"Így kerek az egész!"

2020. június 30. (kedd) 8:13 - spigott

Idén is rengetegen kíváncsiak a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapatának nyári táborára.

Ugyan a felnőtt és utánpótlás bajnokságok a koronavírus járvány miatt idejekorán véget értek, s ezzel a 2019/2020-as bajnoki szezont is hamar lezárta az MLSZ, ez nem jelentette azt, hogy a Dunaferr DUE Dutrade FC futsalosainak vezetői, játékosai munka nélkül maradtak volna. Az utánpótlásért felelős szakemberek megkezdték a szokásos nyári tábor szervezését, melyet a korlátozások enyhítésével szerencsére idén is meg tudnak tartani futsalosaink. Az idei tábor három héten át várja a futsalozni, mozogni vágyó fiatalokat az egyetem régi tornatermében, s a gyerekek szerencsére népes létszámmal örvendeztették meg az edzőket a nyitóhéten, árulta el érdeklődésünkre Németh Péter, a Dunaferr DUE Dutrade FC felnőtt csapatának játékosa, s a tábor egyik szervezője.

"A negyedik éve van ez a táborunk, az egyik gazdája vagyok én, Facskó Józseffel és Papp Istvánnal együtt vagyunk a tábor szervezői és vezetői. Egy kósza ötlettől vezérelve indult ez az egész, hogy próbáljuk meg, s akkor kisebb létszámmal indultunk, míg idén már három héten keresztül várjuk a gyerekeket, s már az első héten nagyon szép létszámú csapat jött össze, mert közel harmincan jelentkeztek az előző heti turnusra. Rengeteget játszunk, labdázunk, futsalozunk, focizunk, kidobózunk, floorballozunk, magasat ugrunk, mert ez egy futsal és sporttábor egyben, szóval igyekszünk minél több sportággal kedveskedni a résztvevő gyerekeknek" – árulta el Németh Péter, aki beavatott minket a napi programjuk mellett abba is, hogy milyen sokszínű társasággal dolgoznak hétről hétre.

"A napi programunk már reggel hétkor megkezdődik, ekkortól várjuk a gyerekeket, ők nyolcig szoktak megérkezni, itt vagyunk az egyetem kistermében, játszunk, vagy különböző technikai versenyeket szervezünk, ami nem olyan fárasztó, mert az azért látszik, hogy a vírushelyzet a megviselt mindenkit, idén talán nincsenek annyira mozgásban a "táborozók", mint tavaly. Délelőttönként tízórai, majd délben ebéd vár a gyerekekre, míg a délutáni sportprogramot követően uzsonnával, majd fakultatív játékokkal zárjuk a napot. Az első héten én voltam a fiatalokkal, a második hetet Papp István viszi, a harmadik Facskó Józsefé, de több felnőtt futsalos is el szokott látogatni hozzánk, illetve van két kézilabdás lány segítőnk is, így teljes a csapat. Az edzések és a különböző versenyek alatt azért szét vannak szedve a kisebbek és nagyobbak, szóval arra azért figyelünk, hogy a fizikai és tudáskülönbség ne legyen túl nagy közöttük, de nem is annyira a győzelmen van a hangsúly, hanem elsősorban a játékon. Egyébként szinte minden gyermek vett már részt korábban futsal táborban, a zöme hozzánk jár futsal edzésekre is, de vannak a DPASE-ból, az egyetemi sportegyesületből, s van olyan, aki nem is focizik, de ez így jó, a nagyok példát mutatnak, a kicsik felnéznek rájuk, tanulhatnak is tőlük, így kerek az egész" – fogalmazott a tábor szervezője.

Az évről évre egyre népszerűbb nyári összejövetel kiemelten fontos része az egyesület életének, árulta el Németh Péter, hiszen az itt megjelent fiatalokra is épül a klub utánpótlása.

"Mikor én idejöttem Dunaújvárosba, csak U20-as és U17-es csapatunk volt, talán már szervezés alatt volt az U15, de fiatalabb korosztály nem volt, s a táborunk után kérdezték a szülők, a gyerekek, hogy nincs-e fiatalabb korosztályú csapatunk, ahol edzhetnének. Ez után alakult meg az U13-as és az U11-es korosztályunk, ahol fiúk és lányok egyaránt futsalozhatnak."

Végh Zoltán felvételei

A rovat további hírei: Sport

Borulni fognak idén az erőviszonyok

Borulni fognak idén az erőviszonyok

2020. július 06. (hétfő)

Ahhoz, hogy kialakítsák az amerikai futballisták idei versenynaptárát, felméréseket is végzett a szövetség a csapatok között.

A liga egyik legjobbja is marad a Bikáknál

A liga egyik legjobbja is marad a Bikáknál

2020. július 05. (vasárnap)

Garret Hughson a 2020/2021-es szezonban is a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatát erősíti majd.

Hogyan sportoljunk a kánikulában?

Hogyan sportoljunk a kánikulában?

2020. július 05. (vasárnap)

Ezen a héten erről faggattuk Dóczi Zsuzsit, ő mit javasol. Mozogjunk, vagy sem?

Idén is lesz birkózó-vb

Idén is lesz birkózó-vb

2020. július 05. (vasárnap)

A nemzetközi szövetség (UWW) szombati döntése értelmében év végén idén rendhagyó módon megtartják a birkózó-világbajnokságot.

Véghajrá előtt a kupában

Véghajrá előtt a kupában

2020. július 04. (szombat)

A Tízpróbások és az SZP-Asztalos együttesei jutottak be a Dunaújváros Kupa fináléjába.

Hosszú Katinka a legértékesebb magyar sportoló

Hosszú Katinka a legértékesebb magyar sportoló

2020. július 04. (szombat)

A Forbes magazin magyar kiadásának felmérése alapján továbbra is, immár hatodik éve a háromszoros olimpiai bajnok úszó, Hosszú Katinka a legértékesebb magyar sportoló.

Nem hibáztak az esélyesek

Nem hibáztak az esélyesek

2020. július 03. (péntek)

A Multisteel Hungary nagyon sima, míg a Ködi Generál szoros meccset nyert meg a Dunaújváros Kupa rájátszásának csütörtöki fordulójában.