Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Könyvtár: mától korlátlanul nyitva

2020. június 29. (hétfő) 11:05 - Öcaline

Ugyan még az egészségügyi és távolságtartási szabályok betartása mellett, de szolgáltatási korlátozások nélkül, teljes nyitva tartással üzemel a József Attila Könyvtár mától. Ráadásul több újdonsággal is szolgálnak a betűk barátainak. 

A kedvező hírről Tóth Éva intézményvezető tájékoztatta honlapunkat, kiemelve, hogy a járványhelyzet kritikus időszakának online üzemmódja, a karantén utáni átmeneti időszakban kialakított Könyvterasz, majd a június derekától érvényes csökkentett időtartamú és korlátozott szolgáltatásokkal történt nyitás után ma már normál keretek között kereshetik föl a vendégek a könyvtárat:
– Természetesen kiemelt figyelmet fordítunk az egészségügyi és távolságtartási szabályok betartására – és ezt kérjük olvasónktól is –, de végre szolgáltatási korlátozások nélkül, teljes nyitva tartással működhetünk. Újra látogatható az olvasóterem, a folyóirat-olvasó, a játszó szoba és a megújult Tinisarok is várja az ifjú könyvbarátokat!
A jó hírhez mellékelt összegzésből kiderül: a központi könyvtár az idei évben nem vezeti be a rövidített nyári nyitva tartást, egész nyáron a szokásos nyitva tartási rendben várjuk látogatóinkat – hétfőn, kedden, szerdán és pénteken délelőtt 9 órától 18.30-ig, csütörtökön 13-17 óra között lesz nyitva a felnőtt könyvtár. A gyermekkönyvtár a teljes nyári időszakban szünidei, hosszabbított rend szerint várja a betűk fiatal barátait – hétfőn, kedden, szerdán, és pénteken 9-18 óra, míg csütörtökön 13-17 óra állnak a fiatal olvasók rendelkezésére. Szintén jó hír, hogy a gyermekkönyvtárban újra lesz lehetőség mesére, olvasásra, közös játékra. A karantén idejére bezárt Bogyó Babóca kiállítás szeptember 30-ig meghosszabbított határidővel ismét látogatható, a kiállításhoz kapcsolódóan júliustól mesés tárlatvezetések indulnak – ezekre a 25/423-952-es telefonszámon és az olvszolg@jakd.hu e-mail címen lehet jelentkezni.
A Béke Fiókkönyvtár is nyitja kapuit: szintén mától a megszokott rendben várják a fiókkönyvtár olvasóit – hétfőn, szerdán és csütörtökön 13-18 óra, míg pénteken 12-16 óra között kereshető fel a városrészi fiókintézmény.
Végül, de közel sem utolsósorban néhány kedvezmény és újdonság – szintén az újra nyitás kapcsán: az idei évben lejárt tagságú olvasóink tagsági viszonyát szeptemberig meghosszabbították, a még le nem járt éves tagságok időtartamát a kiesett szolgáltatási időre való tekintettel 3 hónappal meghosszabbítják, és a karantén idején az olvasóknál lévő könyvekre július 17-ig nem számolnak fel késedelmi díjat. 
Fontos változás, hogy a hivatalos honlapon új könyvtári nyilvántartási-kölcsönzési rendszert vezetett be a József Attila Könyvtár – az olvasók számára is elérhetővé tették az intézmény megújult katalógusát, emellett az előjegyzésre, hosszabbításra alkalmas új olvasói felületet alakítottak ki.
Könyvújdonságokkal, gazdag napilap- és folyóirat-kínálattal várják látogatóikat – immár korlátozások nélkül!

(A kép illusztráció)
 

A rovat további hírei: Kultúra

Augusztusban ismét megrendezik OrgonaPont koncertsorozatot és az Orgonák éjszakáját

Augusztusban ismét megrendezik OrgonaPont koncertsorozatot és az Orgonák éjszakáját

2020. július 13. (hétfő)

Augusztusban tizenkét városban rendezi meg a Filharmónia Magyarország az OrgonaPont koncertsorozatot, augusztus 8-án pedig második alkalommal tartják meg az Orgonák éjszakáját, írja az MTI.

Képregény készült a Mátyás-templom történetéről

Képregény készült a Mátyás-templom történetéről

2020. július 12. (vasárnap)

Múltébresztők címmel adott ki képregényt a Mátyás-templom gondnoksága a Budavári Nagyboldogasszony-, közismert nevén Mátyás-templom történetéről, írja az MTI.

Macron engedélyezte az eredeti formában történő helyreállítást a Notre-Dame-székesegyházon

Macron engedélyezte az eredeti formában történő helyreállítást a Notre-Dame-székesegyházon

2020. július 10. (péntek)

Emmanuel Macron csütörtökön engedélyezte, hogy az eredeti formájában állítsák helyre a párizsi Notre-Dame-székesegyháznak a tavalyi áprilisi tűzvész nyomán leomlott huszártornyát, jóllehet a francia elnök eleinte azt szerette volna, ha kortárs építészeti tervek szerint, a 21. század többé-kevésbé merész lenyomatát magán hordozva épült volna újra a katedrális, írja az MTI.

Bartók Liget: a külcsíni remeklés

Bartók Liget: a külcsíni remeklés

2020. július 09. (csütörtök)

Újabb látványos elemmel bővült a napokban a Bartók Liget projekt a Petőfi ligetben: a Bartók Kamaraszínház felhívásának nyomán a Wesley-Da Capo Alapfokú Művészeti iskola diákjai valósították meg a 70 éves Dunaújváros című kültéri design látványtervét az elmúlt napokban.

Emlékek árnyéka, árnyékok emléke

Emlékek árnyéka, árnyékok emléke

2020. július 09. (csütörtök)

Emléket állítanak a Vasmű úti platánoknak, Móder Rezső tervei nyomán közösen készítenek egy nagy közös fafaragást, amely a főutca fasorának hagyatékát őrzi majd meg. A nagyszabású tervekről Rohonczi István ROHO mesél, a munkálatok augusztusban kezdődhetnek.

Családbarát Hely lett a Bartók Kamaraszínház

Családbarát Hely lett a Bartók Kamaraszínház

2020. július 08. (szerda)

Bronz fokozatú Családbarát Hellyé nyilvánították a Bartókot. Cél az arany! Mint ahogy azt közösségi oldalukon is megírták: színházi filozófiájuknak elsődleges célja a családok kiszolgálása.

Állandó programok a gyermekkönyvtárban

Állandó programok a gyermekkönyvtárban

2020. július 08. (szerda)

Mint ahogy azt már megírtuk, csütörtökönként mesedélutánra várják az érdeklődőket a József Attila Könyvtár munkatársai, de keddenként és szerdánként is izgalmas programokkal kecsegtetnek a gyermekeknek.