Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

A jelszó a régi: gyerünk a moziba be!

doszerk - 2020. július 14. 10:41

Hosszú várakozást követően újra megnyitja kapuit a nagyközönség előtt a Dózsa Mozicentrum csütörtökön. A város kultikus helye a KULTIK mozi hálózat tagjaként kerül be újra a kulturális vérkeringésbe, és egy nem akármilyen nyitó programmal kezdi meg "újkori" működését. Tételes kínálat a hajtás után!

Ahogy arról beszámoltunk, a KULTIK franchise részeként működik tovább a Dózsa Mozicentrum. A váltás egyben megújulást is hoz, hiszen kívül- belül teljesen átalakult a város egyik legnépszerűbb kulturális intézménye.

Brutális majális

A kezdetek kezdete a "mínusz egyedik" napon esedékes Hangpróba című esemény lesz július 15-én, szerdán este, majd csütörtökön kora délutántól a Heaven Street Seven zenekartól kölcsönvéve e két szóval jellemezhető az új üzemeltető által nyitásra tervezett programkavalkád.

A  megmozdulás nem titkoltan elsősorban a fiatalabb korosztályt szólítja meg: a "Kultik Majális – A nagy mozi megnyitó" névre keresztelt délután három órakor kezdődik, a móka a legfiatalabbak számára ugráló várral, a KULTIK Cruise mesehőseivel, gyermek arcfestéssel, Segway-jel, illetve egyebek mellett popcorn kóstolással, high- tech céllövöldével, valamint a Budapesti Sminkiskola jóvoltából hollywoodi smink készítéssel kínál szórakozást.

Kultikus nyitány

A folytatás is stílszerű lesz, hiszen kultikus programmal startol a KULTIK Dunaújváros – 18 órától igazi lokálpatrióta élmény vár a mozibarátokra, hiszen a Dunaújvárosból elszármazott színész- rendező, Koltai Róbert városunkban forgatott filmjét, a Csocsót láthatják majd a teljesen megújult moziban. (Ahol nemcsak a hangzás- és képi világ hat majd az újdonság erejével, hanem a székek  – inkább: fotelok – is teljesen kicserélődtek, maximális kényelemmel járulva hozzá a felhőtlen szórakozáshoz.)

A Csocsó vetítése előtt Koltai Róbert, a film főszereplője és társrendezője beszélget majd az egybegyűltekkel, a film 1830-tól pörög a mozi immár tényleges nyitányaként! Az eseményre a belépés ingyenes, ám regisztrációhoz kötött (figyelem, fontos, a szerdai Hangpróbára is!); a kínálatról bővebb információkat a KULTIK Dunaújváros facebook oldalán találnak az érdeklődők – itt!

KULTIK Dunaújváros (katt) >>

CS. L.

(Illusztrációk: KULTIK Dunaújváros)

A rovat további hírei: Kultúra

Gyász: elhunyt Törőcsik Mari – klasszikussal emlékezünk

Gyász: elhunyt Törőcsik Mari – klasszikussal emlékezünk

2021. ápr. 16.

A Kölyök című, városunkban forgatott filmmel adózunk az életének 86. évében elhunyt színésznő emléke előtt.

"A kis herceg" adaptációját mutatja be a Bartók Kamaraszínház (galériával)

"A kis herceg" adaptációját mutatja be a Bartók Kamaraszínház (galériával)

2021. ápr. 15.

A fotós főpróbát ma rendezték, a társulati bemutató pénteken lesz, a nagyközönség a járvány veszélyhelyzet utáni nyitást követően láthatja az örökbecsű meseregény színpadi verzióját. Címszavas előhang és fotós kedvcsináló a hajtás után!

"Élesztő": vers a vershez, szív a szívhez

"Élesztő": vers a vershez, szív a szívhez

2021. ápr. 14.

108 vers, zenei betétek, több mint 60 szereplő az 5,5 órás(!!!) műsorfolyamban: még elfogultság nélkül is rajonganék az Élesztő lokálpatrióta közösség költészetnapi kavalkádjáért, de így, hogy nyakig benne voltam, pláne!

MMK: nyitásra készül, komoly terveket szövöget a Vasas

MMK: nyitásra készül, komoly terveket szövöget a Vasas

2021. ápr. 13.

Barta Endre alpolgármester örömteli bejelentéssel érkezett, és a Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes távlatos elképzeléseiről is szó esett a Munkásművelődési Központban rendezett tájékoztatón ma reggel. Tervtár a nyitás utánra.

"Élesztő": költészetnapi versözön máris itt! (galériával)

"Élesztő": költészetnapi versözön máris itt! (galériával)

2021. ápr. 11.

Ahogy ígérték/ígértük, drága böngészők és aranyos mindenki, költészetnapi műsorfolyammal debütál az Élesztő lokálpatrióta közösség a Kortárs Művészeti Intézetből (ICA-D) – méghozzá most! Kövesse, kövesd élőben!

DSTV: költészetnap a könyvtár online terében

DSTV: költészetnap a könyvtár online terében

2021. ápr. 11.

Több közösségi kezdeményezéssel rukkolt ki a költészet napján a József Attila Könyvtár, derül ki a DSTV összegzéséből. Versfaragás és -küldés, de kvíz és kiállítás is szerepel a kínálatban. Hangkép.

"Élesztő": közeledik a költészetnapi élő adás

"Élesztő": közeledik a költészetnapi élő adás

2021. ápr. 09.

108 vers és/vagy zenemű szerepel a kínálatban, a műsorfolyam a lokálpatrióta közösség facebook felületén követhető vasárnap 15 órától. Előhang és tételes műsorterv a hajtás után!