Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Egyből a mélyvízbe

2020. június 26. (péntek) 13:50 - doszerk

A márciusi bezárást követően június második felében ismét kinyithatott a Munkásművelődési Központ, amely így a nyugdíjas kluboknak és a gyermektáboroknak egyaránt otthont ad. Emellett az Erzsébet táborok „betétprogramjaként” kézműves foglalkozásokat és színházi előadásokat szerveznek az intézményben.

Március közepén „kényszerpihenőre” vonultak a Munkásművelődési Központ (MMK) munkatársai, június második felétől azonban már újra fogad látogatókat az intézmény. Az érdeklődés pedig azonnal felélénkült - mondta el Kováts Rózsa igazgatónő. „Délután már telt házzal jönnek a kis közösségeink, a nyugdíjasok, a dartsok, mindenki látható örömmel fogadta azt, hogy újra nyitva vagyunk.” Emellett az elkövetkező nyolc hét leginkább a gyermektáborokról szól- tette hozzá az MMK vezetője, aki elmondta, az idei évben sajátos helyzetben vannak: „Érdekesen indult ez a tábor: ez már a huszadik alkalom, hogy megszervezzük az Alkotás és játék a szabadban névre keresztelt programot. A kézműves táboraink mellett azonban párhuzamosan a napközis és Erzsébet táborok is elkezdődtek, ami a létszámunkon is mutatja hatását, hiszen a megszokott 40- 50 fős létszám helyett 9-20 gyermek látogatja az eseményeket. A COVID azért nem múlt el az életünkből, talán emiatt nem is baj, hogy nem vagyunk olyan sokan.

Végh Zoltán felvételei

Az MMK annyiban próbál a városnak segíteni, hogy a népmese pontunkon, a Csupacsoda Birodalomban a kolléganőkkel együttműködve az Erzsébet táboros gyermekek számára kulturális órákat,  táncházakat, kézműves foglalkozásokat, és megnézhetik a nyári színházi előadásainkat is, hiszen minden csütörtökön tíz órától Lara meséket adnak majd elő: Szentgyörgyváry Laura produkcióját tekinthetik meg, ez egy interaktív, zenés- bábos előadás, nyolc héten keresztül. Ez tavaly nagy sikert aratott. Ezeket természetesen a városból érkező nézők is látogathatják” – mondta el Kováts Rózsa, az MMK igazgatónője a DSTV-nek adott interjúban. Hozzátette: szándékukban áll a nyár folyamán szabadtéri színházi előadásokat is szervezni, augusztusban pedig egy operett előadást élvezhetnek az érdeklődők. A tábor számos érdekes programot kínált a résztvevőknek: ezekről Balogh Ludovika osztotta meg tapasztalatait: „Minden nap kézműveskedünk, emellett más lehetőségek is vannak az időtöltésre, délután pedig általában filmet nézünk”- osztotta meg tapasztalatait a tábor egyik ifjú résztvevője.

Cs. L.

A rovat további hírei: Kultúra

"Egy percre megfogom, ami örök"

"Egy percre megfogom, ami örök"

2020. július 04. (szombat)

A gyermekkor élményeit, benyomásait idézik fel Kelemen Marián Éva képzőművész festményei és plasztikái. Az összeállítást az evangélikus templomban tekinthetik meg az érdeklődők.

Bartók: nyári színház a ligetben

Bartók: nyári színház a ligetben

2020. július 03. (péntek)

Három előadást láthatnak a Bartók liget programsorozatában a nyár folyamán a színházbarátok. Elsősorban az elmaradt előadásokat pótolják a liget színpadán., a Petőfi Művészeti Liget rendezvényeit az idei évben nem szervezi meg a teátrum, ám a jövő évben mindenképpen számíthatnak majd szabadtéri kulturális élményözönre a dunaújvárosiak.

Kaptár: megtörték a csendet – irány a való világ!

Kaptár: megtörték a csendet – irány a való világ!

2020. július 03. (péntek)

Az első megmozdulások szépen le is gurultak, a folytatás is ígéretesen alakul: a pincében rendezendő koncertekre még várni kell, de a Kaptár Garden színpada minden hétvégén benépesül – ha lassan is, de biztosan beröccen a bulizóna gépezete városunkban.

Járványbúcsúztató koncert vasárnap

Járványbúcsúztató koncert vasárnap

2020. július 02. (csütörtök)

Az elmúlt időszakban többször arattak sikert, a járványhelyzet után visszatérnek: folytatódik a Pannon Filharmonikusok szabadtéri kamarakoncertjeinek sorozata Dunaújvárosban – a nagytemplom előtti téren járványbúcsúztató hangverseny lesz vasárnap délelőtt.

"Talált idő" – kiállítás a templomban

"Talált idő" – kiállítás a templomban

2020. július 01. (szerda)

A járványhelyzet enyhülése után újra nyit az evangélikus templom kiállítóterme: Kelemen Marián Éva festő, művész-tanár Talált idő című kiállítását péntektől láthatják az érdeklődők.

Könyvtár: mától korlátlanul nyitva

Könyvtár: mától korlátlanul nyitva

2020. június 29. (hétfő)

Ugyan még az egészségügyi és távolságtartási szabályok betartása mellett, de szolgáltatási korlátozások nélkül, teljes nyitva tartással üzemel a József Attila Könyvtár mától. Ráadásul több újdonsággal is szolgálnak a betűk barátainak. 

Nagyot szólt, nagyon pörgött a BakElit

Nagyot szólt, nagyon pörgött a BakElit

2020. június 23. (kedd)

Már az elején le kell szögezni, hogy nem minden kizárólag pénz kérdése. Bár azért ne legyünk naivak, természetesen kell a financiális háttér, de – és itt jön a DE – elsősorban olyan emberekre van szükség, akik hisznek abban, amit csinálnak. Nézzük a BakElit Online Fesztivál példáját!