GVI: itt az Iskolapad 2020 felmérés!

2020. június 3. (szerda) 10:41 - Öcaline

Dunaújvárosi diákok válaszait is várják arra a kérdőíves felmérésre, amelyet végzős szakközépiskolások és szakgimnáziumi tanulók körében kezdett a kamarai kutatóintézet. A cél a munkaerőpiaci pálya feltérképezése. 

Iskolapad 2020 munkacímmel kérdőíves felmérést kezdett a végzős szakközépiskolai és szakgimnáziumi tanulók körében a MKIK Gazdaság- és Vállalkozáskutató Intézete (GVI) – a kutatás a diákok pályájának hosszabb távú utánkövetését célozza, áll a DO-hoz eljuttatott összegzésben.
A kutatás célja annak feltérképezése, hogy az intézményekből történő "kirepülés" után hogyan alakul a szakképzett fiatalok munkaerőpiaci pályája. Ennek érdekében a végzős tanulók körében online kérdőíves felmérést készítenek, majd a következő két évben is egy-egy alkalommal telefonon vagy online felkeresik a válaszadókat, hogy megkérdezzék őket pályájuk további alakulásáról.

A kutatás kezdeményezői a dunaújvárosi, illetve a térségben élő, végzős szakközépiskolai vagy szakgimnáziumi képzésben részt vett fiatalokat is arra kérik, szakítsanak időt a kérdőív megválaszolására. Az online elérhető felmérés kitöltése 10-15 percet vesz igénybe.

A kérdőív közvetlen elérhetősége itt!

MKIK GVI – Iskolapad 2020 (katt) >>

A program szervezői előre is köszönik a fiatalok együttműködő segítségét!

(Illusztráció: DO-archív)

A rovat további hírei: Oktatás

Útkeresés: gyűjtést kezdtek – mindenki tanszerekkel segíthet!

Útkeresés: gyűjtést kezdtek – mindenki tanszerekkel segíthet!

2020. július 08. (szerda)

Idén is meghirdették az Útkeresés Segítő Szolgálat Család- és Gyermekjóléti Központ tanszergyűjtő akcióját – egészen szeptemberig várják az adományokat. A gyűjtés eredményét a tanévkezdésre időzítve osztják szét a hátrányos helyzetű családok között.

Dunaújvárosi Egyetem: elmaradt a diplomaátadó

Dunaújvárosi Egyetem: elmaradt a diplomaátadó

2020. július 05. (vasárnap)

Az idei évben elmaradt a hagyományos diplomaátadó ünnepség a Dunaújvárosi Egyetemen. Az okleveleket postán kapják meg a végzett hallgatók.

Iskolakezdési támogatást nyújt az önkormányzat

Iskolakezdési támogatást nyújt az önkormányzat

2020. június 28. (vasárnap)

Az önkormányzat a 2020-as évben is iskolakezdési támogatást nyújt azon dunaújvárosiaknak, akiknek gyermeke az induló tanévben először kezdi meg az általános vagy a középiskolát.

Gárdonyi: siker az online viadalon

Gárdonyi: siker az online viadalon

2020. június 11. (csütörtök)

Bekerült az országos döntőbe, és végül tárgyjutalomban részesült a Gárdonyi iskola csapata az "Innováció a fogyasztóvédelemben  – A tudatos fogyasztóvá válás útjai" elnevezésű országos megméretésen.

Rangos országos elismerés a Gárdonyinak

Rangos országos elismerés a Gárdonyinak

2020. június 05. (péntek)

Eredményesen alkottak a Gárdonyi Géza Általános Iskola – Örökös Ökoiskola diákjai, akik részt vettek a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal és az Agrárminisztérium által kiírt Maradék nélkül program „Alkoss a bolygódért!” elnevezésű rajzpályázatán. 

Bánki: mesterien terveztek – online is remekeltek

Bánki: mesterien terveztek – online is remekeltek

2020. május 21. (csütörtök)

Járványhelyzet ide, digitális átállás oda, sikerrel rendezte meg a 28. Charles Babbage AutoCAD és Inventor Versenyt a Dunaújvárosi SZC Bánki Donát Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája. Az online megméretésen az ország 9 iskolájának összesen 80 diákja vett részt, végül újra izgalmas, komoly színvonalas döntő kerekedett.

Guinness-rekord: hatalmas sikert értek el a Bánki diákjai!

Guinness-rekord: hatalmas sikert értek el a Bánki diákjai!

2020. május 13. (szerda)

A második helyet szerezte meg a Bánki középiskola bemutatója, amely a Guinness Rekordállítási Kísérlethez kapcsolódott. A remek hírt percekkel ezelőtt tudta meg a DO – máris itt az összes fontos részlet!