Megvannak a liga legjobbjai

spigott - 2020. május 30. 13:42

Hat egyéni kategóriában hirdettek végső győztest pénteken az Erste Liga különdíjainak odaítélésénél.

Mint arról pénteken délután beszámoltunk, a Dunaújvárosi Acélbikák csapatkapitánya, Azari Zsolt kapta meg az Erste Liga első ízben kiosztott Mr. Spirit díját, mely annak a játékosnak jár, aki példamutató magatartásával, hozzáállásával, munkavégzésével emelkedik ki társai közül. Rajta kívül még két DAB-játékos volt a jelöltek között, ugyanis a legjobb kapus kategóriában Garret Hughson, míg a legsportszerűbb játékos kategóriában Németh Péter is "harcba szállt" a végső elismerésért, melyet a posztonkénti (legjobb kapus, hátvéd, csatár) voksoláson a liga vezetőedzőinek, míg a Higgy Magadban díjaknál (Mf. Fair Play, Mr. Spirit, Mr. Rising Star) az Erste Liga vezetőinek szavazati alapján osztottak ki.

A legjobb kapusnak járó elismerést végül nem Garret Hughson, hanem a dunaújvárosi nevelésű, de az idei szezonban a DEAC kapuját őrző Hetényi Zoltánt választották, aki a liga statisztikái szerint az alapszakaszban 93,3 százalékkal védett, a középszakaszban 93,16 volt a mutatója, majd a negyeddöntőben még javult, és 95 százalékos hatékonysággal teljesített a Csíkszereda ellen. A legjobb hátvédnek a Ferencváros finn légiósát, Jere Pullit választották a vezetőedzők, míg a csatárok között a Csíkszereda kanadai kiválósága Joshua Shalla szerezte meg a voksok többségét.

Képek forrása: ersteliga.hu

A Higgy Magadban díjak közül az év felfedezettjének járó Mr. Rising Star díjat Szűcs István, a Hokiklub Budapest csatára kapta, aki a szövetségi értékelés szerint "az alapszakaszt 36 meccsen 22 góllal és 15 assziszttal zárta, majd a középszakaszban még három gólpasszt gyűjtött. A támadójáték mellett a védekezőmunkája is fejlődött az év során." A legsportszerűbb játékosnak járó Mr. Fair Play díjat sajnos végül nem Németh Péter, hanem az egyébként dunaújvárosi nevelésű, de a 2019/2020-as szezont a Debrecennél végigjátszó Léránt René kapta, aki mindössze 24 percnyi büntetést gyűjtött össze a szezonban, s az is elmondható, hogy a tiszta, de hatékony játék jellemző rá.

A rovat további hírei: Sport

Focival ünnepeltek a kispályások

Focival ünnepeltek a kispályások

2024. már. 18.

A Carissa Virág csapatának végső sikerét hozta a Rácalmási Sportcsarnokban rendezett A XIV. Dunabau Deák Senior Foci Kupa március 15-én.

A sereghajtóhoz látogatnak a futsalosok

A sereghajtóhoz látogatnak a futsalosok

2024. már. 18.

Érden, a WPC Meister-Érd SZISE elleni összecsapással folytatja az NB II-es bajnokság alsóházi rájátszását a Dunaújváros futsal együttese ma este fél kilenctől.

Kijutott az olimpiára a magyar férfi kézilabda válogatott

Kijutott az olimpiára a magyar férfi kézilabda válogatott

2024. már. 18.

Olimpiai kvótát szerzett a magyar férfi kézilabda-válogatott, mivel 30-27-re legyőzte Portugáliát a selejtező tatabányai tornájának vasárnapi zárónapján, és a tabella második helyén végzett.

Nem ment Szekszárdon a DFC-nek

Nem ment Szekszárdon a DFC-nek

2024. már. 18.

Kétgólos vereséget szenvedett Szekszárdon a Dunaújváros FC labdarúgó csapata az NB III nyugati Csoportjának újabb fordulójában vasárnap délután.

Hullámzó játék, felemás eredmények

Hullámzó játék, felemás eredmények

2024. már. 17.

A dobogóst legyőzték, az ötödik helyezett Dággal azonban már nem bírtak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai a korosztályos bajnokságban.

Szoros vereség a fővárosban

Szoros vereség a fővárosban

2024. már. 17.

Hiába hajrázott nagyot, egygólos vereséget szenvedett a Ferencváros elleni fővárosi bajnokin a DFVE női vízilabda csapata.

Kulcsfontosságú meccs vár a DFC-re

Kulcsfontosságú meccs vár a DFC-re

2024. már. 16.

A bennmaradás szempontjából nagyon fontos találkozó vár a Dunaújváros FC labdarúgóira a Szekszárd otthonában vasárnap délután kettő órától.