Dunaújváros Hetilap

A Városházán fogadta a polgármester a kapitányt

2020. június 14. (vasárnap) 9:48 - Öcaline

Emlékplakett-átadás is színesítette Pintért Tamás és Suszter Tamás városházi találkozóját, adta hírül a város hivatalos honlapja. A város és a kapitányság első embere az együttműködés témáiról egyeztetett a napokban.

A Városházán fogadta Pintér Tamás polgármester Suszter Tamást, a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság vezetőjét a napokban. A találkozó elején a kapitány emlékplakettet adott át a polgármesternek az egységes Magyar Rendőrség létrehozásának 100. évfordulója alkalmából.
Mint a város oldala felidézi, a mai értelemben vett rendőrség megszületése az 1848–49-es forradalom és szabadságharc időszakára tehető, 1848 júniusában állították fel ugyanis Pesten az Országos Rendőri Hivatalt, amely a kormány közvetlen képviselőjeként a rendőrség első kezdeményezésének tekinthető, a szabadságharc bukásával azonban a kezdeményezés csak terv maradt. A következő évtizedekben több intézkedés is történt az egységes rendőrség létrehozása érdekében, erre azonban egészen 1920-ig kellett várni. Az 1920. évi I. törvénycikk alapján létrehozott egységes rendőrség megszervezése évekig tartott.
A városi helyzetről tanácskozva a polgármester és a kapitány egybehangzóan keimelte: a járványügyi helyzet a rendőrségnek is számtalan plusz feladatot adott. Ezekért az erőfeszítésekért a városvezetés a múlt hónapban, a közbiztonsági díj átadásakor mondott köszönetet, ezt ismételte most meg Pintér Tamás. A rendőrség és a városháza között folyamatos a kapcsolat, hiszen több ügyben is napi szintű egyeztetés szükséges, ilyen például a szelektív hulladékgyűjtő szigetek körüli összevont rendőrségi intézkedés megszervezése, ami immár folyamatos a városban; az elmúlt időszakban több helyszíni bírság és feljelentés is született az ügyben.

A találkozón több aktuális témáról is szó esett, a közös munka tehát folytatódik a dunaújvárosiak biztonsága és nyugalma érdekében.

(Forrás és fotó: dunaujvaros.hu)

A rovat további hírei: Közélet

Hankook: 37 közösségépítő projektet támogatnak az önkéntesek

Hankook: 37 közösségépítő projektet támogatnak az önkéntesek

2020. július 03. (péntek)

Töretlen lelkesedéssel kapcsolódtak be a Hankook dolgozói a cégcsoport önkéntes programjába – az abroncsgyár idén 37 közösségépítő projektelem támogatásáról döntött.

Városháza: díjátadó ünnep – a köz szolgálatáért

Városháza: díjátadó ünnep – a köz szolgálatáért

2020. július 02. (csütörtök)

Folytatták az elmúlt évek hagyományát, a köztisztviselők napjára időzítve adták át a Dunaújváros Közszolgálatáért Díjat – a város rangos elismerését Mészárosné Virág Éva és Tóth Péter Pál vehette át Pintér Tamás polgármestertől a Városházán rendezett csütörtöki ünnepségen.

Rendhagyó Semmelweis-nap a kórházban – elismerésözönnel

Rendhagyó Semmelweis-nap a kórházban – elismerésözönnel

2020. július 02. (csütörtök)

A járványügyi veszélyhelyzet miatt még mindig fokozott biztonsági szabályok betartásával, korlátozott számú meghívottal és rövidített időtartamban rendezte meg szokásos Semmelweis ünnepségét a Szent Pantaleon Kórház-Rendelőintézet ma délután.

Uszoda: új idősáv a nagyközönségnek

Uszoda: új idősáv a nagyközönségnek

2020. július 02. (csütörtök)

Az eddigi két óra helyett a jövő héttől már napi négy órát használhatják az úszni vágyók a Fabó Éva Sportuszoda belső medencéit.

Kórház: rendhagyó Semmelweis ünnepre készülnek

Kórház: rendhagyó Semmelweis ünnepre készülnek

2020. július 01. (szerda)

A járványügyi veszélyhelyzet miatt még mindig fokozott biztonsági szabályok betartásával, korlátozott számú meghívottal és rövidített időtartamban rendezi meg szokásos Semmelweis ünnepségét a Szent Pantaleon Kórház-Rendelőintézet; az eseményre csütörtökön kora délután várják a vendégeket.

Járdaseprő gép is járja a város útjait

Járdaseprő gép is járja a város útjait

2020. július 01. (szerda)

Új berendezést is bevetettek "A tiszta Dunaújvárosért!"jelszó jegyében, egyre több helyszínen találkozhatnak a városlakók a járdaseprő géppel, adta hírül a város hivatalos oldala.

Közgyűlés: 12 fontos döntés született a rendkívüli ülésen

Közgyűlés: 12 fontos döntés született a rendkívüli ülésen

2020. június 30. (kedd)

Halaszthatatlan ügyekben döntöttek a képviselők a járványhelyzet utáni első közgyűlésen: a rendkívüli ülésnek a Városháza "C" szárnya adott otthont ma délelőtt. Az ülés napirendjén 12 tétel szerepelt – részletek a hajtás után.