"Így kerek az egész!"

spigott - 2020. június 30. 8:13

Idén is rengetegen kíváncsiak a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapatának nyári táborára.

Ugyan a felnőtt és utánpótlás bajnokságok a koronavírus járvány miatt idejekorán véget értek, s ezzel a 2019/2020-as bajnoki szezont is hamar lezárta az MLSZ, ez nem jelentette azt, hogy a Dunaferr DUE Dutrade FC futsalosainak vezetői, játékosai munka nélkül maradtak volna. Az utánpótlásért felelős szakemberek megkezdték a szokásos nyári tábor szervezését, melyet a korlátozások enyhítésével szerencsére idén is meg tudnak tartani futsalosaink. Az idei tábor három héten át várja a futsalozni, mozogni vágyó fiatalokat az egyetem régi tornatermében, s a gyerekek szerencsére népes létszámmal örvendeztették meg az edzőket a nyitóhéten, árulta el érdeklődésünkre Németh Péter, a Dunaferr DUE Dutrade FC felnőtt csapatának játékosa, s a tábor egyik szervezője.

"A negyedik éve van ez a táborunk, az egyik gazdája vagyok én, Facskó Józseffel és Papp Istvánnal együtt vagyunk a tábor szervezői és vezetői. Egy kósza ötlettől vezérelve indult ez az egész, hogy próbáljuk meg, s akkor kisebb létszámmal indultunk, míg idén már három héten keresztül várjuk a gyerekeket, s már az első héten nagyon szép létszámú csapat jött össze, mert közel harmincan jelentkeztek az előző heti turnusra. Rengeteget játszunk, labdázunk, futsalozunk, focizunk, kidobózunk, floorballozunk, magasat ugrunk, mert ez egy futsal és sporttábor egyben, szóval igyekszünk minél több sportággal kedveskedni a résztvevő gyerekeknek" – árulta el Németh Péter, aki beavatott minket a napi programjuk mellett abba is, hogy milyen sokszínű társasággal dolgoznak hétről hétre.

"A napi programunk már reggel hétkor megkezdődik, ekkortól várjuk a gyerekeket, ők nyolcig szoktak megérkezni, itt vagyunk az egyetem kistermében, játszunk, vagy különböző technikai versenyeket szervezünk, ami nem olyan fárasztó, mert az azért látszik, hogy a vírushelyzet a megviselt mindenkit, idén talán nincsenek annyira mozgásban a "táborozók", mint tavaly. Délelőttönként tízórai, majd délben ebéd vár a gyerekekre, míg a délutáni sportprogramot követően uzsonnával, majd fakultatív játékokkal zárjuk a napot. Az első héten én voltam a fiatalokkal, a második hetet Papp István viszi, a harmadik Facskó Józsefé, de több felnőtt futsalos is el szokott látogatni hozzánk, illetve van két kézilabdás lány segítőnk is, így teljes a csapat. Az edzések és a különböző versenyek alatt azért szét vannak szedve a kisebbek és nagyobbak, szóval arra azért figyelünk, hogy a fizikai és tudáskülönbség ne legyen túl nagy közöttük, de nem is annyira a győzelmen van a hangsúly, hanem elsősorban a játékon. Egyébként szinte minden gyermek vett már részt korábban futsal táborban, a zöme hozzánk jár futsal edzésekre is, de vannak a DPASE-ból, az egyetemi sportegyesületből, s van olyan, aki nem is focizik, de ez így jó, a nagyok példát mutatnak, a kicsik felnéznek rájuk, tanulhatnak is tőlük, így kerek az egész" – fogalmazott a tábor szervezője.

Az évről évre egyre népszerűbb nyári összejövetel kiemelten fontos része az egyesület életének, árulta el Németh Péter, hiszen az itt megjelent fiatalokra is épül a klub utánpótlása.

"Mikor én idejöttem Dunaújvárosba, csak U20-as és U17-es csapatunk volt, talán már szervezés alatt volt az U15, de fiatalabb korosztály nem volt, s a táborunk után kérdezték a szülők, a gyerekek, hogy nincs-e fiatalabb korosztályú csapatunk, ahol edzhetnének. Ez után alakult meg az U13-as és az U11-es korosztályunk, ahol fiúk és lányok egyaránt futsalozhatnak."

Végh Zoltán felvételei

A rovat további hírei: Sport

Megszakadt a DPASE jó sorozata

Megszakadt a DPASE jó sorozata

2021. okt. 17.

Először maradt pont nélkül a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata az idei bajnokságban, miután hazai környezetben szenvedett 2-1-es vereséget a Balassagyarmat gárdájától.

Gálaversennyel ünnepeltek a tornászok! (galériával)

Gálaversennyel ünnepeltek a tornászok! (galériával)

2021. okt. 17.

Remek eredményeket értek el a DKSE ifjú sportolói a dunaújvárosi tornacsarnokban megrendezett jubileumi gálaversenyen, melyen a 8 és 13 év közötti leány tornászok bizonyíthatták tudásukat.

Biztosan tovább a kupában

Biztosan tovább a kupában

2021. okt. 17.

A Worm Angels jégkorongozói hét, a Dunaújvárosi Acélbikák nyolc gólt szerezve jutottak be a Magyar Kupa következő körébe.

Fájó hazai vereség!

Fájó hazai vereség!

2021. okt. 16.

A második felvonásban sokkal élesebb Siófok hatgólos győzelemmel szomorította a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia drukkereit a két csapat ma délutáni összecsapásán.

Élesedő harc a dobogóért

Élesedő harc a dobogóért

2021. okt. 16.

A Varázs Kép és a Tízpróbások csapatai örülhettek győzelemnek a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus osztályának pénteki játéknapján.

Visszatérnének a győzelem útjára

Visszatérnének a győzelem útjára

2021. okt. 16.

A felemás bajnoki kezdés után elszántan, a siker reményében várja a Siófok elleni hazai bajnokit a Dunaújvárosi Kohász kézilabda Akadémia csapata.

Carissa Kupa: várják a felterjesztéseket

Carissa Kupa: várják a felterjesztéseket

2021. okt. 15.

A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség október 31-éig várja azon szervezetek, vagy magánszemélyek felterjesztését, akiket támogatni tudnak a XIX. Carissa Kupa bevételével.