Új sportigazgató az MLSZ-nél

doszerk - 2020. május 9. 8:23

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) Barczi Róbertet nevezte ki új sportigazgatónak, míg a női szakág vezetésével Kiss Lászlót bízta meg.

Kép: DO-archív

Hivatalos honlapján jelentette be a Magyar Labdarúgó Szövetség, hogy az a Dr. Barczi Róbert lett a szövetség új szakmai igazgatója, aki az elmúlt években a hazai labdarúgásban betöltött vezetői munkaköreinek köszönhetően sokrétű sportvezetői tapasztalattal rendelkezik, valamint versenyigazgatói tisztségéből adódóan rálátása van a hazai felnőtt- és utánpótlásfutballra. A sportigazgató munkáját a szakmai bizottsággal szoros együttműködéssel végzi, és közvetlen segítője Fehér Csaba lesz.

Barczi Róbert kinevezését követően az mlsz.hu-nak elmondta: "Az MLSZ elnöksége által az elmúlt években megteremtett alapot kell felhasználni arra, hogy egy szemléletváltással új irányba mozduljon el a labdarúgásunk. A következő időszakban minden a futballért tenni akaró emberrel szeretnék együtt dolgozni, a futballközösség minden tudására és tapasztalatra szükség van, leginkább az utánpótlás terén, ahol igazi fordulatra van szükség. A nemrégiben generációváltáson átesett Szakmai Bizottság komoly szellemi hátteret biztosít ahhoz, hogy ez a szemléletváltás megvalósuljon.”

Barczi Róbert (kép: mlsz.hu)

A sportigazgató kiemelte, a szövetség jelen pillanatban minden idegszálával a bajnokságok befejezésére koncentrál, hiszen jelenleg a legnagyobb kihívást a helyzet kezelése jelenti. Mint hozzátette, a bizottságban tagként szerepet vállaló, nemzetközi tapasztalattal rendelkező volt válogatott labdarúgó, Fehér Csaba a jövőben csatlakozik az igazgatóság munkájához.

A május 5-étől kinevezett Barczi Róbert mellett Kiss László is a szövetség szakmai munkáját erősíti a jövőben. A 33-szoros válogatott támadó, aki 2010 és 2013 között női szövetségi kapitányként dolgozott. "Szeretném, ha lendületet kapna a női utánpótlás-labdarúgás és a szakemberképzés, hiszen ezek jelentik az alapot a további fejlődéshez. A női utánpótlás-nevelő programnak a fiú programmal egyenértékűvé kell válnia" – mondta el a női szakágvezető.

A rovat további hírei: Sport

Egy ponton múlt az akadémisták döntőbe jutása

Egy ponton múlt az akadémisták döntőbe jutása

2024. máj. 06.

Hiába hajrázott remekül, s aratott két szép győzelmet, lemaradt a korosztályos bajnokság országos döntőjéről a DSE Röplabda Akadémia U20-as együttese.

Szezonzáró előtt a futsalosok

Szezonzáró előtt a futsalosok

2024. máj. 06.

A Mad Dogs elleni biatorbágyi találkozóval zárja az NB II-es pontvadászat küzdelmeit a Dunaújváros Futsal felnőtt együttese ma este nyolc órától.

Élni tudott emberelőnyével a Kaposvár

Élni tudott emberelőnyével a Kaposvár

2024. máj. 06.

Korai kiállítás után egy balszerencsés öngól okozta a Dunaújváros FC labdarúgóinak vesztét a tabellán ötödik Kaposvár vendégeként.

Egri előny a bronzcsatában

Egri előny a bronzcsatában

2024. máj. 05.

Támadásban nem ment a DFVE női vízilabdázóinak a bronzpárharc első felvonásán, így a vendég egriek megérdemelt győzelemmel vették el a mieink pályaelőnyét.

Hiába hajrázott nagyot a Kohász

Hiába hajrázott nagyot a Kohász

2024. máj. 05.

Fordulatos, gólokban gazdag mérkőzésen szenvedett kétgólos vereséget a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese az MTK ellen a sportcsarnokban szombaton este.

DSTV: új edzői stáb az Acélbikáknál

DSTV: új edzői stáb az Acélbikáknál

2024. máj. 04.

A következő szezonnak már új edzői stábbal vág neki a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongcsapata. A DAB vezetőedzője Somogyi Balázs lesz a 2024/2025-ös szezonban, s a fiatal szakembert stábunk is kifaggatta terveiről, reményeiről. Hangkép.

Bravúr kell a pontszerzéshez

Bravúr kell a pontszerzéshez

2024. máj. 04.

A tabellán ötödik Kaposvár elleni mérkőzéssel folytatja az NB III-as pontvadászatot a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap délután öt órától.