Elcsípték a garázdát, de tanúk jelentkezését várják!

2020. július 8. (szerda) 10:18 - Öcaline

Támadás, üldözés, elfogás, mindez fényes nappal a belvárosban – nem mindennapi eset után tanúk jelentkezését várja egy garázdaság miatt kezdett nyomozás során a dunaújvárosi rendőrség.

Garázdaság vétség gyanúja miatt kezdett eljárást a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya – az eljárásban a lakosság segítségét kérik, tanúk jelentkezését várják a rendőrök, áll a megyei főkapitányság kommunikációs szolgálatától kapott összegzésben.
A nyomozás adatai szerint a gyanúsított kedden délelőtt 10 óra 30 perckor Dunaújvárosban, a Dózsa György út 2. szám mögött lévő parkolóban egy üveggel megdobott két, ott parkoló járművet, melyekben kár keletkezett. Ezt követően a helyszínről futva távozott, majd menekülése során az Aranyvölgyi úti körforgalomnál két tizenéves lánytól akart elvenni egy rózsaszínű kerékpárt, de a lányok segítségére siető állampolgárok cselekményében megakadályozták. 
Ezt követően a gyanúsított egy üvegdarabbal a feltartóztatására siető férfit megdobta, aki megsérült. A gyanúsítottat a rendőrök Dunaújvárosban, a Technikum városrészben elfogták, majd előállították a helyi rendőrkapitányságra.

Az eljárás során a két lány személyazonossága nem volt megállapítható, azonban szükséges a büntetőeljárásban történő tanúkihallgatásuk annak érdekében, hogy megállapítást nyerjen, történt-e sérelmükre bűncselekmény.

A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság munkatársai kérik, hogy aki tanúja volt a bűncselekménynek, vagy az ügyben érintett két lány, vagy törvényes képviselőjük vonatkozásában információval rendelkezik, jelentkezzen személyesen a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságon, vagy hívja 25/510-510-es telefonszámot, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80/555-111-es Telefontanú zöldszámán, a 107, vagy a 112 központi telefonszámok valamelyikén. 

A segítséget előre is köszönik!

(Illusztráció: FMRFK)

A rovat további hírei: Sziréna

Lángra kapott egy toronyház Brüsszelben

Lángra kapott egy toronyház Brüsszelben

2020. augusztus 07. (péntek)

Tűz ütött ki a brüsszeli World Trade Center (WTC) toronyháza egyik technikai helyiségében csütörtök délután, a felújítás alatt álló épületben néhány munkáson kívül mások nem tartózkodtak, a tűznek nincsenek sérültjei - közölte a La Libre Belgique című francia nyelvű belga napilap csütörtökön.

Konténer égett Seregélyesen

Konténer égett Seregélyesen

2020. augusztus 07. (péntek)

Szigetelt lemezek égtek egy hulladéktárolóban egy seregélyesi telephelyen csütörtökön délelőtt. A lánglovagokra két kihívás várt, derül ki a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság közleményéből.

Augusztusban is tesztelheti tűzvédelmi ismereteit

Augusztusban is tesztelheti tűzvédelmi ismereteit

2020. augusztus 06. (csütörtök)

Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság havonta új tűzvédelmi tesztet állít össze, augusztusban immár a második érhető el a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság honlapján.

Bukott az unokázós csaló – Szupernagyi visszavágott!

Bukott az unokázós csaló – Szupernagyi visszavágott!

2020. augusztus 05. (szerda)

Tökéletesen betalált a rendőrség tájékoztató kampánya – egy idős nyugdíjas kelepcébe csalta az unokázós csalókat, a futárt rendőrök várták. Minden ízében gyönyörű, lássuk a részleteket!

Bűncselekmény és baleset: árokban landolt a lopott busz! (webgalériával!)

Bűncselekmény és baleset: árokban landolt a lopott busz! (webgalériával!)

2020. augusztus 04. (kedd)

Nem mindennapi eset történt térségünkben: ismeretlen tettes előbb elkötötte a kulcsi csuklós buszt ma hajnalban, majd a Rácalmást Kulccsal összekötő úton az árokba hajtott vele. A lopás tényét a Volánbusz Zrt., a balesetét a rendőrség erősítette meg. Veszélyes vidék, mindig mondom. Frissítés: a rendőrök kora délután elcsípték a lopással és a baleset okozásával gyanúsítható férfit!

Baleset a Dózsa György úton – egy személy sérült

Baleset a Dózsa György úton – egy személy sérült

2020. augusztus 04. (kedd)

Személyi sérüléssel járó balesethez kértek rendőri segítséget a Dózsa György úton hétfőn délelőtt. Forgalmi okból történt fékezés vezetett az ütközéshez, értesült a DO.

Ókori kincseket foglaltak le a spanyol hatóságok egy feltételezett fosztogatónál

Ókori kincseket foglaltak le a spanyol hatóságok egy feltételezett fosztogatónál

2020. augusztus 04. (kedd)

Nagyszámú ókori kincset, köztük egy valószínűleg az i. e. 1200-ból való föníciai arany ékszert foglaltak le a spanyol hatóságok egy feltételezett fosztogatónál, aki fémdetektorral bukkant a leletekre.