Készülnek az új szezonra

spigott - 2020. június 30. 17:38

Megkezdte felkészülését a 2020/2021-es szezon harmadosztályú bajnoki küzdelemsorozatára a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata.

Végh Zoltán felvétele

Azok után, hogy a játékosok már az előző héten munkába álltak, a Campus étteremben megrendezett sajtótájékoztatón számolt be az új szezon előtti feladatokról a Dunaújváros PASE NB III-as labdarúgó csapatának vezetése. Az összejövetel elején Bita László technikai vezető osztotta meg információit arról, mit lehet tudni az NB III-as szezonról, majd megtudhattuk azt is, hogy kik azok, akik már biztosan távoznak a felnőtt együttestől.

"Ez a tavaszi járványhelyzet értelemszerűen megkavarta a bajnokságokat. Jelenleg túl sok hivatalos információval még nem rendelkezünk, az biztos, hogy július 3-áig kell beadni a nevezést a bajnokságra az NB III-as csapatoknak, de hogy ez mit jelent majd a csoportok kialakításánál, azt még nem tudjuk. Hivatalosan három csoportot, keleti, közép és nyugati csoportot tervez az MLSZ, de a létszámot nagyban befolyásolja majd az, hogy mennyien adják be a nevezésüket a határidőig. A szövetség 18-20 csapatban gondolkodik csoportonként, de konkrét csapatlétszám még nincs, illetve az sem biztos még, hogy augusztus 2-án elkezdődik majd a bajnokság. A 2020/2021-es szezonban Horváth Kevin, Busa Bence, Reicheld Alex, valamint Tapiska Géza sem nálunk folytatja, míg a keret többi tagjával tárgyaltunk már egy kört, s az a célunk, hogy a keret magját együtt tartsuk, illetve a szakmai stábbal egyeztetve döntünk majd arról, hogy milyen posztokon lesz szükség erősítésre.

Kép: DO-archív

A DPASE technikai vezetője elárulta, hogy a stadiont egyelőre nem vehették birtokba, az viszont jó hír, hogy Pálhalmán jelentős fejlesztésekre készülnek.

"A stadionnak új üzemeltetője van, s voltunk is már egy bejáráson, hogy átnézzük a helyzetet a főbejárat oldalán. Tavaly augusztusban át lett véve az épület, ám azóta semmi olyan munka nem lett elvégezve ott, ami alkalmassá tenné a bajnoki mérkőzések megrendezésére, ugyanis két öltöző van eddig berendezve, a többi helyiség üres. Felmértük, hogy az NB III-as meccsek rendezéséhez mire lenne szükség, nagyon bízom abban, hogy a bajnokság kezdetére ebben is sikerül előre lépni, s átköltözhetünk a főépületbe. Pálhalmán viszont építettünk egy élőfüves pályát, illetve beadtuk a pályázatot egy világítással ellátott nagy és egy kis műfüves pályára, valamint egy öltöző komplexumra is. Amennyiben ezt a TAO-ban jóváhagyják, illetve sikerül feltöltenünk a keretet is, majd meg is tudjuk valósítani, az óriási előrelépés lenne annak irányába, hogy egy komoly bázist alakítsunk ki az utánpótlásnak és a felnőtt együttesnek is." – fogalmazott Bita László.

Lőrincz Emil vezetőedző beszámolt arról, milyen munkát végeztek el vírushelyzet ideje alatt, s az is kiderült, hogy a játékosok remek fizikai állapotban kezdhették meg újra a közös munkát.

"Az interneten, telefonon tartottuk a kapcsolatot a játékosokkal, így kapták meg az edzésterveket, de a karantén ideje alatt mindenki egyénileg készült. Szerencsére mindenben partnerek voltak, becsülettel elvégezték a feladatokat, talán még többet is dolgoztak, mint a szezon közben, ez látszott is akkor, mikor vége volt a karanténnak, s újra elkezdtünk edzeni. A közelmúltban volt egy kéthetes pihenő is, itt sem épültek le a játékosok, így múlt hét szerdán, mikor elkezdtük a felkészülést az új szezonra, azt tapasztaltuk, hogy fizikálisan nincsen gondunk" – árulta el a DPASE felnőtt együttesének vezetőedzője.

