Készülnek az új szezonra

2020. június 30. (kedd) 17:38 - spigott

Megkezdte felkészülését a 2020/2021-es szezon harmadosztályú bajnoki küzdelemsorozatára a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata.

Végh Zoltán felvétele

Azok után, hogy a játékosok már az előző héten munkába álltak, a Campus étteremben megrendezett sajtótájékoztatón számolt be az új szezon előtti feladatokról a Dunaújváros PASE NB III-as labdarúgó csapatának vezetése. Az összejövetel elején Bita László technikai vezető osztotta meg információit arról, mit lehet tudni az NB III-as szezonról, majd megtudhattuk azt is, hogy kik azok, akik már biztosan távoznak a felnőtt együttestől.

"Ez a tavaszi járványhelyzet értelemszerűen megkavarta a bajnokságokat. Jelenleg túl sok hivatalos információval még nem rendelkezünk, az biztos, hogy július 3-áig kell beadni a nevezést a bajnokságra az NB III-as csapatoknak, de hogy ez mit jelent majd a csoportok kialakításánál, azt még nem tudjuk. Hivatalosan három csoportot, keleti, közép és nyugati csoportot tervez az MLSZ, de a létszámot nagyban befolyásolja majd az, hogy mennyien adják be a nevezésüket a határidőig. A szövetség 18-20 csapatban gondolkodik csoportonként, de konkrét csapatlétszám még nincs, illetve az sem biztos még, hogy augusztus 2-án elkezdődik majd a bajnokság. A 2020/2021-es szezonban Horváth Kevin, Busa Bence, Reicheld Alex, valamint Tapiska Géza sem nálunk folytatja, míg a keret többi tagjával tárgyaltunk már egy kört, s az a célunk, hogy a keret magját együtt tartsuk, illetve a szakmai stábbal egyeztetve döntünk majd arról, hogy milyen posztokon lesz szükség erősítésre.

Kép: DO-archív

A DPASE technikai vezetője elárulta, hogy a stadiont egyelőre nem vehették birtokba, az viszont jó hír, hogy Pálhalmán jelentős fejlesztésekre készülnek.

"A stadionnak új üzemeltetője van, s voltunk is már egy bejáráson, hogy átnézzük a helyzetet a főbejárat oldalán. Tavaly augusztusban át lett véve az épület, ám azóta semmi olyan munka nem lett elvégezve ott, ami alkalmassá tenné a bajnoki mérkőzések megrendezésére, ugyanis két öltöző van eddig berendezve, a többi helyiség üres. Felmértük, hogy az NB III-as meccsek rendezéséhez mire lenne szükség, nagyon bízom abban, hogy a bajnokság kezdetére ebben is sikerül előre lépni, s átköltözhetünk a főépületbe. Pálhalmán viszont építettünk egy élőfüves pályát, illetve beadtuk a pályázatot egy világítással ellátott nagy és egy kis műfüves pályára, valamint egy öltöző komplexumra is. Amennyiben ezt a TAO-ban jóváhagyják, illetve sikerül feltöltenünk a keretet is, majd meg is tudjuk valósítani, az óriási előrelépés lenne annak irányába, hogy egy komoly bázist alakítsunk ki az utánpótlásnak és a felnőtt együttesnek is." – fogalmazott Bita László.

Lőrincz Emil vezetőedző beszámolt arról, milyen munkát végeztek el vírushelyzet ideje alatt, s az is kiderült, hogy a játékosok remek fizikai állapotban kezdhették meg újra a közös munkát.

"Az interneten, telefonon tartottuk a kapcsolatot a játékosokkal, így kapták meg az edzésterveket, de a karantén ideje alatt mindenki egyénileg készült. Szerencsére mindenben partnerek voltak, becsülettel elvégezték a feladatokat, talán még többet is dolgoztak, mint a szezon közben, ez látszott is akkor, mikor vége volt a karanténnak, s újra elkezdtünk edzeni. A közelmúltban volt egy kéthetes pihenő is, itt sem épültek le a játékosok, így múlt hét szerdán, mikor elkezdtük a felkészülést az új szezonra, azt tapasztaltuk, hogy fizikálisan nincsen gondunk" – árulta el a DPASE felnőtt együttesének vezetőedzője.

Végh Zoltán felvétele

A folytatásban Varga Balázs, az utánpótlás szakmai igazgatója számolt be arról, hogy a legkisebbektől a legnagyobbakig közel kétszáz játékos szakmai munkájáért felel majd a klubnál, s a középtávon az a tervük, hogy az U12-es korosztálytól felfelé minden csapatuk a legmagasabb osztályban szerepeljen. A DPASE szakmai igazgatója bejelentette még, hogy az U6-U7-es csapatokat Tóth István, az U8-U9-et Tóth Árpád, az U10 és U11-et Andriska Gábor, az U12-es és U13-as együtteseket Éliás Zsolt és Boldoczki Sándor, az U14-U15-öt Gyalus Zoltán, az U16-ost Éliás Zsolt edzi a következő szezonban, míg az U17-es és U19-es csapatok szakmai munkájáért Nagy Krisztián felel majd.

A sajtótájékoztató zárásaként megtudhattuk, hogy a felkészülési időszakban öt edzőmeccs vár felnőtt együttesünkre, mely július 8-án Pécsre látogat, majd 11-én és 18-án itthon lép pályára, előbb a Videoton második csapata, majd a Veszprém ellen. A hajrához közeledve, július 22-én a Szeged lesz labdarúgóink ellenfele, ám az egyelőre még nem tisztázott, hogy hol, míg a tervezett bajnoki nyitány előtt egy héttel a Harta vendégeként lépnek pályára Lőrincz Emil tanítványai.

A rovat további hírei: Sport

Munkaruhát öltöttek a kézilabdázók

Munkaruhát öltöttek a kézilabdázók

2020. július 06. (hétfő)

Megkezdte a felkészülést a 2020/2021-es szezonra a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese.

Borulni fognak idén az erőviszonyok

Borulni fognak idén az erőviszonyok

2020. július 06. (hétfő)

Ahhoz, hogy kialakítsák az amerikai futballisták idei versenynaptárát, felméréseket is végzett a szövetség a csapatok között.

A liga egyik legjobbja is marad a Bikáknál

A liga egyik legjobbja is marad a Bikáknál

2020. július 05. (vasárnap)

Garret Hughson a 2020/2021-es szezonban is a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatát erősíti majd.

Hogyan sportoljunk a kánikulában?

Hogyan sportoljunk a kánikulában?

2020. július 05. (vasárnap)

Ezen a héten erről faggattuk Dóczi Zsuzsit, ő mit javasol. Mozogjunk, vagy sem?

Idén is lesz birkózó-vb

Idén is lesz birkózó-vb

2020. július 05. (vasárnap)

A nemzetközi szövetség (UWW) szombati döntése értelmében év végén idén rendhagyó módon megtartják a birkózó-világbajnokságot.

Véghajrá előtt a kupában

Véghajrá előtt a kupában

2020. július 04. (szombat)

A Tízpróbások és az SZP-Asztalos együttesei jutottak be a Dunaújváros Kupa fináléjába.

Hosszú Katinka a legértékesebb magyar sportoló

Hosszú Katinka a legértékesebb magyar sportoló

2020. július 04. (szombat)

A Forbes magazin magyar kiadásának felmérése alapján továbbra is, immár hatodik éve a háromszoros olimpiai bajnok úszó, Hosszú Katinka a legértékesebb magyar sportoló.