Éremeső az év első bajnoki versenyén

2020. július 27. (hétfő) 13:00 - spigott

Kiválóan szerepeltek a Dragon Steel SE sárkányhajósai a Sukorón megrendezett 4. Outrigger Sárkányhajó Magyar Bajnokságon.

Képforrása: sarkanyhajozas.hu (archív felvétel)

A koronavírus okozta veszélyhelyzet rányomta bélyegét a sárkányhajó sportágra is. Azon túl, hogy elmaradnak a világversenyek, a hazai versenyek is jelentős késéssel kerültek megrendezésre, így 2020-ban csak július 25-én, Sukorón gyűltek össze a sárkányhajósok az idei első versenyre, a 4. Outrigger Sárkányhajó Magyar Bajnokság és Rangsoroló, EB-VB Válogatóra. A Dragon Steel SE sárkányhajósai 16 versenyzővel, 9 kategóriában neveztek a Magyar Bajnokságra, s a nap végére összesen tíz éremmel, két arany-, négy ezüst- és négy bronzéremmel gazdagodtak.
Érthetően elégedetten értékelte a szakosztály eredményeit Tóth Edit, a Dragon Steel SE elnöke.

"Aggodalommal figyeltük az időjárás előrejelzést, de a kora reggeli esőt követően fokozatosan kisütött a nap, estig kedvező maradt az idő, s ugyan az eső elmaradt, az éremeső nem kerülte el versenyzőinket. A programot a 150 méteres rangsoroló futamokkal kezdtük, majd ezt követték a korosztályos 150 méteres döntők. Öröm volt látni, hogy egy-egy hatos döntőben három versenyző is a Dragon Steel SE színeit viselte, az U18-as férfi és a Senior B női döntő is ilyen volt. 150 méteren döntő győzelmet harcolt ki U18 férfi kategóriában Pahocsa Kristóf és Senior A nőiben Tóth Edit. Ezüstérmet szerzett az U24 férfi kategóriában Bencs Botond, Senior B nőiben Guld Lívia és Senior C férfiben Varga Béla, továbbá bronzérmet szerzett Wágner Luca U18-as versenyzőnk U24-es korosztályban, aki 13 évesen utasította maga mögé az U24-es korosztályú lányokat.

Kép forrása: Dragon Steel SE

Az egyfordulós, üldözéses 1500 méteres futamok további kihívásokat hoztak. A tűző nap, a szél, a fáradtság mellett, az elszánt ellenfelekkel kellett megküzdenünk, de végül minden sporttársunk tisztességgel helyt állt. Ennek eredményeként itt is begyűjtöttük a minket megillető érmeket. Ezüstérmet harcolt ki Senior A nőiben Tóth Edit, harmadik helyen végzett U24 férfiben Bencs Botond, Senior C férfiben Varga Béla, valamint Wágner Luca is az U24-es korosztályban. Nagyon büszkék lehetünk sportolóinkra, két új versenyzőink is meglepően jó eredményeket ért el és mindenki keményen küzdött a versenyszámokban. Öröm volt a magyar sporttársainkat is újra látni, összecsapni a pályán egymással. Az Outrigger Magyar Bajnokság egy rendkívül sikeres, jó hangulatú verseny volt, több mint 120 sportolóval és nagyon remélem, hogy az idén még több hasonló versenyt sikerül a Magyar Sárkányhajó Szövetségnek megrendeznie" – fogalmazott a Dragon Steel SE elnöke, Tóth Edit.

A Dragon Steel SE csapata az Outrigger Magyar Bajnokságon: Bencs Botond, Dózsa Bálint, Fischer Péter, Gál-Berey Tünde, Gálné S. Éva, Guld Lívia, Illés Zsolt, Koszi Ferenc, Kótai Ferenc, Pahocsa Kristóf, dr. Rubics László, Szabó Csilla, Tiringer Márk, Tóth Edit, Varga Béla, Wágner Luca.

A rovat további hírei: Sport

Tornával segítenek a kézilabdázók!

Tornával segítenek a kézilabdázók!

2020. augusztus 14. (péntek)

Négy NB I-es csapat részvételével rendezi meg Rácalmáson augusztus 21-én és 22-én az I. BioTechUSA Jótékonysági Női Kézilabda Kupát a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia.

Magyarországon is lehetnek zárt kapus versenyek

Magyarországon is lehetnek zárt kapus versenyek

2020. augusztus 14. (péntek)

Felegyi Gábor, a Nemzetközi Asztalitenisz Szövetség (ITTF) versenyigazgatója szerint Magyarországon is lehetnek zárt kapus nemzetközi versenyek az év hátralévő részében.

Sokba került a rövidzárlat

Sokba került a rövidzárlat

2020. augusztus 14. (péntek)

Nagy előnyt adott a Kecskemétnek, így hiába hajrázott nagyot, végül vereséggel zárta csütörtöki edzőmeccsét a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata.

Edzőtáboroztak a birkózók

Edzőtáboroztak a birkózók

2020. augusztus 13. (csütörtök)

A kőkemény munka mellett a kikapcsolódásra is jutott ideje a birkózóknak a Dunaferr SE és a Gurics György BDSE közös mezőfalvi edzőtáborában.

Csak a női kupák folytatódnak

Csak a női kupák folytatódnak

2020. augusztus 13. (csütörtök)

Miután a Ferencváros férfi vízilabda csapatának négy játékosa is pozitív koronavírus tesztet produkált, felfüggesztette a férfiak kupaküzdelmeit a Magyar Vízilabda Szövetség.

Mocsai Lajos a MEFS új elnöke

Mocsai Lajos a MEFS új elnöke

2020. augusztus 13. (csütörtök)

Mocsai Lajost választották négy évre a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) elnökévé.

Elhalasztották a varsói asztalitenisz Eb-t

Elhalasztották a varsói asztalitenisz Eb-t

2020. augusztus 13. (csütörtök)

A koronavírus-járvány miatt határozatlan időre elhalasztották a szeptember 15-20-ra kiírt varsói asztalitenisz Európa-bajnokságot.