Osztályt váltanának az asztaliteniszezők

2020. május 22. (péntek) 8:41 - spigott

Jó esetben két másodosztályú együttessel vehetne részt a következő bajnokságban a DUE DSE asztalitenisz szakosztálya.

A koronavírus-járvány óriási csapást mért a sportvilágra, s ez alól nem mentesülhettek az asztaliteniszezők sem. A Magyar Asztalitenisz Szövetség elnöksége (MOATSZ) először felfüggesztette a hazai bajnokságokat, majd május 14-én tartott ülésén úgy döntött, hogy az Extraliga kivételével az összes bajnoki sorozatát befejezettnek nyilvánítja. Az elnökség határozata érzékenyen érintette városunk csapatait is, így a DUE DSE-t is, mely két csapattal vett részt a nemzeti bajnokságok idei küzdelmeiben. Az egyetemisták első számú együttese az NB II Dél-Nyugat csoportjában volt érdekelt, s tizenhárom mérkőzésen aratott tizenkét győzelmével a második helyen állt a tabellán, míg az NB III-ban Közép-Nyugat csoportjában szereplő formáció a negyedik helyen állt úgy, hogy tizenöt mérkőzéséből tizenegyet megnyert, s egy döntetlen mellett három alkalommal szenvedett vereséget.

A szövetség elnöksége arról is határozott a bajnokságok lezárásával, hogy egyik osztályból sem lesznek kiesők, a feljutók - amennyiben vállalják a szereplést - viszont magasabb osztályba léphetnek, míg ahol nem dőlt még el a feljutó kiléte, ott osztályozókra kerítenek sort. Utóbbi érinti az egyetemisták második csapatát, árulta el érdeklődésünkre Varga Richárd szakosztályvezető, akitől azt is megtudtuk, hogy milyen reményekkel vágnának neki az osztályozó csatározásainak.

"Az NB III-as csapatunk számára volt elsősorban érvágás a bajnokságok lezárása, mert a közelmúltban két komoly igazolással erősítettük meg a keretet, aminek köszönhetően a bajnokságból hátralévő mérkőzéseken nagyon jó esélyeink lettek volna az előrébb lépésre. A második helyezett Polgárdit 13-5-re vertük, míg az akkor még velünk azonos pontszámmal álló Dágot még simábban, 16-2-re, s a  csapat erejét az is jelzi, hogy az egyéni teljesítménylista első hat helyezettje között három játékosunk is ott van. Éppen ezért úgy döntöttünk, hogy beadjuk nevezésünket az osztályozóra, s bízunk abban, hogy az erről döntő operatív testület, melyet Lajtai Kristóf, a MOATSZ főtitkára, Kékedi Tibor, a játékvezetői bizottság elnöke, valamint Fazekas Péter, a MOATSZ sportigazgatója alkot, kedvezően dönt a beadványról, s az asztalnál vívhatjuk ki az osztályváltást, melyre egyértelműen esélyesnek tartjuk magunkat. Amennyiben ez sikerülne, úgy jövőre két NB II-es csapatunk lenne, mert a másodosztályban osztályozós helyen álló együttessel most nem tervezzük az NB I-be jutást. Utóbbi gárda is nagyon jó csapatot alkot, kiváló játékosokkal, akik a következő szezonban is maradnak nálunk, így két erős NB II-es együttessel vághatnánk neki a bajnokságnak."

A rovat további hírei: Sport

Hosszabbított kvalifikációs időszak

Hosszabbított kvalifikációs időszak

2020. június 01. (hétfő)

A súlyemelők tokiói olimpiára selejtező időszaka október 1-jén folytatódik és 2021. április 30-án ér véget a sportági világszövetség (IWF) honlapjának híre szerint.

Két forduló után jön a döntő a strandröplabdázóknál

Két forduló után jön a döntő a strandröplabdázóknál

2020. június 01. (hétfő)

A Magyar Röplabda Szövetség (MRSZ) elnökségének tervezete értelmében két fordulóból és a döntőből áll majd az idei strandröplabda országos bajnokság.

Milyen sportot válasszunk? (1. rész)

Milyen sportot válasszunk? (1. rész)

2020. május 31. (vasárnap)

Meghatározó lehet az egészséges életmód felé vezető úton, hogy milyen mozgást építünk be a mindennapokba. Milyen sportágat válasszunk? Miből választhatunk? Honnan fogjuk tudni, hogy nekünk való-e egy-egy edzésforma?

Elkészült a versenykiírás

Elkészült a versenykiírás

2020. május 31. (vasárnap)

A Magyar Kézilabda Szövetség Versenybizottsága elkészítette a 2020/2021-es felnőtt női és férfi NB I-es bajnokságok versenykiírását.

Megvannak a liga legjobbjai

Megvannak a liga legjobbjai

2020. május 30. (szombat)

Hat egyéni kategóriában hirdettek végső győztest pénteken az Erste Liga különdíjainak odaítélésénél.

Újra együtt edzenek a válogatott birkózók

Újra együtt edzenek a válogatott birkózók

2020. május 30. (szombat)

A héten megkezdték a közös munkát a magyar birkózó-válogatott tagjai, akik Sike András kötöttfogású kapitány szerint a körülményekhez képest jó állapotban érkeztek vissza a hosszú kényszerpihenőről.

Azari Zsolt rangos elismerése

Azari Zsolt rangos elismerése

2020. május 29. (péntek)

A Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatának kapitánya, Azari Zsolt kapta meg idén az Erste Liga Mr. Spirit díját.