Svéd bekk az Acélbikáknál

spigott - 2020. június 15. 18:08

Kőkemény, ponterős svéd hátvéddel erősítette meg 2020/2021-es játékoskeretét a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Kép forrása: 24i.se

Ahogy az elmúlt hetekben már megszokhattuk, ezúttal is közösségi oldalán jelentette be új igazolását a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata, mely egy svéd hátvéddel erősítette meg játékoskeretét a 2020/2021-es szezonra. A 25 éves Daniel Nilsson szülővárosában, az Oskarshamn csapatában ismerkedett meg a sportág alapjaival, majd a Mora, a Luleå és az Örebro korosztályos csapataiban pallérozódott a 214/2015-ös szezonig, mikor hét mérkőzés erejéig pályára lépett a második legerősebb egyesült államokbeli juniorligában, az NAHL-ben is. A 2015/2016-os szezontól már a felnőttek között szerepelt előbb az Åker/Strängnäs, illetve az Oskarshamn gárdájánál, míg az elmúlt három szezonban a szintén divízió I-es (a svéd harmadosztály) Lindlövens együttesét erősítette, a legutóbbi szezonban már csapatkapitányként. A 181 cm-es, 90 kilós játékos hátvéd létére meglehetősen ponterős, a legutóbbi szezonban 43 találkozón 24 pontot (3 gól, 21 assziszt) szerzett, s ha hihetünk a statisztikáknak, akkor a keménységtől sem riad vissza.

A rovat további hírei: Sport

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

2024. ápr. 22.

Csak a harmadik szettben tudta megszorítani az alsóházi tabellát vezető Miskolc gárdáját a DKSE felnőtt röplabda csapata az Extraliga hazai szezonzáróján.

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

2024. ápr. 21.

Félidőnként két-két gólt kapva szenvedett vereséget a több élvonalbeli játékossal megerősített Fehérvár FC II. vendégeként a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Hozta a kötelezőt a DFVE

Hozta a kötelezőt a DFVE

2024. ápr. 21.

Minden negyedet megnyerve aratott sima, 12-5-ös sikert az alapszakasz utolsó találkozóján a DFVE női vízilabda csapata a Szeged otthonában szombaton este.

Biztos Kohász-siker a Békéscsaba ellen

Biztos Kohász-siker a Békéscsaba ellen

2024. ápr. 20.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA női kézilabdázóinak a kiesés ellen küzdő Békéscsaba elleni hazai bajnokin.

Hazai búcsú a szezontól

Hazai búcsú a szezontól

2024. ápr. 20.

Hazai környezetben, a Dunaújvárosi Sportcsarnokban játssza le a 2023/2024-es szezon utolsó találkozóját a DKSE röplabda csapata a Miskolc ellen vasárnap délután öt órától.