Osztályt váltanának az asztaliteniszezők

2020. május 22. (péntek) 8:41 - spigott

Jó esetben két másodosztályú együttessel vehetne részt a következő bajnokságban a DUE DSE asztalitenisz szakosztálya.

A koronavírus-járvány óriási csapást mért a sportvilágra, s ez alól nem mentesülhettek az asztaliteniszezők sem. A Magyar Asztalitenisz Szövetség elnöksége (MOATSZ) először felfüggesztette a hazai bajnokságokat, majd május 14-én tartott ülésén úgy döntött, hogy az Extraliga kivételével az összes bajnoki sorozatát befejezettnek nyilvánítja. Az elnökség határozata érzékenyen érintette városunk csapatait is, így a DUE DSE-t is, mely két csapattal vett részt a nemzeti bajnokságok idei küzdelmeiben. Az egyetemisták első számú együttese az NB II Dél-Nyugat csoportjában volt érdekelt, s tizenhárom mérkőzésen aratott tizenkét győzelmével a második helyen állt a tabellán, míg az NB III-ban Közép-Nyugat csoportjában szereplő formáció a negyedik helyen állt úgy, hogy tizenöt mérkőzéséből tizenegyet megnyert, s egy döntetlen mellett három alkalommal szenvedett vereséget.

A szövetség elnöksége arról is határozott a bajnokságok lezárásával, hogy egyik osztályból sem lesznek kiesők, a feljutók - amennyiben vállalják a szereplést - viszont magasabb osztályba léphetnek, míg ahol nem dőlt még el a feljutó kiléte, ott osztályozókra kerítenek sort. Utóbbi érinti az egyetemisták második csapatát, árulta el érdeklődésünkre Varga Richárd szakosztályvezető, akitől azt is megtudtuk, hogy milyen reményekkel vágnának neki az osztályozó csatározásainak.

"Az NB III-as csapatunk számára volt elsősorban érvágás a bajnokságok lezárása, mert a közelmúltban két komoly igazolással erősítettük meg a keretet, aminek köszönhetően a bajnokságból hátralévő mérkőzéseken nagyon jó esélyeink lettek volna az előrébb lépésre. A második helyezett Polgárdit 13-5-re vertük, míg az akkor még velünk azonos pontszámmal álló Dágot még simábban, 16-2-re, s a  csapat erejét az is jelzi, hogy az egyéni teljesítménylista első hat helyezettje között három játékosunk is ott van. Éppen ezért úgy döntöttünk, hogy beadjuk nevezésünket az osztályozóra, s bízunk abban, hogy az erről döntő operatív testület, melyet Lajtai Kristóf, a MOATSZ főtitkára, Kékedi Tibor, a játékvezetői bizottság elnöke, valamint Fazekas Péter, a MOATSZ sportigazgatója alkot, kedvezően dönt a beadványról, s az asztalnál vívhatjuk ki az osztályváltást, melyre egyértelműen esélyesnek tartjuk magunkat. Amennyiben ez sikerülne, úgy jövőre két NB II-es csapatunk lenne, mert a másodosztályban osztályozós helyen álló együttessel most nem tervezzük az NB I-be jutást. Utóbbi gárda is nagyon jó csapatot alkot, kiváló játékosokkal, akik a következő szezonban is maradnak nálunk, így két erős NB II-es együttessel vághatnánk neki a bajnokságnak."

A rovat további hírei: Sport

Kajak-kenu vk - Lehetnek nézők a hétvégén a Maty-éren

Kajak-kenu vk - Lehetnek nézők a hétvégén a Maty-éren

2020. szeptember 22. (kedd)

A szervezőbizottság a múlt hétvégén, ugyancsak a Maty-éri pályán rendezett Olimpiai Reménységek Versenyének tanulságait is mérlegelve úgy döntött, hogy várja a szurkolókat a péntektől vasárnapig sorra kerülő szegedi gyorsasági kajak-kenu világkupára.

Itthon tartották a pontokat

Itthon tartották a pontokat

2020. szeptember 22. (kedd)

Jó első félidő után küzdelmes második, de újra győzelemnek örülhetett a Dunaújvárosi AC felnőtt férfi kézilabda csapata az NB II-es bajnokságban.

Az olimpia valóban képes összehozni az egész világot

Az olimpia valóban képes összehozni az egész világot

2020. szeptember 21. (hétfő)

Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke szerint az olimpiai játékok az egyetlen olyan esemény, amely képes összehozni a világ országait.

Pont nélküli hétvége

Pont nélküli hétvége

2020. szeptember 21. (hétfő)

Három vereséggel zárta a serdülő bajnokság első fordulóját a DSE Röplabda Akadémia U17-es együttese.

Az ORV-n is remekeltek a Dunaferr kajak-kenusai

Az ORV-n is remekeltek a Dunaferr kajak-kenusai

2020. szeptember 21. (hétfő)

Parádésan szerepelt a magyar válogatott a kajak-kenusok Szegeden megrendezett Olimpiai Reménységek Versenyén.

Bajnokot avattak!

Bajnokot avattak!

2020. szeptember 21. (hétfő)

A 30+30-as számban Tasi Tamás, míg 40 vegyesben Sike József győzelmét hozta a Gyenesdiáson rendezett 50 méteres futócéllövő országos bajnokság.

Csak a "kicsik" örülhettek

Csak a "kicsik" örülhettek

2020. szeptember 21. (hétfő)

Egy győzelemmel és egy vereséggel zárták a Dunaújváros PASE utánpótlás korú labdarúgói a korosztályos bajnokságok hétvégi fordulóját.