Osztályt váltanának az asztaliteniszezők

2020. május 22. (péntek) 8:41 - spigott

Jó esetben két másodosztályú együttessel vehetne részt a következő bajnokságban a DUE DSE asztalitenisz szakosztálya.

A koronavírus-járvány óriási csapást mért a sportvilágra, s ez alól nem mentesülhettek az asztaliteniszezők sem. A Magyar Asztalitenisz Szövetség elnöksége (MOATSZ) először felfüggesztette a hazai bajnokságokat, majd május 14-én tartott ülésén úgy döntött, hogy az Extraliga kivételével az összes bajnoki sorozatát befejezettnek nyilvánítja. Az elnökség határozata érzékenyen érintette városunk csapatait is, így a DUE DSE-t is, mely két csapattal vett részt a nemzeti bajnokságok idei küzdelmeiben. Az egyetemisták első számú együttese az NB II Dél-Nyugat csoportjában volt érdekelt, s tizenhárom mérkőzésen aratott tizenkét győzelmével a második helyen állt a tabellán, míg az NB III-ban Közép-Nyugat csoportjában szereplő formáció a negyedik helyen állt úgy, hogy tizenöt mérkőzéséből tizenegyet megnyert, s egy döntetlen mellett három alkalommal szenvedett vereséget.

A szövetség elnöksége arról is határozott a bajnokságok lezárásával, hogy egyik osztályból sem lesznek kiesők, a feljutók - amennyiben vállalják a szereplést - viszont magasabb osztályba léphetnek, míg ahol nem dőlt még el a feljutó kiléte, ott osztályozókra kerítenek sort. Utóbbi érinti az egyetemisták második csapatát, árulta el érdeklődésünkre Varga Richárd szakosztályvezető, akitől azt is megtudtuk, hogy milyen reményekkel vágnának neki az osztályozó csatározásainak.

"Az NB III-as csapatunk számára volt elsősorban érvágás a bajnokságok lezárása, mert a közelmúltban két komoly igazolással erősítettük meg a keretet, aminek köszönhetően a bajnokságból hátralévő mérkőzéseken nagyon jó esélyeink lettek volna az előrébb lépésre. A második helyezett Polgárdit 13-5-re vertük, míg az akkor még velünk azonos pontszámmal álló Dágot még simábban, 16-2-re, s a  csapat erejét az is jelzi, hogy az egyéni teljesítménylista első hat helyezettje között három játékosunk is ott van. Éppen ezért úgy döntöttünk, hogy beadjuk nevezésünket az osztályozóra, s bízunk abban, hogy az erről döntő operatív testület, melyet Lajtai Kristóf, a MOATSZ főtitkára, Kékedi Tibor, a játékvezetői bizottság elnöke, valamint Fazekas Péter, a MOATSZ sportigazgatója alkot, kedvezően dönt a beadványról, s az asztalnál vívhatjuk ki az osztályváltást, melyre egyértelműen esélyesnek tartjuk magunkat. Amennyiben ez sikerülne, úgy jövőre két NB II-es csapatunk lenne, mert a másodosztályban osztályozós helyen álló együttessel most nem tervezzük az NB I-be jutást. Utóbbi gárda is nagyon jó csapatot alkot, kiváló játékosokkal, akik a következő szezonban is maradnak nálunk, így két erős NB II-es együttessel vághatnánk neki a bajnokságnak."

A rovat további hírei: Sport

Fizetési sapkát vezetett be az MKSZ

Fizetési sapkát vezetett be az MKSZ

2020. június 05. (péntek)

A Magyar Kézilabda Szövetség Elnökségének határozata alapján – a sportágban első alkalommal – 2020. június 1-jei hatállyal bevezetésre került a fizetési sapka szabályzat, azaz a hivatásos utánpótlás korú sportolók és az amatőr játékosok részére a sportszervezetek részéről fizethető munkabérek vagy megbízási díjak és egyéb juttatások összegéről szóló szabályozás.

Felkészültek a rendezésre

Felkészültek a rendezésre

2020. június 05. (péntek)

Gyulay Zsolt szerint Magyarország minden szempontból felkészült arra, hogy július 19-én televízión keresztül mindenki számára élvezhető, egyúttal biztonságos, zárt kapus Forma-1-es futamot rendezzen.

Szappanos Dávid visszatér az Acélbikákhoz

Szappanos Dávid visszatér az Acélbikákhoz

2020. június 04. (csütörtök)

A dunaújvárosi szurkolók egykori kedvence öt szezont követően játszik újra az Acélbikák szerelésében.

Tokió 2020 - Decembertől lehet ismét szintet teljesíteni atlétikában

Tokió 2020 - Decembertől lehet ismét szintet teljesíteni atlétikában

2020. június 04. (csütörtök)

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (WA) véglegesítette az egy évvel elhalasztott tokiói olimpia áprilisban kidolgozott új kvalifikációs rendszerét, eszerint december 1-től lehet ismét indulási szintet teljesíteni.

Megvannak az év legjobbjai

Megvannak az év legjobbjai

2020. június 04. (csütörtök)

Kalmár Tibor személyében dunaújvárosi díjazott is örülhetett a Magyar Jégkorong Szövetség egyéni elismeréseinek odaítélésénél.

Nemzeti Kupa: elkészült a sorsolás

Nemzeti Kupa: elkészült a sorsolás

2020. június 03. (szerda)

Tíz dunaújvárosi csapat méri össze egymással erejét szombaton a VI. Nemzeti Kupa elnevezésű kispályás labdarúgó tornán.

Elkészült a kiemelés a hazai Eb-re

Elkészült a kiemelés a hazai Eb-re

2020. június 03. (szerda)

Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) elkészítette a 2022-es magyar-szlovák közös rendezésű Európa-bajnokság selejtezőinek kiemelését.