Visszatértek a pályára

spigott - 2020. június 7. 14:33

A Ködi Generál Kft. együttese nyerte a DLSZ Arénában megrendezett VI. Nemzeti Kupa elnevezésű kispályás labdarúgó tornát.

Három hónap elteltével újra kispályás labdarúgó tornát rendezett a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség, mely szombaton a DLSZ Arénában hívta csatába a csapatokat a VI. Nemzeti Kupa elnevezésű viadalon. A tíz együttes részvételével megrendezett torna reggel nyolc órakor kezdődött meg a csoportmérkőzésekkel, ahol minden csapatnak négy mérkőzése volt arra, hogy biztosítsa helyét a legjobb nyolc között. Az A-jelű ötösből ez végül a Dzsó és a Haverok, a Labdaérzék Gourmand, a Laki FC, valamint a Dunaújvárosi Baráti Kör együtteseinek sikerült, míg a "B" csoportból a Kemi-Ker, a Baraqza, a Ködi Generál Kft., illetve a Ruform biztosította helyét az egyenes kieséses szakaszban.

A negyeddöntőkben a "B" csoport csapatai brillíroztak, ugyanis a Ruform, a Baraqza és a Kemi-Ker gólt sem kapva masírozott a legjobb négy közé, míg a Ködi Generál szoros meccsen múlta felül a Labdaérzék Gourmand gárdáját. Az elődöntők után a Ruform és a Ködi Generál örülhetett a továbbjutásnak, majd a bronzmeccsen előbb a Kemi-Ker diadalmaskodott 3-0-ra a Baraqza ellen, míg az óriási csatát hozó fináléban a Ködi Generál egy lőtt góllal tudta legyőzni a Ruform formációját, így idén Dorogi Renátóék nyerték a VI. Nemzeti Foci Kupa elnevezésű kispályás labdarúgó tornát.

A Ködi Generál örülhetett a végső győzelemnek!

Ahogy azt a DLSZ rendezvényein már megszokhattuk, az eredményhirdetésen nemcsak a legjobb csapatokat, hanem a különböző egyéni kategóriákban jól teljesítő játékosokat is elismerték, így a legjobb játékosnak járó elismerést Popán Tamás (Ruform), a legjobb kapusét Cseresnyés Alex (Kemi-Ker Kft.) vehette át, míg a gólkirályi címet Csányi Dávid (Kemi-Ker Kft.) szerezte meg. A DLSZ+ díjat idén Varga Milán (Ködi Generál Kft.), a Miklós István díjat Tóth Martin (Ruform), míg a Dunaújváros díjat Dorogi Renátó (Ködi Generál Kft.) vehette át a szervezőktől.

A VI. Nemzeti Kupa dobogósai: 1. Ködi Generál Kft., 2. Ruform, 3. Kemi-Ker Kft.

Különdíjak

Legjobb játékos: Popán Tamás (Ruform)
Legjobb kapus: Cseresnyés Alex (Kemi-Ker Kft.)
Gólkirály: Csányi Dávid (Kemi-Ker Kft.)
DLSZ+ díj: Varga Milán (Ködi Generál Kft.)
Miklós István díj: Tóth Martin (Ruform)
Dunaújváros díj: Dorogi Renátó (Ködi Generál Kft.)

A VI. Nemzeti Kupa részletes eredményei a DLSZ honlapján

A különdíjasok! (Képek forrása: DLSZ)

A rovat további hírei: Sport

DSTV: új edzői stáb az Acélbikáknál

DSTV: új edzői stáb az Acélbikáknál

2024. máj. 04.

A következő szezonnak már új edzői stábbal vág neki a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongcsapata. A DAB vezetőedzője Somogyi Balázs lesz a 2024/2025-ös szezonban, s a fiatal szakembert stábunk is kifaggatta terveiről, reményeiről. Hangkép.

Bravúr kell a pontszerzéshez

Bravúr kell a pontszerzéshez

2024. máj. 04.

A tabellán ötödik Kaposvár elleni mérkőzéssel folytatja az NB III-as pontvadászatot a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap délután öt órától.

Utolsó hazai meccsét játssza a Kohász

Utolsó hazai meccsét játssza a Kohász

2024. máj. 04.

Az MTK elleni találkozóval köszön el hazai szurkolóitól ebben a szezonban a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese szombaton délután öt órától.

DSTV: gyerünk, boksz!

DSTV: gyerünk, boksz!

2024. máj. 03.

Egy nagyobb kihagyás után a napokban ismét a Dunaújvárosi Boksz Egyesület egy edzésén jártunk. Történtek újdonságok a csapat életében – megfiatalodott a gárda, és számos új eszköz segíti a sportolókat az edzésekben. Hangkép.

Ezer méteren is az élmezőnyben

Ezer méteren is az élmezőnyben

2024. máj. 03.

Nem sokkal maradt le a dobogóról Hajdu Jonatán a kenu egyesek ezer méteres számában a szolnoki válogató csütörtöki versenynapján.

Két döntős hely Riminiben

Két döntős hely Riminiben

2024. máj. 03.

Két egyéni számban is döntőbe jutottak a magyar női tornászok az Európa-bajnokságon, míg a két DKSE-versenyzővel felálló női válogatott a tizedik helyen fejezte be a csapatversenyt.

Szép hazai siker az NB II-ben

Szép hazai siker az NB II-ben

2024. máj. 02.

Riasztó első tíz perc után remek játékkal aratott győzelmet a DKKA U21-es csapata a budaörsiek korosztályos gárdája ellen az NB II-es felnőtt bajnokságban.