A magyarok közül mindenki indul a Négy Nemzet Úszóversenyen

doszerk - 2020. július 14. 12:00

A magyar úszók közül mindenki indul a Négy Nemzet Úszóversenyen, amelyet jövő péntektől vasárnapig rendeznek a Margitszigeten, a Széchy Tamás Uszodában - mondta a szövetségi kapitány.

Sós Csaba úgy fogalmazott, a hazai versenyzőknek előfutam-rendszerű lesz a viadal, közülük a két legjobb kerül a döntőkbe, ahol a meghívott nemzetek két-két úszóval képviseltetik magukat. Elárulta: a csehek és az osztrákok mellett eredetileg a németek jöttek volna, helyettük végül a lengyelek érkeznek.

Az őszi versenynaptárt illetően a kapitány elmondta, a tradicionális hazai viadalokat a szokásoknak megfelelően rendezik meg. A koronavírus-járvány miatt elhalasztott országos bajnokságot december 8-12. között tartják meg Kaposváron.

Arra a kérdésre, hogy néhány hazai úszónál lehetnek-e motivációs problémák, azt felelte: kár lenne tagadni, hogy előfordul, a felhozott példák között pedig a legidősebb Cseh László mellett a legfiatalabbak, Milák Kristóf és Késely Ajna szerepeltek.

"Cseh László életéből egy dolog hiányzik, az olimpiai arany, ő erre tesz fel mindent" - szögezte le a szövetségi kapitány. Hozzátette, nem róható fel Cseh Lászlónak, ha egy világbajnokság vagy kontinensviadal már nem hozza lázba. "Az olimpia halasztódik, a koránál fogva ez nem feltétlenül előny neki, bár az sem biztos, hogy hátrány"  - jegyezte meg.

A fiatalok esetében a szövetségi kapitány szerint magasan felfelé ívelő pályafutást kell szüneteltetni, ezekben a napokban érhetnének el sikereket, ráadásul az olimpia jövő évi megrendezésével kapcsolatban is "hallható bizonytalanság".

Forrás: mti.hu

Fotó: illusztráció, pixabay.com

A rovat további hírei: Sport

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.

Eredményes utánpótlás

Eredményes utánpótlás

2024. már. 26.

Pupp Viktória magabiztos győzelemmel lépett nagyot a válogatottság felé az év első országos válogató versenyén.