Megvannak a liga legjobbjai

2020. május 30. (szombat) 13:42 - spigott

Hat egyéni kategóriában hirdettek végső győztest pénteken az Erste Liga különdíjainak odaítélésénél.

Mint arról pénteken délután beszámoltunk, a Dunaújvárosi Acélbikák csapatkapitánya, Azari Zsolt kapta meg az Erste Liga első ízben kiosztott Mr. Spirit díját, mely annak a játékosnak jár, aki példamutató magatartásával, hozzáállásával, munkavégzésével emelkedik ki társai közül. Rajta kívül még két DAB-játékos volt a jelöltek között, ugyanis a legjobb kapus kategóriában Garret Hughson, míg a legsportszerűbb játékos kategóriában Németh Péter is "harcba szállt" a végső elismerésért, melyet a posztonkénti (legjobb kapus, hátvéd, csatár) voksoláson a liga vezetőedzőinek, míg a Higgy Magadban díjaknál (Mf. Fair Play, Mr. Spirit, Mr. Rising Star) az Erste Liga vezetőinek szavazati alapján osztottak ki.

A legjobb kapusnak járó elismerést végül nem Garret Hughson, hanem a dunaújvárosi nevelésű, de az idei szezonban a DEAC kapuját őrző Hetényi Zoltánt választották, aki a liga statisztikái szerint az alapszakaszban 93,3 százalékkal védett, a középszakaszban 93,16 volt a mutatója, majd a negyeddöntőben még javult, és 95 százalékos hatékonysággal teljesített a Csíkszereda ellen. A legjobb hátvédnek a Ferencváros finn légiósát, Jere Pullit választották a vezetőedzők, míg a csatárok között a Csíkszereda kanadai kiválósága Joshua Shalla szerezte meg a voksok többségét.

Képek forrása: ersteliga.hu

A Higgy Magadban díjak közül az év felfedezettjének járó Mr. Rising Star díjat Szűcs István, a Hokiklub Budapest csatára kapta, aki a szövetségi értékelés szerint "az alapszakaszt 36 meccsen 22 góllal és 15 assziszttal zárta, majd a középszakaszban még három gólpasszt gyűjtött. A támadójáték mellett a védekezőmunkája is fejlődött az év során." A legsportszerűbb játékosnak járó Mr. Fair Play díjat sajnos végül nem Németh Péter, hanem az egyébként dunaújvárosi nevelésű, de a 2019/2020-as szezont a Debrecennél végigjátszó Léránt René kapta, aki mindössze 24 percnyi büntetést gyűjtött össze a szezonban, s az is elmondható, hogy a tiszta, de hatékony játék jellemző rá.

A rovat további hírei: Sport

Gólzápor a DLSZ Arénában

Gólzápor a DLSZ Arénában

2020. július 10. (péntek)

Összesen huszonöt találatnak örülhettek a csapatok a Dunaújváros Kupa csütörtök esti helyosztóin.

Távozók és érkezők!

Távozók és érkezők!

2020. július 10. (péntek)

Három játékos máshol folytatja pályafutását, ketten viszont érkeztek az NB III-as pontvadászat rajtjára készülő dunaújvárosi labdarúgókhoz.

Idén a táv felét is lehet teljesíteni a Balaton-átúszáson

Idén a táv felét is lehet teljesíteni a Balaton-átúszáson

2020. július 09. (csütörtök)

Újítással készülnek a szervezők az augusztus 1-jei 38. Lidl Balaton-átúszásra, melyen idén a klasszikus 5200 méteres táv felét is lehet teljesíteni, írja az mti.hu 

Gázolt a Gyalog Galopp

Gázolt a Gyalog Galopp

2020. július 09. (csütörtök)

Két meglepő eredmény is született a Dunaújváros Kupa helyosztóinak szerda esti mérkőzésein.

Örömmel kezdték újra az edzéseket!

Örömmel kezdték újra az edzéseket!

2020. július 09. (csütörtök)

Átvészelték a koronavírus-járvány okozta korlátozásokat, s már újra a vízen készülhetnek a Dragon Steel SE sárkányhajósai.

Nyári táborok a birkózóknak

Nyári táborok a birkózóknak

2020. július 08. (szerda)

Több mint száz gyermek vett részt a Dunaferr SE birkózó szakosztályának kéthetes nyári táborában.

Már a végső helyezésekért küzdenek

Már a végső helyezésekért küzdenek

2020. július 08. (szerda)

A PW-Shield és az FC Green-Go győzelmét hozta a Dunaújváros Kupa hétfői játéknapja, igaz utóbbi meccs nélkül végzett a sorozat 13. helyén.