Gárdonyi: siker az online viadalon

2020. június 11. (csütörtök) 10:16 - Öcaline

Bekerült az országos döntőbe, és végül tárgyjutalomban részesült a Gárdonyi iskola csapata az "Innováció a fogyasztóvédelemben  – A tudatos fogyasztóvá válás útjai" elnevezésű országos megméretésen.

A Fogyasztói és Betegjogi Érdekvédelmi Szövetség (FÉBÉSZ) az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával, "Innováció a fogyasztóvédelemben – a tudatos fogyasztóvá válás útjai" címmel pályázatot hirdetett „Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola” címet elnyert közoktatási intézmények diákjai számára. 

Örömmel versengtek

Városunkban a Gárdonyi Géza Általános Iskola 2019 óta – a megyében az általános iskolák körében elsőként – birtokolja a rangos elismerést, s a Halasi Míra, Horváth Lujzi, Somogyi Angelika Kármen összetételű gárdonyis csapat ezúttal is örömmel csatlakozott a viadalhoz. Mint a diákok felkészítő tanára, dr. Horváthné Lázár Gabriella elmondta, a pályázat célja az volt, hogy a nebulók pályamunkáikban bemutassák, hogyan képzelik el az innovációt a fogyasztóvédelemben – tíz, húsz vagy akár harminc év múlva.  
Fontos elvárás volt, hogy a diákok választ adjanak a jövő fogyasztóvédelmi kérdéseire – a robotok általi vásárlás, termékbiztonság, applikációkon keresztül történő vásárlás, szolgáltatás igénybevétele témáira.

A jövő itt van

A verseny igazi "jövővallatás" volt, magyarázta érdeklődésünkre dr. Horváthné Lázár Gabriella, olyan kényes kérdések is terítékre kerültek, mint az adathalászat, vagy az, hogyan lehet felkészültebbé tenni a fiatal fogyasztókat például a fogyasztói tudatosság növelését segítő eszközök alkalmazására, illetve a digitalizáció kihívásaira.
Az elkészített pályamunkák mellett, a csapatok 10 különböző fogyasztóvédelmi témában összeállított ismertetőanyag tanulmányozását követően versengtek – végül szakértőkből álló zsűri választotta ki a legjobb 15 csapatot, amelyek záró online fogyasztóvédelmi vetélkedő keretében mérhették össze tudásukat.  A dunaújvárosi diákcsapat tagjai az országos verseny eredményeként tárgynyereményben részesültek.

(Fotó: Gárdonyi iskola)
 

A rovat további hírei: Oktatás

Dunaújvárosi Egyetem: elmaradt a diplomaátadó

Dunaújvárosi Egyetem: elmaradt a diplomaátadó

2020. július 05. (vasárnap)

Az idei évben elmaradt a hagyományos diplomaátadó ünnepség a Dunaújvárosi Egyetemen. Az okleveleket postán kapják meg a végzett hallgatók.

Iskolakezdési támogatást nyújt az önkormányzat

Iskolakezdési támogatást nyújt az önkormányzat

2020. június 28. (vasárnap)

Az önkormányzat a 2020-as évben is iskolakezdési támogatást nyújt azon dunaújvárosiaknak, akiknek gyermeke az induló tanévben először kezdi meg az általános vagy a középiskolát.

Rangos országos elismerés a Gárdonyinak

Rangos országos elismerés a Gárdonyinak

2020. június 05. (péntek)

Eredményesen alkottak a Gárdonyi Géza Általános Iskola – Örökös Ökoiskola diákjai, akik részt vettek a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal és az Agrárminisztérium által kiírt Maradék nélkül program „Alkoss a bolygódért!” elnevezésű rajzpályázatán. 

GVI: itt az Iskolapad 2020 felmérés!

GVI: itt az Iskolapad 2020 felmérés!

2020. június 03. (szerda)

Dunaújvárosi diákok válaszait is várják arra a kérdőíves felmérésre, amelyet végzős szakközépiskolások és szakgimnáziumi tanulók körében kezdett a kamarai kutatóintézet. A cél a munkaerőpiaci pálya feltérképezése. 

Bánki: mesterien terveztek – online is remekeltek

Bánki: mesterien terveztek – online is remekeltek

2020. május 21. (csütörtök)

Járványhelyzet ide, digitális átállás oda, sikerrel rendezte meg a 28. Charles Babbage AutoCAD és Inventor Versenyt a Dunaújvárosi SZC Bánki Donát Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája. Az online megméretésen az ország 9 iskolájának összesen 80 diákja vett részt, végül újra izgalmas, komoly színvonalas döntő kerekedett.

Guinness-rekord: hatalmas sikert értek el a Bánki diákjai!

Guinness-rekord: hatalmas sikert értek el a Bánki diákjai!

2020. május 13. (szerda)

A második helyet szerezte meg a Bánki középiskola bemutatója, amely a Guinness Rekordállítási Kísérlethez kapcsolódott. A remek hírt percekkel ezelőtt tudta meg a DO – máris itt az összes fontos részlet!

Alpolgármesteri vizit a Pannon Oktatási Központban

Alpolgármesteri vizit a Pannon Oktatási Központban

2020. május 07. (csütörtök)

A járványhelyzet kihívása, a rendkívüli időszakban szervezett érettségi  is szóba került azon a tanácskozáson, amely során Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester a Pannon Oktatási Központ vezetőjével találkozott. DSTV-összefoglaló a hajtás után.