Vírus: 3793 fő fertőzött – Fejér megyében eggyel több beteg

2020. május 27. (szerda) 7:07 - Öcaline

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3793 főre nőtt a hazánkban azonosított fertőzöttek száma. Nőtt az áldozatok száma is, újabb 6 idős, krónikus beteg hunyt el. Fejér megye változatlanul a vörös zónában – eggyel növekedett, 369 lett az esetszám. 

Az operatív törzs új közleménye szerint 505 főre emelkedett az elhunytak száma, míg gyógyultan eddig összesen 1856 fő távozott a kórházból. Az aktív fertőzöttek száma 1432 főre csökkent a tegnapi 1436 főről. A kórházban ápolt betegek száma 430 lett (ez a szám tegnap 436 volt), 25 főre csökkent a lélegeztetőgépen ápoltak száma a tegnapi 27-ről.  
Városi szintű adatokat továbbra sem publikál az operatív törzs, naponta frissül viszont a megyei bontású vírustérkép. A friss mutatók szerint Fejér megyében újra növekedett az esetek száma – egyetlen fővel, így jelenleg 369 fertőzöttet tartanak nyilván. Térségünk ezzel együtt még mindig a fertőzött régiók között található – a főváros és Pest megye után továbbra is harmadik. 
A növekedés ütemét vizsgáló műveleteknél szokás szerint az országos és a megyei főszámokat vettem alapul. A tegnapi 3771 főről mára 3793 főre emelkedett az országos főadat, az arány a tegnapi 0,39  százalékponthoz mérten kicsit emelkedett: 0,58 százalék. Megyénkben 368 főről 369-re nőtt az esetszám, a tegnapi stagnálás után ez hajszálnyi, 0,27 százalékpontos emelkedést jelez.
Az operatív törzs új összegzése ismét nyomatékosítja: a védekezés második szakaszában vagyunk. Ez nem a járvány végét jelenti, hiszen a vírus továbbra is terjed. Az a cél, hogy fokozatosan, szigorú menetrend szerint újraindítsák az életet. A bölcsődék és óvodák is fokozatosan nyitottak hétfőn; az iskolákban pedig a tanév végéig marad a digitális munkarend.  Az intézményi szintű enyhítésekről a DO-n is beszámoltunk –  íme:

Bölcsődék, óvodák: óvatos, figyelmes nyitány (katt) >> 

A fő tétel változatlan: csak együtt tehetünk a járvány ellen! 

(Forrás és illusztráció: koronavirus.gov.hu; matek: DO)

A rovat további hírei: Belföld

Ilyen is régen volt: nem változik az üzemanyag ára!

Ilyen is régen volt: nem változik az üzemanyag ára!

2020. augusztus 06. (csütörtök)

Csoda a kutakon!
 

Elfajult a vita Érden, egy ember meghalt

Elfajult a vita Érden, egy ember meghalt

2020. július 31. (péntek)

Végzetes cselekményig fajult két társaság vitája egy érdi benzinkútnál csütörtökön este. Egy 50 éves férfi meghalt, több sérült kórházi ápolásra szorult. Gyorshír.

Tovább csökken az üzemanyag ára péntektől

Tovább csökken az üzemanyag ára péntektől

2020. július 30. (csütörtök)

Folytatódik az elmúlt időszak trendje, ha leheletnyit is, de tovább csökken péntektől az üzemanyag ára: a benzin 2, a gázolaj 3 forinttal lesz olcsóbb literenként.

Koronavírus: újra publikus, melyik megyében hány aktív fertőzött van

Koronavírus: újra publikus, melyik megyében hány aktív fertőzött van

2020. július 30. (csütörtök)

A kormányzati tájékoztatási oldal először két hete közölt adatokat megyékre bontva az aktív esetekről és a koronavírusban elhunytakról, írja a 444. Fejér megyei mutatók itt!

Átlagos lehet az idei zöldségtermés

Átlagos lehet az idei zöldségtermés

2020. július 29. (szerda)

Átlagos évre számít tavalyhoz hasonlóan az idén is a zöldségtermesztésben a Magyar Zöldség-gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (FruitVeB) a jelenlegi körülményeket figyelembe véve, ugyanakkor a következő két-három hónap még jelentősen befolyásolhatja a mennyiségeket.

Csökkenhet egyes lakáshitelek a törlesztőrészlete

Csökkenhet egyes lakáshitelek a törlesztőrészlete

2020. július 29. (szerda)

A kisebb alapkamat miatt augusztustól akár 2-3 százalékkal kevesebb törlesztőrészletet kell fizetni a változó kamatozású lakáshitelek után, közölte a Bankmonitor az MTI-vel.

A közönség is szavazhat a Virágos Magyarországért versenyen

A közönség is szavazhat a Virágos Magyarországért versenyen

2020. július 27. (hétfő)

A közönség is szavazhat az idén rendhagyó módon a lakosságnak meghirdetett Virágos Magyarországért verseny közönségdíjas fotóira; a nevezés lezárult - közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség.