Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Jön, jön, jön a BakElit – hadd szóljon!

2020. június 19. (péntek) 9:33 - Öcaline

Közeleg a nagy nap, június 20-án, szombaton rendezi a BakElit Zenecentrum kibővült csapata a BakElit Online Fesztivált. Az országban kialakult krízishelyzet miatt a városunkban elmaradó nagyrendezvények helyett rendezendő "műfajteremtő" kezdeményezésen öt helyi banda mutatkozik be!

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, a facebook felületén élő adásban követheti a közönség június 20-án, azaz szombaton a BakElit Online Fesztivál koncertjeit. A kezdeményezés technikai hátterének megteremtése és a műsorfolyam lebonyolítása komoly kihívás elé állítja a BakElit Zenecentrum kibővült csapatát. 

Élő egyenes adásban – közösségi pontokon is!

A tervek szerint zenekaronként egy órás élő koncertet követhetnek nyomon a rajongók a 14 órától 21 óráig tartó műsorfolyamban, az átállások idején riportokat készítenek  a fellépő bandákkal, és archív felvételeket is láthatnak a nézők korábbi koncertekről. A fesztivál keretében négy további dunaújvárosi csapat debütál egy-egy videóklippel.  
A fesztivál házigazdája Varga Lívius, a Quimby zenekar alapítója lesz, a megmozdulás során a BeatKOHO (képünkön éppen a fesztiválra próbálnak), a Dalai Dávid, a Fun Company, a NADENe és a Névtelen utca koncertjét láthatják a rajongók. Fontos adalék, hogy nemcsak arra lesz lehetőség, hogy ki-ki a gépe/kütyüje előtt gunnyadva "fesztiválozzon" – Dunaújvárosban a Rizmajer Művész Sörözőben, valamint a Szöglet Sport Bárban, és Törökszentmiklóson (!!!) az Ipolyi Közművelődési Központban lesz BakElit Közösségi Pont szombaton délután és este! 

A jövő már itt van

Az sem titok, hogy a BakElit új fejezetet nyithat a város zenei életében. Már szintén említettük, hogy a Dunaújvárosi Zenészek csoportja készített egy friss felmérést, amely szerint a városban 52 zenekar működik. Ha sikerül összefogni a helyi bandákat, akkor a nagyrendezvények állandó résztvevője lehet a BakElit projekt. Egy ilyen terv már szárba is szökkent: a Petőfi Művészeti Liget hangversenyeit kiegészítendő rendeznék meg a BakElit Zenei Fesztivált, amely a város egyik kulturális színfoltja lehet.
Fontos és szép gesztus, hogy Dunaújváros önkormányzata az elsők között biztosította a fesztivál szervezőit a rendezvény támogatásáról, és a Tourinform új vezetősége is nyitott az együttműködést és a közös munkát illetően. 

Itt egy friss kedvcsináló, naná, hogy Livius tolja pacekba a vakert, már csak egyet kell aludni, aztán itt a BakElit Online Fesztivál – hadd szóljon!

 

A rovat további hírei: Kultúra

"Egy percre megfogom, ami örök"

"Egy percre megfogom, ami örök"

2020. július 04. (szombat)

A gyermekkor élményeit, benyomásait idézik fel Kelemen Marián Éva képzőművész festményei és plasztikái. Az összeállítást az evangélikus templomban tekinthetik meg az érdeklődők.

Bartók: nyári színház a ligetben

Bartók: nyári színház a ligetben

2020. július 03. (péntek)

Három előadást láthatnak a Bartók liget programsorozatában a nyár folyamán a színházbarátok. Elsősorban az elmaradt előadásokat pótolják a liget színpadán., a Petőfi Művészeti Liget rendezvényeit az idei évben nem szervezi meg a teátrum, ám a jövő évben mindenképpen számíthatnak majd szabadtéri kulturális élményözönre a dunaújvárosiak.

Kaptár: megtörték a csendet – irány a való világ!

Kaptár: megtörték a csendet – irány a való világ!

2020. július 03. (péntek)

Az első megmozdulások szépen le is gurultak, a folytatás is ígéretesen alakul: a pincében rendezendő koncertekre még várni kell, de a Kaptár Garden színpada minden hétvégén benépesül – ha lassan is, de biztosan beröccen a bulizóna gépezete városunkban.

Járványbúcsúztató koncert vasárnap

Járványbúcsúztató koncert vasárnap

2020. július 02. (csütörtök)

Az elmúlt időszakban többször arattak sikert, a járványhelyzet után visszatérnek: folytatódik a Pannon Filharmonikusok szabadtéri kamarakoncertjeinek sorozata Dunaújvárosban – a nagytemplom előtti téren járványbúcsúztató hangverseny lesz vasárnap délelőtt.

"Talált idő" – kiállítás a templomban

"Talált idő" – kiállítás a templomban

2020. július 01. (szerda)

A járványhelyzet enyhülése után újra nyit az evangélikus templom kiállítóterme: Kelemen Marián Éva festő, művész-tanár Talált idő című kiállítását péntektől láthatják az érdeklődők.

Könyvtár: mától korlátlanul nyitva

Könyvtár: mától korlátlanul nyitva

2020. június 29. (hétfő)

Ugyan még az egészségügyi és távolságtartási szabályok betartása mellett, de szolgáltatási korlátozások nélkül, teljes nyitva tartással üzemel a József Attila Könyvtár mától. Ráadásul több újdonsággal is szolgálnak a betűk barátainak. 

Egyből a mélyvízbe

Egyből a mélyvízbe

2020. június 26. (péntek)

A márciusi bezárást követően június második felében ismét kinyithatott a Munkásművelődési Központ, amely így a nyugdíjas kluboknak és a gyermektáboroknak egyaránt otthont ad. Emellett az Erzsébet táborok „betétprogramjaként” kézműves foglalkozásokat és színházi előadásokat szerveznek az intézményben.