Szőlőszem: egészségbomba uzsi gyerekeknek ⁣

Öcaline - 2020. június 25. 10:30

Mit tehet a szülő, akinek a gyermeke nem szereti a gyümölcsöket?  Például fagyit csinál belőle! Bartus-Preizler Gabriella dietetikus felülete, a Szőlőszem remek tippje eperszezon idejére – vigyázat, veszélyesen finom! 

Válogatós gyerekek esetében úgy érhetjük el, hogy nyitottabbak legyenek az alapanyagokra, ételekre, hogy a lehető legtöbb formában kínáljuk azokat. A titok nyitja a kísérletezés; nem adjuk fel a próbálkozást, de nem is erőltetjük. Megkínáljuk a kicsit, így lehetőséget biztosítunk a kóstolásra, de ha nem kéri, elfogadjuk a döntését. Lelkesebbek, kísérletezőbbek lesznek később ők is, ha részünkről nincs nyomás. 

Kutatások bizonyították, hogy egy-egy új íz elfogadásához, megszerettetéséhez akár 10-15 kóstolásra is szükségük lehet a piciknek. Most nyáron jöhetnek a hideg gyümölcslevesek, fagyik – meg egy hasznos tipp: ha őket is bevonjuk a fagyi elkészítésébe még nagyobb a valószínűsége, hogy megkóstolják. Használjuk ki a gyerekek kíváncsiságát és lelkesedését!

Epres-banános fagyiii :)

Mióta elkezdődött az eperszezon, és a nagyszülők hatalmas mennyiségű eperrel látnak el minket, azóta beindult nálunk a "fagyi" gyártás is! ⁣

Hozzávalók (családi adag – így apának és anyának is jut!)
Eper 300 g⁣
Banán 2 db⁣
Natúr joghurt 150 g⁣
+ tipp: szórhattok a tetejére finomra darált olajos magokat!⁣

Az arányokon nyugodtan változtassatok!⁣

Elkészítés:⁣

Fontos előkészület, hogy a banánt felkarikázzuk és lefagyasztjuk. Az epret nagyon alaposan megmossuk. A fagyos banánnal együtt berakjuk az aprítóba, hozzáöntjük a joghurtot és krémes állagúra turmixoljuk.
Az így elkészülő finomság előnye a házi "pálcikás fagyival" szemben, hogy nem kell a gyerekekkel türelmesen (!!!) várakozni, amíg elkészül. Amint megcsináljátok, már ehetitek is! Jó étvágyat hozzá!

Kapcsolódó link:

Szőlőszem a facebbok felületén (katt) >>

(Fotó: Szőlőszem)
 

A rovat további hírei: Mozaik

Több napsütés és melegedés várható a hétvégén

Több napsütés és melegedés várható a hétvégén

2021. aug. 05.

A hétvégén ismét több lesz a napsütés, szárazabb és melegebb idő várható, vasárnap néhol 36 Celsius-fokot is mérhetnek - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Másodfokú riasztás a heves zivatarok veszélye miatt

Másodfokú riasztás a heves zivatarok veszélye miatt

2021. aug. 05.

Zivatarveszély miatt másodfokú riasztást adott ki az ország középső és keleti részén több járásra az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtök reggel. A katasztrófavédelem azt kéri, mindenki figyelje a meteorológiai riasztásokat.

A társállatok szerepe, jelentősége (4.)

A társállatok szerepe, jelentősége (4.)

2021. aug. 03.

A felelős állattartás híveinek kezdett új sorozatunk negyedik részében a Czibere Cecília habilitációs kutyakiképző ezúttal a társállatok fizikai segítségnyújtás területén végzett szerepére fókuszál. Szerzőnk meglepő példákkal is szolgál!

Ilyen még nem volt: tömbházszülinapi zsúr (galériával)

Ilyen még nem volt: tömbházszülinapi zsúr (galériával)

2021. aug. 02.

Remek csapat, elsőrangú hangulat, évtizedes emlékek, meg ráadásnak a nagymamám féle púpos süti – szülinapi zsúrral ünnepelte a beköltözés/lakóközösség  50. évfordulóját a Martinovics utca 19. közössége. 

Időjárás: derűre ború és viszont

Időjárás: derűre ború és viszont

2021. aug. 02.

Mozgalmas hét elé nézünk meteorológiai szempontból a DO időjárási szakértőjének friss prognózisa szerint. Lehűlés, hőség, szél – és persze megint lehet némi csapadék.

Holdfénycsobbanás az élményfürdőben (galériával!)

Holdfénycsobbanás az élményfürdőben (galériával!)

2021. aug. 01.

A cím persze megtévesztő, nem a holdfény, hanem a fürdőzők vehettek részt az élményfürdő rendhagyó közösségi kísérletén – amely a szó összes értelmében fényes sikert aratott. Címszavas összegzés, bőséges képtárral koronázva!

Másodfokú figyelmeztetés a várható zivatarok miatt

Másodfokú figyelmeztetés a várható zivatarok miatt

2021. aug. 01.

Heves égiháború is lehet, ráadásul még az Országos Meteorológiai Szolgálat friss figyelmeztetése szerint is jelentős bizonytalansággal. Térségünkben bárhol, bármikor.