Dunaújváros Hetilap

Közgyűlés: 12 fontos döntés született a rendkívüli ülésen

2020. június 30. (kedd) 19:22 - Öcaline

Halaszthatatlan ügyekben döntöttek a képviselők a járványhelyzet utáni első közgyűlésen: a rendkívüli ülésnek a Városháza "C" szárnya adott otthont ma délelőtt. Az ülés napirendjén 12 tétel szerepelt – részletek a hajtás után.

12 halaszthatatlan és/vagy határidős napirendi pont miatt kezdeményezte rendkívüli ülés összehívását a törvény adta jogával élve Pintér Tamás polgármester. 

Halaszthatatlan témák

A járványhelyzet utáni első nyílt tanácskozást a Városháza "C" szárnyának közgyűlési termében tartották ma délelőtt. Az elmúlt időszak döntései és intézkedései nyomán szükségessé vált az idei költségvetés főszámainak módosítása – ez a tétel nyitotta a sort a rendkívüli közgyűlésen. Elfogadták a képviselők a tavalyi zárszámadási rendeletet is, majd módosították a szociális ellátásokról szóló rendeletet; a döntés nyomán hatályát vesztette a szociális alapú mozijegy és két, a járvány veszélyhelyzet miatt hozott rendelkezés is.

A döntéshozók módosították a rágcsálók, valamint a fürkészdarázs elleni védekezési munkák ellátását célzó közbeszerzési eljárás eredményeként kötött szerződést, és elfogadták a sodorvonali vezeték rekonstrukciójának műszaki felülvizsgálatára bekért árajánlatok elbírálását célzó javaslatot is.

Zsebbevágó tételek

Szintén "zsebbevágó” téma volt, hogy az ülésen hozott döntés nyomán a veszélyhelyzet során nyújtott többletmunka elismeréseként az egészségügyi és egészségügyben dolgozókat érintő egyszeri rendkívüli juttatásról szóló kormányrendeletben meghatározott támogatási összeg bekerült az önkormányzati költségvetésbe.  Megbízási szerződések születtek két felnőtt háziorvosi körzet folyamatos ellátásáról – a két érintett körzet helyettesítését dr. Matusz Árpád látja el –, majd több TOP-os pályázati projekt kapcsán is döntöttek a képviselők. 
A nyílt ülés végén módosították Mátyás Gábor, a DKKA Kft. ügyvezetője megbízási díját, és elfogadták a javaslatot a polgármesteri hivatal, az önkormányzat és az önkormányzati intézmények munkavállalóinak lakáscélú munkáltatói támogatásáról is.

(Fotó: Végh Zoltán)

 

A rovat további hírei: Közélet

Hankook: 37 közösségépítő projektet támogatnak az önkéntesek

Hankook: 37 közösségépítő projektet támogatnak az önkéntesek

2020. július 04. (szombat)

Töretlen lelkesedéssel kapcsolódtak be a Hankook dolgozói a cégcsoport önkéntes programjába – az abroncsgyár idén 37 közösségépítő projektelem támogatásáról döntött.

Városháza: díjátadó ünnep – a köz szolgálatáért

Városháza: díjátadó ünnep – a köz szolgálatáért

2020. július 02. (csütörtök)

Folytatták az elmúlt évek hagyományát, a köztisztviselők napjára időzítve adták át a Dunaújváros Közszolgálatáért Díjat – a város rangos elismerését Mészárosné Virág Éva és Tóth Péter Pál vehette át Pintér Tamás polgármestertől a Városházán rendezett csütörtöki ünnepségen.

Rendhagyó Semmelweis-nap a kórházban – elismerésözönnel

Rendhagyó Semmelweis-nap a kórházban – elismerésözönnel

2020. július 02. (csütörtök)

A járványügyi veszélyhelyzet miatt még mindig fokozott biztonsági szabályok betartásával, korlátozott számú meghívottal és rövidített időtartamban rendezte meg szokásos Semmelweis ünnepségét a Szent Pantaleon Kórház-Rendelőintézet ma délután.

Uszoda: új idősáv a nagyközönségnek

Uszoda: új idősáv a nagyközönségnek

2020. július 02. (csütörtök)

Az eddigi két óra helyett a jövő héttől már napi négy órát használhatják az úszni vágyók a Fabó Éva Sportuszoda belső medencéit.

Kórház: rendhagyó Semmelweis ünnepre készülnek

Kórház: rendhagyó Semmelweis ünnepre készülnek

2020. július 01. (szerda)

A járványügyi veszélyhelyzet miatt még mindig fokozott biztonsági szabályok betartásával, korlátozott számú meghívottal és rövidített időtartamban rendezi meg szokásos Semmelweis ünnepségét a Szent Pantaleon Kórház-Rendelőintézet; az eseményre csütörtökön kora délután várják a vendégeket.

Járdaseprő gép is járja a város útjait

Járdaseprő gép is járja a város útjait

2020. július 01. (szerda)

Új berendezést is bevetettek "A tiszta Dunaújvárosért!"jelszó jegyében, egyre több helyszínen találkozhatnak a városlakók a járdaseprő géppel, adta hírül a város hivatalos oldala.

Véradás: ments meg három életet!

Véradás: ments meg három életet!

2020. június 30. (kedd)

Nem csökken a vérigény, de már napvilágot látott a júliusi donortoborzó program – a térségi alkalmak mellett egyre több az üzemi helyszín; itt a pontos menetrend!