Dunaújváros Hetilap

Hankook: fertőtlenítőt adtak – ajándékba

2020. június 11. (csütörtök) 18:27 - Öcaline

Fertőtlenítő- és takarítószerekkel segítette Dunaújváros több szociális intézményét is a Hankook Tire a koronavírus elleni védekezés megkönnyítése érdekében – az adományok átadására csütörtökön került sor a kedvezményezett intézmények telephelyein.

Az újtípusú koronavírus elleni küzdelemben kifejezetten nagy szerepet kap az élettér alapos fertőtlenítése, a személyi higiénés előírások fokozott betartása. 

Fő a megelőzés

Közismert tény, hogy az olyan zárt közösségek, mint a bentlakásos szociális intézmények, sajnálatos módon kedvező táptalajai lehetnek a vírusnak, így esetükben kifejezetten nagy szerepet kap a rendszeres takarítás, a higiénés biztonság megteremtése, a fokozott elővigyázatosság. A Hankook Tire éppen ezért tartotta fontosnak, hogy a járvány transzfer megakadályozása érdekében fertőtlenítő- és takarítószerekkel segítse a város több szociális intézményét is. 
Ezért az abroncsgyár úgy döntött, ezúttal dunaújvárosi szociális intézmények számára adományoz különféle fertőtlenítő- és takarítószereket, higiénés termékeket tartalmazó csomagokat – összesen mintegy félmillió forint értékben. A csomagokat a vállalat képviselői csütörtökön délelőtt adták át a szervezetek telephelyein.

Három intézményt segítettek

A támogatottak között volt a Családok Átmeneti Otthona, ahol olyan szülők és gyermekeik élnek ideiglenesen, akik hátrányos szociális vagy anyagi helyzetük, esetleg egy hirtelen jött krízisállapot miatt rászorulnak erre. 
Nagyobb mennyiségben kap takarítószert az Egyesített Szociális Intézmény és Árpád-házi Szent Erzsébet Idősek Otthonai (ESZI) mind a négy tagintézménye, hiszen az idős, legyengült betegek jelentik a legnagyobb rizikófaktort az új típusú koronavírussal szemben. 
Végül a vállalat támogatja a Jószolgálati Otthon Közalapítványt. Gondozóházának lakói zömmel halmozottan sérült, fogyatékkal élő felnőttek, közülük sokan már idősek és fogyatékosságuk mellett több más alapbetegségük is van, így ők is jelentős veszélynek vannak kitéve ebben a járványos időszakban.

(Fotó: Végh Zoltán)

A rovat további hírei: Közélet

Hankook: 37 közösségépítő projektet támogatnak az önkéntesek

Hankook: 37 közösségépítő projektet támogatnak az önkéntesek

2020. július 03. (péntek)

Töretlen lelkesedéssel kapcsolódtak be a Hankook dolgozói a cégcsoport önkéntes programjába – az abroncsgyár idén 37 közösségépítő projektelem támogatásáról döntött.

Városháza: díjátadó ünnep – a köz szolgálatáért

Városháza: díjátadó ünnep – a köz szolgálatáért

2020. július 02. (csütörtök)

Folytatták az elmúlt évek hagyományát, a köztisztviselők napjára időzítve adták át a Dunaújváros Közszolgálatáért Díjat – a város rangos elismerését Mészárosné Virág Éva és Tóth Péter Pál vehette át Pintér Tamás polgármestertől a Városházán rendezett csütörtöki ünnepségen.

Rendhagyó Semmelweis-nap a kórházban – elismerésözönnel

Rendhagyó Semmelweis-nap a kórházban – elismerésözönnel

2020. július 02. (csütörtök)

A járványügyi veszélyhelyzet miatt még mindig fokozott biztonsági szabályok betartásával, korlátozott számú meghívottal és rövidített időtartamban rendezte meg szokásos Semmelweis ünnepségét a Szent Pantaleon Kórház-Rendelőintézet ma délután.

Uszoda: új idősáv a nagyközönségnek

Uszoda: új idősáv a nagyközönségnek

2020. július 02. (csütörtök)

Az eddigi két óra helyett a jövő héttől már napi négy órát használhatják az úszni vágyók a Fabó Éva Sportuszoda belső medencéit.

Kórház: rendhagyó Semmelweis ünnepre készülnek

Kórház: rendhagyó Semmelweis ünnepre készülnek

2020. július 01. (szerda)

A járványügyi veszélyhelyzet miatt még mindig fokozott biztonsági szabályok betartásával, korlátozott számú meghívottal és rövidített időtartamban rendezi meg szokásos Semmelweis ünnepségét a Szent Pantaleon Kórház-Rendelőintézet; az eseményre csütörtökön kora délután várják a vendégeket.

Járdaseprő gép is járja a város útjait

Járdaseprő gép is járja a város útjait

2020. július 01. (szerda)

Új berendezést is bevetettek "A tiszta Dunaújvárosért!"jelszó jegyében, egyre több helyszínen találkozhatnak a városlakók a járdaseprő géppel, adta hírül a város hivatalos oldala.

Közgyűlés: 12 fontos döntés született a rendkívüli ülésen

Közgyűlés: 12 fontos döntés született a rendkívüli ülésen

2020. június 30. (kedd)

Halaszthatatlan ügyekben döntöttek a képviselők a járványhelyzet utáni első közgyűlésen: a rendkívüli ülésnek a Városháza "C" szárnya adott otthont ma délelőtt. Az ülés napirendjén 12 tétel szerepelt – részletek a hajtás után.