Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

A jelszó a régi: gyerünk a moziba be!

doszerk - 2020. július 14. 10:41

Hosszú várakozást követően újra megnyitja kapuit a nagyközönség előtt a Dózsa Mozicentrum csütörtökön. A város kultikus helye a KULTIK mozi hálózat tagjaként kerül be újra a kulturális vérkeringésbe, és egy nem akármilyen nyitó programmal kezdi meg "újkori" működését. Tételes kínálat a hajtás után!

Ahogy arról beszámoltunk, a KULTIK franchise részeként működik tovább a Dózsa Mozicentrum. A váltás egyben megújulást is hoz, hiszen kívül- belül teljesen átalakult a város egyik legnépszerűbb kulturális intézménye.

Brutális majális

A kezdetek kezdete a "mínusz egyedik" napon esedékes Hangpróba című esemény lesz július 15-én, szerdán este, majd csütörtökön kora délutántól a Heaven Street Seven zenekartól kölcsönvéve e két szóval jellemezhető az új üzemeltető által nyitásra tervezett programkavalkád.

A  megmozdulás nem titkoltan elsősorban a fiatalabb korosztályt szólítja meg: a "Kultik Majális – A nagy mozi megnyitó" névre keresztelt délután három órakor kezdődik, a móka a legfiatalabbak számára ugráló várral, a KULTIK Cruise mesehőseivel, gyermek arcfestéssel, Segway-jel, illetve egyebek mellett popcorn kóstolással, high- tech céllövöldével, valamint a Budapesti Sminkiskola jóvoltából hollywoodi smink készítéssel kínál szórakozást.

Kultikus nyitány

A folytatás is stílszerű lesz, hiszen kultikus programmal startol a KULTIK Dunaújváros – 18 órától igazi lokálpatrióta élmény vár a mozibarátokra, hiszen a Dunaújvárosból elszármazott színész- rendező, Koltai Róbert városunkban forgatott filmjét, a Csocsót láthatják majd a teljesen megújult moziban. (Ahol nemcsak a hangzás- és képi világ hat majd az újdonság erejével, hanem a székek  – inkább: fotelok – is teljesen kicserélődtek, maximális kényelemmel járulva hozzá a felhőtlen szórakozáshoz.)

A Csocsó vetítése előtt Koltai Róbert, a film főszereplője és társrendezője beszélget majd az egybegyűltekkel, a film 1830-tól pörög a mozi immár tényleges nyitányaként! Az eseményre a belépés ingyenes, ám regisztrációhoz kötött (figyelem, fontos, a szerdai Hangpróbára is!); a kínálatról bővebb információkat a KULTIK Dunaújváros facebook oldalán találnak az érdeklődők – itt!

KULTIK Dunaújváros (katt) >>

CS. L.

(Illusztrációk: KULTIK Dunaújváros)

A rovat további hírei: Kultúra

Filmben szerepelnél? Lehet, hogy téged keresnek!

Filmben szerepelnél? Lehet, hogy téged keresnek!

2021. jan. 19.

Felvételire és versenyre készülő amatőr rövidfilmbe keres 15-19 közötti lányokat statiszta illetve megszólaló szerepbe Szabó Máté. Jelentkezni folyamatosan lehet, a forgatás a városban lesz a hónap végén, február elején.

Bartók: "Nem leszek a játékszered!"

Bartók: "Nem leszek a játékszered!"

2021. jan. 18.

Olvasópróbát tartott a Bartók Kamaraszínház. A "Nem leszek a játékszered!" című előadás a '60-as, '70-es évek slágereit felhasználva meséli el a korabeli történetet. A munkába a Bartók Táncszínház művészei is bekapcsolódnak. A darabot Csadi Zoltán rendezi. 

Könyvtár: várják a voksokat a mesevideókra!

Könyvtár: várják a voksokat a mesevideókra!

2021. jan. 14.

Rendhagyó módon, online rendezte meg a Mesemondó Gyerekek Találkozóját a József Attila Könyvtár: a nevezési határidő kedden lejárt, még egy hétig várják a lájkokat/voksokat az intézmény facebook felületén.

DSTV: vízkereszttől hamvazószerdáig

DSTV: vízkereszttől hamvazószerdáig

2021. jan. 14.

Vízkereszt napjával elkezdődött a farsangi időszak, amely egészen hamvazószerdáig tart a népszokások szerint. Ehhez az ünnepkörhöz számos jellegzetes szokás és étel kapcsolódik. Ezekről Kiss Rebeka, az Intercisa Múzeum néprajzkutatója osztott meg részleteket. Hangkép.

Múzeum: különleges tárlattal készülnek az újranyitásra

Múzeum: különleges tárlattal készülnek az újranyitásra

2021. jan. 13.

Egyedülálló időszaki kiállítást állított össze az Intercisa Múzeum: a tárlatban több évtized régészeti munkájának eredményét láthatják majd az intézmény látogatói. A leletek az őskortól az avarokon át az Árpád-ház időszakát is érintve a török hódoltságig mutatják be az itteni lakosok mindennapjait. Történelmi séta máris itt!

Cipolla a neten keresztül varázsolja el Mariót és a nézőket

Cipolla a neten keresztül varázsolja el Mariót és a nézőket

2021. jan. 12.

Thomas Mann klasszikusát, a Mario és a varázsló című művet viszi színpadra a Bartók Kamaraszínház társulata. A premier holnap lesz – rendhagyó formában!

Bartók: szerdánként online – ma ingyenes sorozatnyitóval

Bartók: szerdánként online – ma ingyenes sorozatnyitóval

2021. jan. 06.

A tavalyi kísérletek tapasztalatai nyomán folytatódnak a Bartók Kamaraszínház szerdánkénti online előadásai – Az Antigoné történet című produkciót ráadásul térítés nélkül láthatják az érdeklődők ma este!