Újabb két továbbjutó

spigott - 2020. június 25. 13:52

A Gyalog Galopp nehezen, a Solarwelt-Dunabiztos együttese valamivel simábban szerezte meg újabb győzelmét a Dunaújváros Kupa rájátszásában.

Egy alsó- és egy felsőházi mérkőzéssel folytatódott szerdán este a Dunaújváros Kupa rájátszása. A DLSZ Arénában megrendezett összecsapásokon először a "B" csoport harmadikja, a Campus osztályban szereplő Gyalog Galopp mérte össze erejét az "A" csoport negyedik helyén végzett negyedosztályú szöglet FC-vel. A találkozó talán a vártnál is szorosabb csatát hozott, melyben a Szöglet szerzett vezetést az első félidő hajrájában, s hiába egyenlített, majd fordított is a térfélcsere után az esélyesebb Gyalog Galopp, szűk öt perccel a mérkőzés vége előtt még egálra álltak a felek, ami a szabályok szerint az alacsonyabb osztályú csapat továbbjutását jelentette volna. A 48. percben azonban megszerezte negyedik gólját is a favorit, mely, ha nehezen is, de behúzta a találkozót, így tovább küzdhet a kilencedik hely megszerzéséért.

Képek: DO-archív

Este nyolc órától az "A" csoport másodikja, az Acerbis osztályú Solarwelt-Dunabiztos, illetve a B-jelű négyest hibátlan teljesítménnyel megnyerő Multisteel Hungary (Campus osztály) játékosai néztek egymással farkasszemet. A találkozó első félideje itt is kiegyenlített, nagy csatát hozott, melyben mindkét csapat egy-egy alkalommal vette be a másik kapuját, ám a fordulás után beleerősített a Dunabiztos, mely Schranz László duplájának is köszönhetően végül 4-1-es győzelmet aratott, amivel bejutott a Dunaújváros Kupa legjobb négy csapata közé.

Eredmények

Szöglet FC – Gyalog Galopp 3-4 (1-0)
Solarwelt-Dunabiztos - Multisteel Hungary 4-1 (1-1)

A rovat további hírei: Sport

Újabb vízilabdás elődöntő, vízre szállnak a kajaknégyesek

Újabb vízilabdás elődöntő, vízre szállnak a kajaknégyesek

2021. aug. 05.

A magyar női vízilabda-válogatott csütörtöki vesztes elődöntőjét követően pénteken a férficsapat a görögökkel játszik a fináléba kerülésért a tokiói olimpián, ahol a férfi és a női kajaknégyesek is megkezdik szereplésüket.

Átvette a DVG a távhőszolgáltatást!

Átvette a DVG a távhőszolgáltatást!

2021. aug. 05.

Az önkormányzat 100 százalékos tulajdonában álló DVG Zrt. átvette a saját tulajdonát, a dunaújvárosi távhőrendszert az eddigi bérlőtől, a DVCSH Kft-től szerda délután.

Későn jött a hajrá, döntőben a spanyolok!

Későn jött a hajrá, döntőben a spanyolok!

2021. aug. 05.

A harmadik helyért játszhat a magyar női vízilabda válogatott a tokiói olimpián, miután az elődöntőben 8-6-os vereséget szenvedett a spanyol csapattól.

Döntő tényező volt a bizalom

Döntő tényező volt a bizalom

2021. aug. 05.

Ég a bizonyítási vágytól a Dunaújváros PASE labdarúgóinak legújabb igazolása, Papp Máté.

Második kalapban a magyar válogatott

Második kalapban a magyar válogatott

2021. aug. 05.

A Nemzetközi Kézilabda Szövetség közzétette az év végi női világbajnokság sorsolás előtti kiemelését.

Tótka Sándor aranyérmes a sprintversenyben

Tótka Sándor aranyérmes a sprintversenyben

2021. aug. 05.

Tótka Sándor szenzációs versenyzéssel aranyérmet szerzett a kajak egyesek 200 méteres versenyében a tokiói olimpián. A szám másik magyarja, Csizmadia Kolos negyedik lett a döntőben.

Vizes éremesélyek csütörtökön

Vizes éremesélyek csütörtökön

2021. aug. 04.

Ismét éremeséllyel szállnak vízbe a magyar kajakosok és kenusok a tokiói olimpián csütörtökön, a női vízilabda-válogatott pedig a döntőért ugrik medencébe.