A főpróba nem sikerült

spigott - 2020. július 25. 12:46

Korán vezetést szerzett, mégis vereséget szenvedett a bajnoki rajt előtti utolsó edzőmérkőzésén a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata.

A megyei első osztályú Harta vendégeként fejezte be edzőmérkőzései sorozatát szombaton délelőtt a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata. Lőrincz Emil vezetőedző ezúttal a Pokorni - Barta, Markovics, Hompót, Baló - Barna, Dorogi, Novák - Kesztyűs, Szepessy, Áman összetételű kezdőcsapatot küldte pályára, s ahogy azt reméltük is, még az első felvonásban megszerezte a vezetést a DPASE, miután Báló remek átadását Szepessy váltotta gólra a 26. percben. A folytatás már nem alakult ennyire jól, mert a vendéglátók a 34. percben egalizáltak, s bár volt lehetőség az előny visszaszerzésére, a szünethez érve 1-1-es állást mutatott az eredményjelző.

Archív felvétel (forrás. Utánpótlás Sportfotó)

A szünetben hármas cserét hajtott végre a dunaújvárosi szakvezetés, ám a 48. percben mégis a hazaiak értek el újabb találatot, így innentől a mieinknek kellett futnia az eredmény után. A Lőrincz-csapat ment is előre becsülettel, s erőfeszítéseit a 77. percben siker is koronázta, mert a csereként beállt Al-Sheraji lekészítése után lőtt védhetetlenül a kapu bal oldalába (2-2). Nem sokáig örülhettünk azonban az egálnak, mert a 82. percben újra előnybe került a házigazda, mely sovány vezetését a mérkőzés végéig megőrizte, így 3-2-es sikert aratott. A DPASE gárdája legközelebb már az NB III-as bajnokságban lép pályára: labdarúgóink augusztus 2-án a Szekszárd otthonában kezdik meg a harmadosztály 2020/2021-es szezonjának küzdelmeit.

Harta – DPASE 3-2 (1-1)

Gólszerzőink: Szepessy a 26., Al-Sheraji 78. percben.

DPASE: Pokorni - Barta, Markovics, Hompót, Baló - Barna, Dorogi, Novák - Kesztyűs, Szepessy, Áman. Cserék: Orczy, Novák L., Héjjas, Al-Sheraji, Halász, Tóth. Vezetőedző: Lőrincz Emil.

A rovat további hírei: Sport

Húzóembereket keres a kapitány

Húzóembereket keres a kapitány

2021. jún. 13.

Japán ellen kezdi meg szereplését a Világliga Szuperdöntőjében az öt dunaújvárosi játékossal felálló magyar női vízilabda válogatott.

Remek eredmények hazai pályán

Remek eredmények hazai pályán

2021. jún. 13.

Összesen kilenc dobogós helyezéssel zárták a Danubius KSE tollaslabdázói a sportcsarnokban megrendezett országos felnőtt ranglista versenyt szombaton.

Kovács-ezüst a világkupán

Kovács-ezüst a világkupán

2021. jún. 12.

Második helyen végzett az eszéki világkupa felemáskorlát döntőjében a DKSE kiváló tornásza, Kovács Zsófia.

Bajnok a Kemi-Ker!

Bajnok a Kemi-Ker!

2021. jún. 12.

Az Akrasz-Bau elleni kétgólos sikerrel szerezte meg a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus osztályának első helyét a Kemi-Ker Kft. gárdája.

Gerendán és talajon sem jött össze a döntő

Gerendán és talajon sem jött össze a döntő

2021. jún. 12.

Makovits Mirtill és Kovács Zsófia számára sem alakult jól a tornászok eszéki világkupájának második napja a selejtezőben.

Fényes éremben reménykednek a fiatalok

Fényes éremben reménykednek a fiatalok

2021. jún. 11.

Jó esélyekkel vág neki az Országos Mini Bajnokság dunaújvárosi döntőjének a DSE Röplabda Akadémia U13-as együttese.

Már itthon készül a válogatott

Már itthon készül a válogatott

2021. jún. 11.

Az amerikai edzőtábort követően itthon készül tovább női vízilabda válogatottunk, ám nem sokáig: vasárnap már Görögországba, a Világliga Szuperdöntőjére utazik a csapat – soraiban öt dunaújvárosi játékossal.