Végh Zoltán felvétele

A folytatásban Varga Balázs, az utánpótlás szakmai igazgatója számolt be arról, hogy a legkisebbektől a legnagyobbakig közel kétszáz játékos szakmai munkájáért felel majd a klubnál, s a középtávon az a tervük, hogy az U12-es korosztálytól felfelé minden csapatuk a legmagasabb osztályban szerepeljen. A DPASE szakmai igazgatója bejelentette még, hogy az U6-U7-es csapatokat Tóth István, az U8-U9-et Tóth Árpád, az U10 és U11-et Andriska Gábor, az U12-es és U13-as együtteseket Éliás Zsolt és Boldoczki Sándor, az U14-U15-öt Gyalus Zoltán, az U16-ost Éliás Zsolt edzi a következő szezonban, míg az U17-es és U19-es csapatok szakmai munkájáért Nagy Krisztián felel majd.

A sajtótájékoztató zárásaként megtudhattuk, hogy a felkészülési időszakban öt edzőmeccs vár felnőtt együttesünkre, mely július 8-án Pécsre látogat, majd 11-én és 18-án itthon lép pályára, előbb a Videoton második csapata, majd a Veszprém ellen. A hajrához közeledve, július 22-én a Szeged lesz labdarúgóink ellenfele, ám az egyelőre még nem tisztázott, hogy hol, míg a tervezett bajnoki nyitány előtt egy héttel a Harta vendégeként lépnek pályára Lőrincz Emil tanítványai.

A rovat további hírei: Sport

Kovács Zsófia döntős az olimpián!

Kovács Zsófia döntős az olimpián!

2021. júl. 25.

Négy jó gyakorlatot bemutatva, szép versenyzéssel jutott be a tokiói olimpia egyéni összetett döntőjébe a DKSE kétszeres Európa-bajnok tornásza, Kovács Zsófia.

DSTV: készülnek a kajak-kenusok

DSTV: készülnek a kajak-kenusok

2021. júl. 25.

Folytatják a felkészülést a sportolóink: magyar bajnokságokra, válogató versenyekre hangolódnak a DKSE kajak-kenusainak utánpótlás korú és felnőtt versenyzői. Hangkép!

Olimpiai rajt Franciaország ellen

Olimpiai rajt Franciaország ellen

2021. júl. 24.

Vasárnap, magyar idő szerint 14:30-kor az Eb-ezüstérmes, 2017-es világbajnok Franciaország ellen kezdi meg szereplését a magyar válogatott a tokiói olimpia B-csoportjában.

Szilágyi Áron ismét aranyérmes, sporttörténelmet írt

Szilágyi Áron ismét aranyérmes, sporttörténelmet írt

2021. júl. 24.

Akárcsak 2012-ben, Londonban és öt éve Rio de Janeiróban, a tokiói olimpián is Szilágyi Áron nyerte a férfi kardozók egyéni versenyét.

Újabb döntő Hódmezővásárhelyen

Újabb döntő Hódmezővásárhelyen

2021. júl. 24.

Jól szerepelt Bor Tamás az úszók Országos Gyermek Bajnokságának harmadik versenynapján.

Már Tokióban a női válogatott

Már Tokióban a női válogatott

2021. júl. 23.

A négy dunaújvárosi játékossal felálló magyar női vízilabda válogatott már elhagyta Tocsigi prefektúrát, Oyamát, s már be is költözött az olimpiai faluba.

Kovács-Seres Hunor Európa-bajnok!

Kovács-Seres Hunor Európa-bajnok!

2021. júl. 23.

Hatalmas fölénnyel nyerte meg a párizsi junior nyíltvízi Európa-bajnokság 5000 méteres versenyszámát a DKSE kiválósága, Kovács-Seres Hunor.