Dunaújváros Hetilap

Napközis tábor várja a gyermekeket a Szalki-szigeti kempingben

2020. június 20. (szombat) 9:48 - Öcaline

Az önkormányzat a Dunaújvárosi Gazdasági Ellátó Szervezettel (GESZ) közösen idén is megrendezi nyári napközis táborát. Az idei kínálatról a napokban tartottak tájékoztatót, adta hírül aváros hivatalos oldala.

Hamarosan nyit a táborkapu, hétfőn már kezdenek: június 22. és augusztus 14. között minden hétköznap 8 órától 16 óráig várják a táborozni vágyó tanulókat a Szalki-szigeti kempingben. A két hetes turnusokban működő táborba elmaradhatatlan csatolt dokumentumok – jelentkezési lap és szülői nyilatkozat – kitöltésével, folyamatosan lehet jelentkezni.
A táborozás lehetőségéről tájékoztatta a nyilvánosságot Barta Endre humán ügyekért felelős  alpolgármester, Farkasné Vörös Magdolna, a GESZ igazgatója és Balatoni Éva, a DVG Zrt. szolgáltatás szervezője. A szülők egyelőre mintegy hetven gyermek részvételét jelezték, akik számos lehetőség közül választhatnak majd a kempingben. A két hetes turnusokban rendezett táborozások alkalmával a meleg étkezés is biztosított az iskolások számára.

A tábor napidíja 856 Ft /nap, az étkezés térítési összege 644 Ft/nap,  a diétás étkezés térítési díja 708 Ft/ nap.

A díjak befizetésére június 22-től augusztus 7-ig, hétfőnként és csütörtökönként lesz lehetőség, az adott napokon 8-12 óra között a GESZ központban.

Farkasné Vörös Magdolna hangsúlyozta: arra is van lehetőség, hogy a város város felől szervezett buszjárattal érkezzenek a gyermekek, de a szülők akár a kemping területére is vihetik a gyermekeket, de az egyes helyszíneken már reggel hat órától ügyeletet tartanak az iskolások számára. Hozzátetette: amennyiben valaki csak egy-egy napra szeretné igénybe venni a táborozást, erre is van lehetőség. Kiemelték, hogy az előírások szerint húsz gyermekenként kell biztosítaniuk egy-egy pedagógust, ám ettől függetlenül minden alkalommal hat munkatársuk felügyel majd a táborozókra. Emellett a szabad strandon fürdőzésre is lesz lehetőség, mégpedig vízi mentő felügyeletével.

Elérhetőségek a tábor ideje alatt:
Szabó Gabriella táborvezető: 06-20/487-6900
Ügyeletes élelmezésvezető: 06-20/413-1232

Az összeállításban említett dokumentumok az alábbi címekről tölthetők le .pdf formátumban! A szervezők felhívták a figyelmet, hogy a szülői nyilatkozat kitöltésének hiányában nincs lehetőség a táborozásra!

Nyári tábor – jelentkezési lap (katt) >> 
Nyári tábor – szülői nyilatkozat (katt) >>

A szülők a jelentkezési lapokat a GESZ központjában (Dunaújváros, Dózsa György út 34/A.) munkanapokon 7-15 óra között adhatják le, vagy e-mailben küldhetik a dgesznapkozistabor@freemail.hu  címre.

Jó táborozást minden nebulónak!

(Forrás és fotó: dunaujvatos.hu)
 

A rovat további hírei: Közélet

Mesterképzést, vizsgáztatást is szervez a kamara

Mesterképzést, vizsgáztatást is szervez a kamara

2020. augusztus 10. (hétfő)

Újra mesterképzést és vizsgáztatást szervez a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara (DKIK); a meghatározott keretszámmal, támogatott formában futó kurzusra már csak szombatig lehet jelentkezni. A feltételeket és a jelentkezés módját összegezzük az alábbiakban.

Nagyboldogasszonytól Szent István királyig a katolikus közösségben

Nagyboldogasszonytól Szent István királyig a katolikus közösségben

2020. augusztus 10. (hétfő)

Változik a miserend és urnatemető látogathatóság a következő napokban – a közelgő ünnepekre tekintettel több alkalommal várja a híveket a katolikus közösség. Az ünnepi alkalmak miatt módosul a főtemplomi urnatemető látogatási rendje is.

Tisztulnak a város parkolói, legutóbb az Intercisa Múzeum mögötti terület következett

Tisztulnak a város parkolói, legutóbb az Intercisa Múzeum mögötti terület következett

2020. augusztus 09. (vasárnap)

Folyamatosan halad a városi parkolók év elején megkezdett takarítása. A múlt héten az Intercisa Múzeum mögötti területet tisztították a DVG Zrt. szakemberei.

A körzetben rejlő lehetőségeket vizsgálta a képviselő

A körzetben rejlő lehetőségeket vizsgálta a képviselő

2020. augusztus 07. (péntek)

A lakók megkeresésére a körzet problémáit, a lehetséges megoldásokat vizsgálta Barta Endre, Dunaújváros humán ügyekért felelős alpolgármestere – ezúttal önkormányzati képviselőként.

"Az egyszeri juttatást ne terheljék levonások!"

"Az egyszeri juttatást ne terheljék levonások!"

2020. augusztus 06. (csütörtök)

A jutalom után is adózni kellett – hangzott el azon a tájékoztatón, amelyen bemutatták Kálló Gergely országgyűlési képviselő javaslatát. A város vezetésével egyeztetett előterjesztés célja, hogy a szociális szférában dolgozóknak az önkormányzat által nyújtott támogatását ne terhelje 15 százalékos adóelvonás. 

Újabb nyertes sajtóper, ezúttal a Dunaújvárosi Hírlappal szemben

Újabb nyertes sajtóper, ezúttal a Dunaújvárosi Hírlappal szemben

2020. augusztus 05. (szerda)

A Dunaújvárosi Hírlappal szemben nyert sajtóperről számolt be a város hivatalos honlapja – betűhív közlés máris itt!

Kamara: egy hetet csúszik a tanácsadás

Kamara: egy hetet csúszik a tanácsadás

2020. augusztus 05. (szerda)

Megváltozik a szokásos adó- és számviteli tanácsadás a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamarában: augusztus 6. helyett 13-án, azaz jövő csütörtökön érdeklődhetnek az aktuális adóügyekről a vállalkozók.