Megvannak a vb-k időpontjai

2020. június 25. (csütörtök) 20:03 - doszerk

A férfiak divízió I/A-s világbajnokságát május 9. és 15. között rendezik meg Ljubljanában.

A Magyar Jégkorong Szövetség egy világbajnokság megrendezésére pályázott a nemzetközi szövetség kongresszusán, és azt el is nyerte – mondta Vas Márton általános igazgató. A női U18-as divízió I/A-s viadalát Győrben, az új Nemak Jégcsarnokban rendezik meg 2021. január 10. és 16. között. A magyar lányok ellenfele a szlovák, a japán, a francia, az olasz és a norvég csapat lesz.

A női felnőttválogatott A csoportos vb-jét április 7-17. között tartják, a helyszín a kanadai Halifax és Truro. A csoportban a cseh, a német, a dán és a japán válogatott vár a magyarokra.

Az IIHF eseménynaptárába is felkerült, hogy a férfi divízió I/A világbajnokságot május 9. és 15. között rendezik. A helyszín maradt Ljubljana, miután az idén tavaszi tornát a járvány miatt nem lehetett megrendezni. Az ellenfél a rendező Szlovénia mellett Franciaország, Ausztria, Dél-Korea és Románia lesz.

Képek forrása: MTI (Czagány Balázs felvételei)

Egyelőre nem végleges a férfi U20-as együttes divízió I/A-s vb-jének időpontja. Februári eseményt terveztek, de több résztvevő ország, köztük a magyar is jelezte, hogy ez nem megfelelő a számára, így most új dátumot keresnek – közölte Vas Márton. A végleges időpont hamarosan kiderülhet, arról beszámoltunk az MJSZ felületein. A dániai Horsholmban a kazah, a lett, a fehérorosz, a dán és a norvég együttes lesz az ellenfele Horváth András edző csapatának.

Az U18-as divízió I/B vb április 18-25. között lesz az olaszországi Asiagóban. A házigazda mellett az ukránok, az osztrákok, a szlovének és a lengyelek vannak egy csoportban a mieinkkel, derült ki a Magyar Jégkorong szövetség honlapján megjelent közleményből.

A rovat további hírei: Sport

Nem hibáztak az esélyesek

Nem hibáztak az esélyesek

2020. július 03. (péntek)

A Multisteel Hungary nagyon sima, míg a Ködi Generál szoros meccset nyert meg a Dunaújváros Kupa rájátszásának csütörtöki fordulójában.

Magyarország Eb-selejtezőt rendezhet

Magyarország Eb-selejtezőt rendezhet

2020. július 03. (péntek)

A Magyar Röplabda Szövetség a férfiaknál és a nőknél is házigazdája lesz az Európa-bajnoki selejtezők egyik csoportkörének.

Véghajrához közeledve

Véghajrához közeledve

2020. július 02. (csütörtök)

Nem tudott nyerni negyedosztályú vetélytársa ellen a Gyalog Galopp gárdája a Dunaújváros Kupa szerda esti fordulójában.

Megvan a Bikák negyedik légiósa

Megvan a Bikák negyedik légiósa

2020. július 02. (csütörtök)

A svéd Kristoffer Pihlqvist a Hokiklub Budapest csapatától érkezik a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozóihoz.

Bulath Anita visszatért a Kohászhoz!

Bulath Anita visszatért a Kohászhoz!

2020. július 01. (szerda)

Ismét Dunaújvárosban folytatja pályafutását a 106-szoros válogatott, a DKKA csapatával 2016-ban EHF Kupa-győztes Bulath Anita.

Meglepetéssel kezdődött a hét

Meglepetéssel kezdődött a hét

2020. július 01. (szerda)

Hiába a több osztálynyi különbség, a negyedosztályú FC Green-Go alaposan meglepte a Campus osztályú PW-Shield gárdáját a Dunaújváros Kupa hétfő esti mérkőzésén.

Javuló forma, javuló eredmények

Javuló forma, javuló eredmények

2020. július 01. (szerda)

A Dunaferr SE kenusai közül Kiss Balázs szerepelt a legjobban a kedden megrendezett szolnoki edzésversenyen.