33 újtelepi címre csalogat a Garázsvásár

2020. június 24. (szerda) 10:37 - Öcaline

Már a felhívás is fényes sikert aratott a Városvédők Újtelepért Egyesület akciója előtt: a kincsvadászok 33 címet kereshetnek fel a Garázsvásár keretében szombaton! Remek közösségi esemény lesz, jó szívvel ajánljuk!

Amint arról már beszámoltunk, hű marad az "Újtelepen mindig történik valami!" mottóhoz Városvédők Újtelepért Egyesület: a közösség június 27-én, szombaton 10-16 óra között rendezi az első Újtelepi Garázsvásárt. Nem is akármilyen felhozatalra készülhetnek a kincsvadászok, árulta el érdeklődősünkre Nyári Ica, az egyesület alelnöke: a hasábjainkon is napvilágot látott felhívás nyomán összesen 33 címen (!!!) várják a látogatókat:
– Minden erőnkkel arra összpontosítunk, hogy ne csak egy sikeres vásár nap, hanem egy kirándulás is legyen a szombati megmozdulás. A vendégek kürtős kalácsot ehetnek, finom nedűket is kortyolhatnak, és szeretnénk, ha egy közösségi ünnep kerekedne a vásárból!
Jó hír a majdani vendégeknek, hogy már előre tervezhetnek útvonalat – a szervezők elérhetővé tették a teljes címlistát, ráadásul azt is feltüntetik, melyik helyszínen milyen jóféleségekre számíthatnak a kincsvadászok. A közösségi programba bekapcsolódó polgárőrök is készülnek a címlista kinyomtatott verziójával, és persze szívesen nyújtanak útbaigazítást is a helyszínen. Aki meg csak úgy vaktában szeretne elindulni, annak elég a képen is látható táblát figyelnie a lelőhelyek kerítésén, kapuján – és már kezdődhet is a kutakodás, alkudozás!

Weben a lelőhelyek listája – a nyomtatható formátumú címgyűjtemény itt érhető el!

I. Újtelepi Garázsvásár –.pdf (katt) >>

Mindenkit sok szeretettel várnak – szívesen látnak, és mindenkinek jó időtöltést kívánnak a városvédők!

(Illusztráció: Városvédők Újtelepért Egyesület)

 

A rovat további hírei: Mozaik

DSTV: rangos rali rajtjára hangoltak

DSTV: rangos rali rajtjára hangoltak

2020. október 01. (csütörtök)

Dunaújvárosból startol el 2021-ben az első Fast Bullets Hungary Rally. Az esemény bemutatásaként – és bevallottan a megméretésre hangolásként – gokart versenyt rendeztek a kecskeméti Gokart Hotelben. A viadalt követően a terveket is ismertette a verseny főszervezője. Hangkép.

Megint felhős, szeles, hűvös

Megint felhős, szeles, hűvös

2020. október 01. (csütörtök)

Csak a legfigyelmesebb drága olvasók vennék észre, ha szóról szóra idemásolnám a tegnapi előrejelzést. Pedig elvben megtehetném; pontról pontra ugyanaz várható.

Változékony és hűvös őszi nap

Változékony és hűvös őszi nap

2020. szeptember 30. (szerda)

Még mindig egy markáns ciklon alakítja időjárásunkat. Nagy kérdés, meddig húzódik le a csapadékzóna. Öltözzenek rétegesen, ernyő is legyen mindenkinél!

Hűvös idő, felhős ég, igazi ősz

Hűvös idő, felhős ég, igazi ősz

2020. szeptember 29. (kedd)

Kerültek már egy légörvény hátoldalára? Persze, csak nem biztos, hogy tudtak róla; ma pont ott leszünk mindannyian.

Magyar tudósok kutatják az élet eredetét

Magyar tudósok kutatják az élet eredetét

2020. szeptember 28. (hétfő)

Magyar kutatók munkájáról jelent meg összefoglaló cikk a világ egyik legrangosabb tudományos folyóiratában, a Nature Review Chemistryben, amelyben a tudósok arra a kérdésre keresték a választ, hogy miként keletkezett az élet.

A Volkswagen 15 milliárd eurós beruházást jelentett be

A Volkswagen 15 milliárd eurós beruházást jelentett be

2020. szeptember 28. (hétfő)

A Volkswagen német autógyártó csaknem 15 milliárd eurós beruházást fog végrehajtani az elkövetkező négy évben kínai partnereivel az elektromos autók piacán - derül ki a vállalat kínai ágazatának hétfőn kiadott közleményéből.

A juharfa egy faja véd a legjobban a káros UV-sugárzás ellen

A juharfa egy faja véd a legjobban a káros UV-sugárzás ellen

2020. szeptember 28. (hétfő)

A korai juhar vagy más néven platánlevelű juhar (Acer platanoides) nyújtja a legnagyobb védelmet az emberek számára a Napból érkező ultraibolya sugárzás káros hatásaival szemben.