Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Jön, jön, jön a BakElit – hadd szóljon!

2020. június 19. (péntek) 9:33 - Öcaline

Közeleg a nagy nap, június 20-án, szombaton rendezi a BakElit Zenecentrum kibővült csapata a BakElit Online Fesztivált. Az országban kialakult krízishelyzet miatt a városunkban elmaradó nagyrendezvények helyett rendezendő "műfajteremtő" kezdeményezésen öt helyi banda mutatkozik be!

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, a facebook felületén élő adásban követheti a közönség június 20-án, azaz szombaton a BakElit Online Fesztivál koncertjeit. A kezdeményezés technikai hátterének megteremtése és a műsorfolyam lebonyolítása komoly kihívás elé állítja a BakElit Zenecentrum kibővült csapatát. 

Élő egyenes adásban – közösségi pontokon is!

A tervek szerint zenekaronként egy órás élő koncertet követhetnek nyomon a rajongók a 14 órától 21 óráig tartó műsorfolyamban, az átállások idején riportokat készítenek  a fellépő bandákkal, és archív felvételeket is láthatnak a nézők korábbi koncertekről. A fesztivál keretében négy további dunaújvárosi csapat debütál egy-egy videóklippel.  
A fesztivál házigazdája Varga Lívius, a Quimby zenekar alapítója lesz, a megmozdulás során a BeatKOHO (képünkön éppen a fesztiválra próbálnak), a Dalai Dávid, a Fun Company, a NADENe és a Névtelen utca koncertjét láthatják a rajongók. Fontos adalék, hogy nemcsak arra lesz lehetőség, hogy ki-ki a gépe/kütyüje előtt gunnyadva "fesztiválozzon" – Dunaújvárosban a Rizmajer Művész Sörözőben, valamint a Szöglet Sport Bárban, és Törökszentmiklóson (!!!) az Ipolyi Közművelődési Központban lesz BakElit Közösségi Pont szombaton délután és este! 

A jövő már itt van

Az sem titok, hogy a BakElit új fejezetet nyithat a város zenei életében. Már szintén említettük, hogy a Dunaújvárosi Zenészek csoportja készített egy friss felmérést, amely szerint a városban 52 zenekar működik. Ha sikerül összefogni a helyi bandákat, akkor a nagyrendezvények állandó résztvevője lehet a BakElit projekt. Egy ilyen terv már szárba is szökkent: a Petőfi Művészeti Liget hangversenyeit kiegészítendő rendeznék meg a BakElit Zenei Fesztivált, amely a város egyik kulturális színfoltja lehet.
Fontos és szép gesztus, hogy Dunaújváros önkormányzata az elsők között biztosította a fesztivál szervezőit a rendezvény támogatásáról, és a Tourinform új vezetősége is nyitott az együttműködést és a közös munkát illetően. 

Itt egy friss kedvcsináló, naná, hogy Livius tolja pacekba a vakert, már csak egyet kell aludni, aztán itt a BakElit Online Fesztivál – hadd szóljon!

 

A rovat további hírei: Kultúra

Bartók: új magyar musical született – ősbemutató ma este

Bartók: új magyar musical született – ősbemutató ma este

2020. szeptember 25. (péntek)

Ősbemutatóval kezdődik a Város Évada a Bartók Kamaraszínházban ma este: a közönség először láthatja a Sándor Mátyás című új magyar musicalt.

DSTV: CsupaCsoda mesehét az MMK-ban

DSTV: CsupaCsoda mesehét az MMK-ban

2020. szeptember 23. (szerda)

A magyar népmese napjához kapcsolódva egész hetes programot szervez a Munkásművelődési Központ szeptember 28. és október 2. között. Az intézmény rendezvényei a CsupaCsoda Birodalom népmese ponton zajlanak majd; az eseményeken előzetes regisztráció után vehetnek részt a gyerekek. Hangkép.

Ezernél is több online rendezvényt tartanak a Frankfurti Könyvvásáron

Ezernél is több online rendezvényt tartanak a Frankfurti Könyvvásáron

2020. szeptember 21. (hétfő)

Ezernél is több online rendezvénnyel és csaknem háromezer kiállítóval várják a látogatókat idén a Frankfurti Könyvvásáron, amely a koronavírus-világjárvány miatt átköltözött a digitális térbe.

ICA-D: Meixner Józsefné apoteózisa – könyvbemutató

ICA-D: Meixner Józsefné apoteózisa – könyvbemutató

2020. szeptember 21. (hétfő)

Böszörményi Márton első könyve, a Meixner Józsefné apoteózisa című prózakötet bemutatójának ad otthont a Kortárs Művészeti Intézet (ICA-D) kedden délután. Testhorror a hajtás után.

Tematikus sétákat rendeztek a Fiumei úti sírkertben

Tematikus sétákat rendeztek a Fiumei úti sírkertben

2020. szeptember 20. (vasárnap)

Ötödik alkalommal csatlakozott a Nemzeti Örökség Intézete (NÖRI) a Kulturális Örökség Napjai országos programsorozathoz. A szombati tematikus sétákra mintegy kétszázan látogattak el a Fiumei úti sírkertbe.

Szeptemberben rendezik a Muzsikál az erdő a Körösök völgyében programsorozatot

Szeptemberben rendezik a Muzsikál az erdő a Körösök völgyében programsorozatot

2020. szeptember 20. (vasárnap)

Szakvezetéses erdei sétákkal, klasszikus és népzenei koncertekkel is várja az érdeklődőket a Muzsikál az erdő a Körösök völgyében elnevezésű rendezvény Gyula térségében szeptember 25. és 27. között.

DSTV: szoborállítás a zeneiskolánál

DSTV: szoborállítás a zeneiskolánál

2020. szeptember 19. (szombat)

Zajlanak a Sándor Frigyes Zeneiskola melletti parkba tervezett szoborcsoport előkészületi munkálatai. A kompozícióban a Vasmű úti fák közül három is helyet kap majd, emellett pedig egy lakatokkal díszített emlékművel idézik majd fel az intézmény diákjai az itt töltött időt. A DVG. Zrt. munkatársai az ehhez szükséges térrendezési, valamint betonozási és egyéb munkálatokat végzik, hogy október 1-jére, a tervezett átadásra minden készen álljon. Hangkép.