Begyógyszerezték az idős házaspárt – emberölés miatt nyomoznak (FRISSÍTVE!)

Öcaline - 2020. július 24. 9:00

Közigazgatási eljárásból az elmúlt évek leggonoszabb ügye: egy 85 éves férfi rendkívüli halála miatt kezdett eljárás után már emberölés gyanújával nyomoz a megyei főkapitányság. Aljas indokból, előre kitervelten, magatehetetlen idős emberek ellen. Nagyon durva történet. Egy nőt elfogtak, társát körözik. Friss telitalálat: a gyilkossággal körözött férfi a Béke Nagykövete!

A főkapitányság kommunikációs szolgálata megerősítette a nyomozás hírét. Tájékoztatásuk szerint a dunaújvárosi lakost feleségével együtt, magatehetetlen állapotban szállították február 23-án a kórházba, majd az egészségügyi intézmény értesítése szerint a kezelés ellenére, március 7-én a kórházban elhunyt. 

Alapos gyanú

Az eljárás során adat merült fel arra vonatkozóan – tekintettel azon körülményre is, miszerint a két idős beteg azonos időben és hasonló panaszokkal került a kórházba –, hogy a férfi halálának oka mérgezés lehet.
Időközben az idős házaspár dédunokája a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságon feljelentést tett arról, hogy a kórházba szállítás napja óta – egy hónap leforgása alatt – a dédnagyszülei bankszámlájáról több millió forint összeget emeltek le ismeretlenek, valamint a kártyával számos alkalommal vásároltak játékboltokban, éttermekben. Az életben maradt idős asszony a rendőröknek elmondta, hogy az otthonukban tartott készpénzből még 2019 októberében több millió forint eltűnt, ezért elhatározta, hogy a fennmaradó összeget bankban helyezi el.
Az adatgyűjtések, tanúkihallgatások eredményeként a rendőröknek sikerült összegyűjteni azokat a terhelő információkat és bizonyítékokat, amelyek alapján látókörbe került egy olyan hozzátartozó és annak élettársa, akik a házaspárral szoros kapcsolatban álltak. A gyanú szerint az elkövetők február 23. előtt több alkalommal nagy mennyiségű gyógyszert adtak a két idős embernek azért, hogy az a halálukat okozza.  

A férfit még körözik

A 26 éves K. Andreát a Fejér megyei nyomozók szerdán elfogták, és – őrizetbe vétele mellett–- előre kitervelten, aljas indokból vagy célból, több ember sérelmére, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. 
A rendőrök előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. Társa, az 58 éves M. László, amióta tudomást szerzett a rendőri intézkedésről, szökésben van. Ellene tegnap a nyomozók elfogatóparancsot bocsátottak ki. Aki tud a fenti képen látható férfi hollétéről, jelentkezzen!

UPDATE! Nagyon erős találat: a Béke Nagykövete a gyanúsított!

Szenzációs olvasói találat futott be hírünk nyomán – a bestiális bűncselekménnyel gyanúsítható M. László már korábban is szerepelt a lokális nyilvánosságban, 2019-ben televíziós riport készült róla/vele. Igaz, akkor még nem idős emberek megmérgezésével gyanúsították, hanem az ENSZ főtitkárától átvett kitüntetés, a Béke Nagykövete boldog birtokosaként szólalt meg – és feszített az akkori városvezetés, jelesül Gombos István ex-alpolgármester társaságában. A riportban doktorként aposztrofált békenagykövet algériai tevékenységével magyarázza az elismerést, bár az a mondat, miszerint a háborús övezetben, "gyilkosságok tűzdelte térségben szerzett szakmai tapasztalat", a mostani kontextusban új értelmet nyert.
M. László a tavalyi riport szerint 2016-ban érdemelte az elismerést, de 2019-ben hazaköltözött, méghozzá azzal a céllal, hogy a "külföldön eltöltött két év fél évtized tapasztalatait itt, Dunaújvárosban kamatoztassa". A Béke Nagykövetének lehetséges helyi szerepvállalásáról nyilatkozott a riportban Gombos István is. 

UPDATE 2 Alapítványi szerepvállalás

Egy kis webes kutakodással még nagyobb ívű történet bontakozik ki M. László kiterjedt "karitatív tevékenysége" mögött: a férfi az ANKH - Alapítvány a Biztonságért nevű civil közösség kuratóriumi elnökeként mutatkozik be a szervezet hivatalos honlapján, az alapítvány a beszámolók és a fotók tanúsága szerint szerteágazó - és finoman szólva is országhatárokon át ívelő - tevékenységet végzett. Egy rövid részlet a bemutatkozásból: "Magamról csak nagyon keveset. Nyolc gyermekes családban nőttem fel és mindig csak a szegénységet láttam és éltem meg. Már ekkor megfogalmazódott bennem a segíteni akarás a rászorultaknak."

(Fotó: FMRKK)

A rovat további hírei: Sziréna

Késsel raboltak ki egy dohányboltot – vádat emeltek a trió tagjai ellen

Késsel raboltak ki egy dohányboltot – vádat emeltek a trió tagjai ellen

2024. ápr. 19.

Csoportosan elkövetett rablás bűntette miatt járt el az ügyészség a tavaly augusztusi bűntett elkövetői ellen. Egy doboz cigaretta lett a zsákmány, derül ki az ügyészégi összegzésből.

Két városban is életet mentett a szénmonoxid-érzékelő

Két városban is életet mentett a szénmonoxid-érzékelő

2024. ápr. 15.

Dunaújvárosi társasházi lakásban is a szénmonoxid-érzékelő figyelmeztette a lakókat a mérgező gázra vasárnap. Nem ez volt az egyetlen eset aznap a vármegyében, szerencsére nem történt személyi sérülés, értesült a DO.

Kapatos vezetők húsvét ünnepén

Kapatos vezetők húsvét ünnepén

2024. ápr. 11.

Dunaújvárosi helyzetkép is színesíti a Zsaru Magazin húsvéti körképét – a város közútjain végzett ellenőrzésekről Kőhalmi László főtörzszászlós, a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályának helyettes vezetője számolt be.

Látta a balesetet? Jelentkezzen!

Látta a balesetet? Jelentkezzen!

2024. ápr. 10.

Ismeretlen személyazonosságú gépjárművezető azonosításához kérik a lakosság segítségét a dunaújvárosi rendőrök. Elektromos kerékpárral közlekedő hölgyet sodort el, megállás nélkül koccolt a helyszínről, értesült a DO. Egy megosztás is közelebb vihet hozzá!

A fél város keresi a mérget kiszóró gazembert

A fél város keresi a mérget kiszóró gazembert

2024. ápr. 07.

Az internetes közösségi oldalakon, csoportokban terjedt el a hír, miszerint a felső Duna-parton mérgező eledeleket találtak, amelyek akár végzetesek is lehetnek a házi kedvencekre.

Értékes kapcsolószekrényt lopott – vád a vége ellene

Értékes kapcsolószekrényt lopott – vád a vége ellene

2024. ápr. 04.

Félmillió forint értékű berendezést lovasított meg az a férfi, aki ellen a Dunaújvárosi Járási Ügyészség emelt vádat. Hihetetlen, de még a két társa sem tudta, hogy éppen lopnak, értesült a DO.

Vigyázat, csalók! Ne dőljön be! És adja tovább!

Vigyázat, csalók! Ne dőljön be! És adja tovább!

2024. ápr. 03.

A nagy közösségi portálon élesített tájékoztató videóval jelentkezett a rendőrség – a cél egyértelmű: az úgynevezett "bankos" csalók üzelmeinek megakadályozása. Egy megosztás is sokat érhet!