Dunaújváros Hetilap

Segítség négy keréken – kétszáz új Hankook abroncs a Magyar Vöröskereszt biztonságos munkájához

doszerk - 2020. május 27. 8:05

Évenkénti Abroncsadományozási Programján keresztül kétszáz új gumiabronccsal segítette a Magyar Vöröskeresztet a Hankook Tire.

A Hankook Tire folyamatosan keresi azokat a szervezeteket, melyeknek a jelenlegi helyzetre való tekintettel soron kívüli abroncsadományra lehet szüksége. A vállalat ezúttal egy hosszú évek óta partnerének tekintett alapítványnak nyújtott segítséget.

A hazai karitatív szervezetek közül a Magyar Vöröskereszt már január 30-a óta lát el fontos feladatokat a koronavírus járvány kapcsán. A betegség magyarországi megjelenése előtt a lakosság felkészítésében segített, a veszélyhelyzet kihirdetése óta pedig élelmiszer-, és tisztasági csomagokkal látja el a rászorulókat az egészségügyi szervezetek támogatásával párhuzamosan. Mindezek mellett továbbra is üzemeltetik a szociális intézményeket és szervezik a véradók toborzását. A Hankook Tire úgy járul hozzá a Magyar Vöröskereszt munkájához, hogy évenkénti Abroncsadományozási Programjának kihirdetése előtt 200 darab abroncsot biztosít a szervezet számára országos szinten.

"Legnagyobb hazai karitatív szervezetként a veszélyhelyzet kihirdetése óta az ország csaknem minden területén folytatunk tevékenységeket: folyamatosak az élelmiszercsomag és adomány osztások, valamint 13 megyében és a fővárosban segítjük az Országos Mentőszolgálat munkáját, közben pedig a véradások sem álltak le. Ezen feladatok túlnyomó része korábban soha nem tapasztalt logisztikai kihívások elé állított minket. Szerencsére több gépjárműforgalmazó ajánlott fel gépkocsikat és teherautókat. Az így megnövekedett járműparkunk üzemeltetéséhez most pedig a Hankook Tire abroncsadománya jelent igen nagy segítséget!" - hangsúlyozta Kardos István, a Magyar Vöröskereszt főigazgatója.

Képek forrása: Hankook Tire

A Hankook Tire a rendkívüli helyzetet figyelembe véve korábban már számos országos és regionális szervezetnek biztosított soron kívüli abroncsadományt. Összesen 173 gumiabroncsot kapott a Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítvány, a Bethesda Kórház Alapítvány, a Magyar Vöröskereszt, a Büszke Aranykor Alapítvány, a Reménysugár Közhasznú Alapítvány, valamint a Közép-Dunántúli Regionális Mentőszervezet.

A Hankook sokszínű társadalmi felelősségvállalási programjának 2012 óta szerves részét képezi az országos hatáskörű Abroncsadományozási Program. A hazánkban egyedülálló kezdeményezés keretében az abroncsgyártó olyan közhasznú alapítványoknak, egyesületeknek és nonprofit szervezeteknek kíván segítséget nyújtani, amelyek tevékenységükkel a társadalom számára fontos, sokszor életmentő feladatokat látnak el. Legutóbb 2019-ben, a pályázati időszak lezárultával a Hankook több, mint 2300 db abroncsot juttatott el összesen 237 regionális és három országos szervezet számára, derült ki a gumiabroncs gyártó cég közleményéből.

A rovat további hírei: Közélet

95 évesen is aktívan, az unokákért

95 évesen is aktívan, az unokákért

2024. már. 19.

Tündéri 95 éves szépkorú polgár ünnepelte születésnapját városunkban – Győri Sándorné, Julianna nénit a jeles alkalomból Barta Endre alpolgármester és Szántó Péter önkormányzati képviselő látogatta meg otthonában. Julianna néni családja körében fogadta a jókívánságokat.

Célunk egy élhetőbb, modern város

Célunk egy élhetőbb, modern város

2024. már. 18.

A fenntartható, zöldülő város ügyéről egyeztetett Szabó Zsolt és Bartuszek Lilla, a Fenntartható Városok alapítója a Városházán a napokban. Dunaújváros gazdasági alpolgármestere szerint a városvezetés  nyitott minden olyan megoldásra, ami egy élhetőbb, modern város megteremtését szolgálja.

Teljesen megújulnak a város padjai

Teljesen megújulnak a város padjai

2024. már. 17.

Aki nyitott szemmel jár a városban, annak feltűnhet, hogy az önkormányzat több helyen is új padokat helyezett ki, a régiek pedig teljes felújításon estek át. Az esztétikai benyomásokon túl nyilván a kényelmi szempontok is fontosak.

Ismét cserélte az önkormányzat a lejárt életmentő eszközöket az intézményekben

Ismét cserélte az önkormányzat a lejárt életmentő eszközöket az intézményekben

2024. már. 16.

A néhány évvel ezelőtt a fővárosban történt tragédiát követő civil összefogásnak és a dunaújvárosi önkormányzatnak köszönhetően minden városi oktatási intézménybe került életmentő allergiagyógyszer, vagyis EpiPen.

"Kelj, magyar ifjúság, légy te virág magad!" (galériával)

"Kelj, magyar ifjúság, légy te virág magad!" (galériával)

2024. már. 15.

Városunkban is megemlékeztek az 1848/49-es forradalom és szabadságharc kitörésének 176. évfordulójáról a '48-as emlékműnél  ma délelőtt. 

Navracsics Tibor ismerhette meg a városvezetés koncepcióját, terveit

Navracsics Tibor ismerhette meg a városvezetés koncepcióját, terveit

2024. már. 14.

A területfejlesztési miniszterrel Pintér Tamás polgármester tárgyalt Székesfehérváron kedden délután. A város gazdasági helyzete mellett a fejlesztési terveket egyeztették a tárgyaló felek. Az eseményről a város első embere számolt be.

A Béke városrész egy kicsit könnyebb lett – közel 400 köbméter szeméttel biztosan

A Béke városrész egy kicsit könnyebb lett – közel 400 köbméter szeméttel biztosan

2024. már. 14.

Ismét csak döbbenetes mennyiségű lom, szemét, hulladék került a konténerekbe. Ez a mérlege az esztendő első lomtalanításának. A Béke városrészben, egyszerre három helyen is le lehetett adni a feleslegessé vált holmikat múlt szombaton. És le is adták!