A birkózóknál akár felnőtt vb is lehet idén

doszerk - 2020. június 20. 19:39

A Nemzetközi Birkózó Szövetség (UWW) vezető testülete, a büro online ülésén tárgyalt a versenynaptár idei kialakításáról, és azt tervezi, hogy felnőtt világbajnokságot is rendez még ebben az évben.

Kép: DO-archív

Bacsa Péter büro-tag, a magyar szövetség ügyvezető alelnöke az MBSZ honlapjának árult el részleteket a megbeszélésről. A sportvezető hangsúlyozta, hogy a koronavírus-járvány miatt még mindig nehéz tervezni, ezért Nenad Lalovic, az UWW elnöke azt hangsúlyozta, hogy több verzióval is kell rendelkeznie a szövetségnek a folytatásra. A legoptimistább forgatókönyv szerint augusztus 31.-t követően lehet majd nemzetközi viadalokat tartani, így szeptember-októberben több utánpótlás Európa-bajnokságot (kadet, junior, U23-as) is megrendeznének, november-decemberben pedig a junior és az U23-as világbajnokságok következnének. A magyar ügyvezető elárulta, hogy az év vége felé tartanának egy rendkívüli világbajnokságot, melynek helyszíneként Szerbia és Grúzia merült fel. Ez a vb az olimpiai kvalifikációra nem lenne hatással.

A kialakult helyzet, az olimpia halasztása a jövő évi versenynaptárra is hatással van. Azt már korábban bejelentette az UWW, hogy az idén tavaszról elhalasztott kvalifikációs tornákat, így a budapesti európai kvótaszerző viadalt is szinte pontosan egy évvel halasztotta, így ez utóbbi jövő márciusában lesz, az viszont újdonság, hogy az eredetileg 2021 áprilisára kiírt katowicei felnőtt Európa-bajnokságot februárban tartják meg, az oslói vb-t pedig november 2. és 10. között. Az szintén eldőlt, hogy az idei évben nem kerül sor - az U15-ös Eb és a veterán vb mellett - a budapesti kadet vb-re, jövő augusztusban, az olimpia után viszont sor kerülhet rá a magyar fővárosban. A birkozoszov.hu cikkében kiemelte, hogy a nemzetközi szövetség a részletes versenynaptárat, időpontokkal és helyszínekkel június végéig alakítja ki, a magyar szövetség pedig ezt követően tervezi meg a hazai programot az elkövetkező időszakra.

(MTI)

A rovat további hírei: Sport

Végül biztos siker idegenben

Végül biztos siker idegenben

2024. már. 19.

Négy gólt szerezve aratott magabiztos győzelmet a sereghajtó Érd SZISE otthonában a Dunaújváros Futsal csapata hétfőn este.

Focival ünnepeltek a kispályások

Focival ünnepeltek a kispályások

2024. már. 18.

A Carissa Virág csapatának végső sikerét hozta a Rácalmási Sportcsarnokban rendezett A XIV. Dunabau Deák Senior Foci Kupa március 15-én.

A sereghajtóhoz látogatnak a futsalosok

A sereghajtóhoz látogatnak a futsalosok

2024. már. 18.

Érden, a WPC Meister-Érd SZISE elleni összecsapással folytatja az NB II-es bajnokság alsóházi rájátszását a Dunaújváros futsal együttese ma este fél kilenctől.

Kijutott az olimpiára a magyar férfi kézilabda válogatott

Kijutott az olimpiára a magyar férfi kézilabda válogatott

2024. már. 18.

Olimpiai kvótát szerzett a magyar férfi kézilabda-válogatott, mivel 30-27-re legyőzte Portugáliát a selejtező tatabányai tornájának vasárnapi zárónapján, és a tabella második helyén végzett.

Nem ment Szekszárdon a DFC-nek

Nem ment Szekszárdon a DFC-nek

2024. már. 18.

Kétgólos vereséget szenvedett Szekszárdon a Dunaújváros FC labdarúgó csapata az NB III nyugati Csoportjának újabb fordulójában vasárnap délután.

Hullámzó játék, felemás eredmények

Hullámzó játék, felemás eredmények

2024. már. 17.

A dobogóst legyőzték, az ötödik helyezett Dággal azonban már nem bírtak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai a korosztályos bajnokságban.

Szoros vereség a fővárosban

Szoros vereség a fővárosban

2024. már. 17.

Hiába hajrázott nagyot, egygólos vereséget szenvedett a Ferencváros elleni fővárosi bajnokin a DFVE női vízilabda csapata.