Dunaújváros Hetilap

Közgyűlés: 12 fontos napirend a rendkívüli ülésen

Öcaline - 2020. június 29. 18:38

Halaszthatatlan ügyekben dönthetnek a képviselők a közgyűlés következő, rendkívüli ülésén – 12 tétel a Városháza "C" szárnyában tartandó nyílt ülés napirendjén kedden délelőtt.

Rendkívüli ülés összehívását kezdeményezte a törvény adta jogával élve Pintér Tamás polgármester: a nyílt tanácskozást a Városháza "C" szárnyának közgyűlési termében tartják június 30-án, kedden 9 órától. A napirendben 12 határidős és/vagy halaszthatatlan téma szerepel. Javaslat születhet az idei költségvetés módosításáról, és elfogadhatják a tavalyi zárszámadási rendeletet is. A képviselők módosíthatják a szociális ellátásokról szóló rendeletet, és módosíthatják a város közterületein a rágcsálók, valamint a fürkészdarázs elleni védekezési munkák ellátását célzó közbeszerzési eljárás eredményeként kötött szerződést. 
A keddi tanácskozás napirendjén szerepel a sodorvonali vezeték rekonstrukciójának műszaki felülvizsgálatára bekért árajánlatok elbírálását célzó javaslat, és dönthetnek a veszélyhelyzet során nyújtott többletmunka elismeréseként az egészségügyi és egészségügyben dolgozókat érintő egyszeri rendkívüli juttatásról szóló kormányrendeletben meghatározott támogatási összeg szerepeltetéséről az önkormányzati költségvetésben.  Megbízási szerződések születhetnek több felnőtt háziorvosi körzet folyamatos ellátásáról, és több pályázati projektről is dönthetnek a képviselők.
Az ülés utolsó előtti napirendjeként sor kerülhet egy polgármesteri határozat módosítására, végül szabályzat születhet a polgármesteri hivatal, az önkormányzat és az önkormányzati intézmények munkavállalóinak lakáscélú munkáltatói támogatásáról is.

(Forrás: dunaujvaros.hu; a kép illusztráció)
 

A rovat további hírei: Közélet

Három gyűjtőponton lesz lomtalanítás szombaton

Három gyűjtőponton lesz lomtalanítás szombaton

2021. jún. 11.

A Kertváros, a Bagolyvár és a Barsi Dénes utca kerül sorra – ráadásul az utóbbi két gyűjtőponton elektromos hulladék konténere is várja a használaton kívüli holmikat!

Szúnyoggyérítés – lakossági teendőkkel

Szúnyoggyérítés – lakossági teendőkkel

2021. jún. 10.

Az alaphírt már megírtuk, ezúttal a város hivatalos oldalán megjelent összegzés ajánlásait vesszük sorra  a ma este kezdődő szúnyoggyérítés  kapcsán. Vízgyülem a hajtás után.

"Gyógyuljon új környezetben!" – három városrészben

"Gyógyuljon új környezetben!" – három városrészben

2021. jún. 09.

Orvosi rendelők infrastrukturális fejlesztésére és felújítására nyert összesen 196,74 millió forint európai uniós támogatást a város önkormányzata. Közlemény.

DSTV: jeles napi visszanéző

DSTV: jeles napi visszanéző

2021. jún. 09.

Pedagógus életpályákat mutat be a DSTV ünnepnapi összeállítása. Tanári pályafutás, pedagógusi szerepvállalás, hivatástudat és jó értelemben vett megszállottság – a jelen különleges kihívásainak tükrében. Hangkép.
 

Gyászol a "Jószoli" – elhunyt Nics Éva

Gyászol a "Jószoli" – elhunyt Nics Éva

2021. jún. 08.

A Jószolgálati Otthon Közalapítvány kuratóriumi elnöke 70 évesen távozott az élők sorából – pótolhatatlan űrt hagyva maga után a fogyatékkal élők helyi ellátása terén. Nekrológ. 

Szúnyogirtás lesz a hét második felében

Szúnyogirtás lesz a hét második felében

2021. jún. 08.

Az országos merítésből kimaradt, az önkormányzat saját forrásból végezteti a vegyi irtást. Sötétedés után, mert minden rovarra veszélyes – a méhészeket külön is értesítik, árulta el kérdésemre Mezei Zsolt alpolgármester.

DSTV: újra látogathatók a betegek

DSTV: újra látogathatók a betegek

2021. jún. 08.

A korlátozások enyhítésével komoly korlátozásokhoz kötve, de újra látogathatóak a kórházi betegek, derül ki a DSTV összegzéséből. Az aktuális szabályokról dr. Mészáros Lajos, a Szent Pantaleon kórház intézményvezetője számolt be. Hangkép.