Gárdonyi: siker az online viadalon

2020. június 11. (csütörtök) 10:16 - Öcaline

Bekerült az országos döntőbe, és végül tárgyjutalomban részesült a Gárdonyi iskola csapata az "Innováció a fogyasztóvédelemben  – A tudatos fogyasztóvá válás útjai" elnevezésű országos megméretésen.

A Fogyasztói és Betegjogi Érdekvédelmi Szövetség (FÉBÉSZ) az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával, "Innováció a fogyasztóvédelemben – a tudatos fogyasztóvá válás útjai" címmel pályázatot hirdetett „Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola” címet elnyert közoktatási intézmények diákjai számára. 

Örömmel versengtek

Városunkban a Gárdonyi Géza Általános Iskola 2019 óta – a megyében az általános iskolák körében elsőként – birtokolja a rangos elismerést, s a Halasi Míra, Horváth Lujzi, Somogyi Angelika Kármen összetételű gárdonyis csapat ezúttal is örömmel csatlakozott a viadalhoz. Mint a diákok felkészítő tanára, dr. Horváthné Lázár Gabriella elmondta, a pályázat célja az volt, hogy a nebulók pályamunkáikban bemutassák, hogyan képzelik el az innovációt a fogyasztóvédelemben – tíz, húsz vagy akár harminc év múlva.  
Fontos elvárás volt, hogy a diákok választ adjanak a jövő fogyasztóvédelmi kérdéseire – a robotok általi vásárlás, termékbiztonság, applikációkon keresztül történő vásárlás, szolgáltatás igénybevétele témáira.

A jövő itt van

A verseny igazi "jövővallatás" volt, magyarázta érdeklődésünkre dr. Horváthné Lázár Gabriella, olyan kényes kérdések is terítékre kerültek, mint az adathalászat, vagy az, hogyan lehet felkészültebbé tenni a fiatal fogyasztókat például a fogyasztói tudatosság növelését segítő eszközök alkalmazására, illetve a digitalizáció kihívásaira.
Az elkészített pályamunkák mellett, a csapatok 10 különböző fogyasztóvédelmi témában összeállított ismertetőanyag tanulmányozását követően versengtek – végül szakértőkből álló zsűri választotta ki a legjobb 15 csapatot, amelyek záró online fogyasztóvédelmi vetélkedő keretében mérhették össze tudásukat.  A dunaújvárosi diákcsapat tagjai az országos verseny eredményeként tárgynyereményben részesültek.

(Fotó: Gárdonyi iskola)
 

A rovat további hírei: Oktatás

Hála az áldozatos munkáért – óvodapedagógusok elismerése

Hála az áldozatos munkáért – óvodapedagógusok elismerése

2020. szeptember 28. (hétfő)

A pedagógusnapi díjátadás a vírushelyzet miatt elmaradt. Ezt pótolták a Dunaújvárosi Óvoda tagintézményeinek vezetői, igazgatója, munkatársai. Az eseményen Barta Endre, Dunaújváros humán ügyekért felelős alpolgármestere is részt vett, aki az önkormányzat elismeréseit is átadta az óvodai dolgozóknak.

DSTV: mozgás, mozgás, Vasvári! (galériával)

DSTV: mozgás, mozgás, Vasvári! (galériával)

2020. szeptember 26. (szombat)

Folytatta a szép hagyományt, idén is sportnapot szervezett diákjai számára a Vasvári Pál Általános Iskola. Minden korosztályt megmozgattak, a rendezvényen az alsós és a felsős osztályok külön-külön mérték össze tudásukat. A feladatokat az intézmény testnevelő tanárai állították össze, a diákok szó szerint nagy lendülettel vetették magukat a küzdelmekbe. Hangkép.

A Pentelei iskola érdemelte a Civil Díj 2020 elismerését!

A Pentelei iskola érdemelte a Civil Díj 2020 elismerését!

2020. szeptember 25. (péntek)

A döntőbe kerülést már zengettük hasábjainkon, most befutott az eredmény is: a Pentelei Mentálhigiénés Általános Iskola, Szakképző Iskola és Gimnázium közösségi kezdeményezése, az Arany Iránytű program érdemelte a Civil Díj 2020 verseny legnagyobb hatású projektjének járó elismerést! Gratulálunk!

DSTV: online érettségi felkészítő a Dunaújvárosi Egyetemen

DSTV: online érettségi felkészítő a Dunaújvárosi Egyetemen

2020. szeptember 18. (péntek)

Hatvan órás ingyenes közép- és emelt szintű érettségi felkészítő tanfolyamot szervez a Dunaújvárosi Egyetem; többek között matematikából, informatikából és fizikából. A jelenlegi helyzetre tekintettel a kurzusokon online formában vehetnek részt a továbbtanulók. Hangkép.

Online konferencia a felnőttképzésről

Online konferencia a felnőttképzésről

2020. szeptember 18. (péntek)

Online tájékoztató konferenciát szervez az Innovációs és Technológiai Minisztérium szeptember elejétől élő új felnőttképzési rendszer legfontosabb változásairól. Regisztráció itt és most!

Idén novemberben lesz a Kutatók Éjszakája

Idén novemberben lesz a Kutatók Éjszakája

2020. szeptember 13. (vasárnap)

Az eddig megszokott szeptember végi időponttól eltérően idén november 27-28-án rendezik a Kutatók Éjszakája nevű rendezvénysorozatot.

DSTV: tanévkezdés a Rudasban

DSTV: tanévkezdés a Rudasban

2020. szeptember 11. (péntek)

594 diák kezdte meg az idei tanévet a Rudasban szeptember 1-jén. A tanulók körében nagy népszerűségnek örvend az iskola, idén is a hirdetett férőhelyeknél többen választották az intézmény kínálatát. Körkép, hangkép.