Begyógyszerezték az idős házaspárt – emberölés miatt nyomoznak (FRISSÍTVE!)

Öcaline - 2020. július 24. 9:00

Közigazgatási eljárásból az elmúlt évek leggonoszabb ügye: egy 85 éves férfi rendkívüli halála miatt kezdett eljárás után már emberölés gyanújával nyomoz a megyei főkapitányság. Aljas indokból, előre kitervelten, magatehetetlen idős emberek ellen. Nagyon durva történet. Egy nőt elfogtak, társát körözik. Friss telitalálat: a gyilkossággal körözött férfi a Béke Nagykövete!

A főkapitányság kommunikációs szolgálata megerősítette a nyomozás hírét. Tájékoztatásuk szerint a dunaújvárosi lakost feleségével együtt, magatehetetlen állapotban szállították február 23-án a kórházba, majd az egészségügyi intézmény értesítése szerint a kezelés ellenére, március 7-én a kórházban elhunyt. 

Alapos gyanú

Az eljárás során adat merült fel arra vonatkozóan – tekintettel azon körülményre is, miszerint a két idős beteg azonos időben és hasonló panaszokkal került a kórházba –, hogy a férfi halálának oka mérgezés lehet.
Időközben az idős házaspár dédunokája a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságon feljelentést tett arról, hogy a kórházba szállítás napja óta – egy hónap leforgása alatt – a dédnagyszülei bankszámlájáról több millió forint összeget emeltek le ismeretlenek, valamint a kártyával számos alkalommal vásároltak játékboltokban, éttermekben. Az életben maradt idős asszony a rendőröknek elmondta, hogy az otthonukban tartott készpénzből még 2019 októberében több millió forint eltűnt, ezért elhatározta, hogy a fennmaradó összeget bankban helyezi el.
Az adatgyűjtések, tanúkihallgatások eredményeként a rendőröknek sikerült összegyűjteni azokat a terhelő információkat és bizonyítékokat, amelyek alapján látókörbe került egy olyan hozzátartozó és annak élettársa, akik a házaspárral szoros kapcsolatban álltak. A gyanú szerint az elkövetők február 23. előtt több alkalommal nagy mennyiségű gyógyszert adtak a két idős embernek azért, hogy az a halálukat okozza.  

A férfit még körözik

A 26 éves K. Andreát a Fejér megyei nyomozók szerdán elfogták, és – őrizetbe vétele mellett–- előre kitervelten, aljas indokból vagy célból, több ember sérelmére, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. 
A rendőrök előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. Társa, az 58 éves M. László, amióta tudomást szerzett a rendőri intézkedésről, szökésben van. Ellene tegnap a nyomozók elfogatóparancsot bocsátottak ki. Aki tud a fenti képen látható férfi hollétéről, jelentkezzen!

UPDATE! Nagyon erős találat: a Béke Nagykövete a gyanúsított!

Szenzációs olvasói találat futott be hírünk nyomán – a bestiális bűncselekménnyel gyanúsítható M. László már korábban is szerepelt a lokális nyilvánosságban, 2019-ben televíziós riport készült róla/vele. Igaz, akkor még nem idős emberek megmérgezésével gyanúsították, hanem az ENSZ főtitkárától átvett kitüntetés, a Béke Nagykövete boldog birtokosaként szólalt meg – és feszített az akkori városvezetés, jelesül Gombos István ex-alpolgármester társaságában. A riportban doktorként aposztrofált békenagykövet algériai tevékenységével magyarázza az elismerést, bár az a mondat, miszerint a háborús övezetben, "gyilkosságok tűzdelte térségben szerzett szakmai tapasztalat", a mostani kontextusban új értelmet nyert.
M. László a tavalyi riport szerint 2016-ban érdemelte az elismerést, de 2019-ben hazaköltözött, méghozzá azzal a céllal, hogy a "külföldön eltöltött két év fél évtized tapasztalatait itt, Dunaújvárosban kamatoztassa". A Béke Nagykövetének lehetséges helyi szerepvállalásáról nyilatkozott a riportban Gombos István is. 

UPDATE 2 Alapítványi szerepvállalás

Egy kis webes kutakodással még nagyobb ívű történet bontakozik ki M. László kiterjedt "karitatív tevékenysége" mögött: a férfi az ANKH - Alapítvány a Biztonságért nevű civil közösség kuratóriumi elnökeként mutatkozik be a szervezet hivatalos honlapján, az alapítvány a beszámolók és a fotók tanúsága szerint szerteágazó - és finoman szólva is országhatárokon át ívelő - tevékenységet végzett. Egy rövid részlet a bemutatkozásból: "Magamról csak nagyon keveset. Nyolc gyermekes családban nőttem fel és mindig csak a szegénységet láttam és éltem meg. Már ekkor megfogalmazódott bennem a segíteni akarás a rászorultaknak."

(Fotó: FMRKK)

A rovat további hírei: Sziréna

Eltiltás hatálya alatt pattant a lopott motorra

Eltiltás hatálya alatt pattant a lopott motorra

2024. már. 13.

Nem ismert akadályt, egy kiadós ünnepi motorozásért még azt is vállalta, hogy mástól elvett motorral, járművezetéstől eltiltás hatálya alatt pattanjon nyeregbe az a férfi, akivel szemben most vádat emeltek. Benny Hill jelenthet.

Szabadtéri tüzekhez riasztják a lánglovagokat

Szabadtéri tüzekhez riasztják a lánglovagokat

2024. már. 05.

A tavaszias időjárás és a kerti munkák megkezdése miatt megemelkedett a szabadtéri tüzek száma. Idén már csaknem nyolcvan ilyen esethez riasztották a tűzoltókat Fejér vármegyében.

Súlyos baleset a vasműben, mentőhelikopteres bevetéssel

Súlyos baleset a vasműben, mentőhelikopteres bevetéssel

2024. már. 04.

Nem hivatalos információink szerint 5 métert zuhant egy munkás az erőmű gyáregységben történt baleset során ma délelőtt, létesítményi tűzoltók szabadították ki, mentőhelikopter szállította Fehérvárra. Anyagunk frissül!

Szirénapróba: hétfőn hangos üzemmel riasztanak

Szirénapróba: hétfőn hangos üzemmel riasztanak

2024. már. 03.

A tavaszi teljes körű szirénapróba vár ránk hétfőn délelőtt. Lakossági teendő nincs, de senki ne ijedjen meg a katasztrófariadó üvöltő jelzésétől!

Eltűnés miatt keresik Farkas Tibort (FRISSÍTVE)

Eltűnés miatt keresik Farkas Tibort (FRISSÍTVE)

2024. már. 02.

A dunaújvárosi rendőrök kérik a lakosság segítségét a 45 éves férfi eltűnése ügyében. Múlt szerdán látták utoljára, jelentkezzen, ha tud róla – és persze egy megosztás is segíthet! (FRISSÍTVE)

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

2024. már. 01.

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség azzal a nővel és férfival szemben, akik egy üzletben dolgozó vagyonőrt bántalmaztak. Verbális csata fajult tettlegességig, értesült a DO.

Súlyos baleset, teljes útzár volt a 62-es úton

Súlyos baleset, teljes útzár volt a 62-es úton

2024. már. 01.

Személyautó sodródott le az útpályáról Dunaújváros és Perkáta közötti szakaszán tegnap késő este. A sofőr sérült meg a balesetben, a forgalmat a 6-os út felé terelték, értesült a DO.