Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

"Alkotás és játék a szabadban" – kézműves tábort rendez az MMK

2020. július 7. (kedd) 9:02 - doszerk

Egy hetes turnusokban, egészen augusztus közepéig várja a táborozni vágyó gyerekeket a Munkásművelődési Központ kézműves tábora, az "Alkotás és játék a szabadban". A nyári foglalkozás második hetében Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester ellátogatott a táborba.

A veszélyhelyzet miatti korlátozások enyhítése után a Munkásművelődési Központ is kinyitotta kapuit. Kováts Rózsáék azonnal nagyüzemre kapcsoltak: immár hagyományosan megrendezik az Alkotás és játék a szabadban nevet viselő kézműves tábort a gyerekek számára. Itt a résztvevők a szórakozás mellett a kreativitásukat is kibontakoztathatják, hangsúlyozta az MMK igazgatója:
– Ez lenne a huszadik táborunk, de most nagyon megosztott a gyereke foglalkoztatása. Mi magunk is elindítottuk – hagyományainkhoz híven – kézműves táborunkat, ám ezzel párhuzamosan vannak az Erzsébet-táborok, és a napközis táborok is. Ez a létszámunkon érezteti is hatását: az első héten kilenc táborlakóval, a második héten húsz fővel dolgoztunk – ez azért a megszokott negyven-ötven táborozóhoz képest meglehetősen alacsony szám. Ez persze most nem hátrány, hiszen a járványveszély nem múlt el teljesen, és mi is óvatosan, a biztonságot szem előtt tartva szervezzük a programokat. 
Az intézményvezető érdeklődésünkre elárulta: az MMK igyekszik a város és a városlakók segítségére lenni azzal, hogy az önkormányzati, iskolai táborokban résztvevő gyerekek számára is szerveznek programokat – számukra táncházak, kulturális órák, kézműves foglalkozások szerepelnek a kínálatban, emellett nyitottak a nyári színházi előadások is.

Barta Endre a táborban tett látogatása során kiemelte, hogy humán ügyekért felelős alpolgármesterként kiemelten fontosnak tartja az állandó kapcsolattartást a város kulturális intézményeivel:
– Biztos voltam benne, hogy az MMK által szervezett gyermektáborban nagyon jó lesz a hangulat. Ebben nem is csalódtam, és az is kiderült, hogy már nagyon várták a tábort – nemcsak a gyerekek, hanem a szervezők is. Éppen ezért külön öröm számomra, hogy megtarthatják ezt a programsorozatot, amely igencsak sikeres. Mindezek mellett pedig nagyon büszke vagyok arra, hogy az MMK egy pezsgő kulturális központ Dunaújvárosban – nyáron is gazdag kínálattal csalogatja a látogatókat.

Kapcsolódó link:

MMK a weben (katt) >>

Cs. L.
(Fotó: Végh Zoltán)

 

A rovat további hírei: Kultúra

Meghalt Reigl Judit festőművész

Meghalt Reigl Judit festőművész

2020. augusztus 08. (szombat)

Kilencvenhét éves korában pénteken elhunyt Reigl Judit Franciaországban élő Kossuth-díjas festőművész, az európai absztrakt expresszionizmus jelentős képviselője.

Megnyitották a balatonfüredi borheteket

Megnyitották a balatonfüredi borheteket

2020. augusztus 08. (szombat)

Megnyitották a balatonfüredi borheteket, a rendezvényen a borászok támogatását célzó 1,8 milliárd forintos támogatási csomagot jelentett be Nagy István agrárminiszter.

Szokatlan Hamlet-bemutatóra készül a debreceni Csokonai Színház

Szokatlan Hamlet-bemutatóra készül a debreceni Csokonai Színház

2020. augusztus 07. (péntek)

Szokatlan hamlet-bemutatóra készül a debreceni Csokonai Színház: sétáló- és vitrinszínházi formában viszik színre a darabot.

DSTV: közösségi szolgálat a kőtári ásatáson

DSTV: közösségi szolgálat a kőtári ásatáson

2020. augusztus 06. (csütörtök)

Több középiskolás diák is az Intercisa Múzeumban teljesítette az érettségi előtti kötelező közösségi szolgálatot az elmúlt hetekben. A tanulók egyebek mellett részt vettek a kőtárban végzett ásatásokban is – a DSTV riportja szerint jó esély van az együttműködés folytatására!

Éjszakai randevú a hangszerek királynőjével

Éjszakai randevú a hangszerek királynőjével

2020. augusztus 06. (csütörtök)

Abaligettől Zircig az ország közel 40 településén nyílnak meg a templomok az Orgonák éjszakája országos programsorozata keretében szombaton.

Ősbemutatóra készül a Bartók (webgalériával!)

Ősbemutatóra készül a Bartók (webgalériával!)

2020. augusztus 05. (szerda)

A Sándor Mátyás című regényt viszi színpadra a Bartók Kamaraszínház társulata. A darab különlegessége, hogy Jules Verne művét musical formájában dolgozta fel a dunaújvárosi teátrum. 

DSTV: mesés kínálat a könyvtárban

DSTV: mesés kínálat a könyvtárban

2020. augusztus 04. (kedd)

"Minden napra egy mese" - akár ezzel a címmel is hirdethetné gazdag kínálatát a József Attila Könyvtár Gyermekkönyvtára a jövő olvasóinak. DSTV-riport, nem csak gyerekeknek!