Éremeső az év első bajnoki versenyén

spigott - 2020. július 27. 13:00

Kiválóan szerepeltek a Dragon Steel SE sárkányhajósai a Sukorón megrendezett 4. Outrigger Sárkányhajó Magyar Bajnokságon.

Képforrása: sarkanyhajozas.hu (archív felvétel)

A koronavírus okozta veszélyhelyzet rányomta bélyegét a sárkányhajó sportágra is. Azon túl, hogy elmaradnak a világversenyek, a hazai versenyek is jelentős késéssel kerültek megrendezésre, így 2020-ban csak július 25-én, Sukorón gyűltek össze a sárkányhajósok az idei első versenyre, a 4. Outrigger Sárkányhajó Magyar Bajnokság és Rangsoroló, EB-VB Válogatóra. A Dragon Steel SE sárkányhajósai 16 versenyzővel, 9 kategóriában neveztek a Magyar Bajnokságra, s a nap végére összesen tíz éremmel, két arany-, négy ezüst- és négy bronzéremmel gazdagodtak.
Érthetően elégedetten értékelte a szakosztály eredményeit Tóth Edit, a Dragon Steel SE elnöke.

"Aggodalommal figyeltük az időjárás előrejelzést, de a kora reggeli esőt követően fokozatosan kisütött a nap, estig kedvező maradt az idő, s ugyan az eső elmaradt, az éremeső nem kerülte el versenyzőinket. A programot a 150 méteres rangsoroló futamokkal kezdtük, majd ezt követték a korosztályos 150 méteres döntők. Öröm volt látni, hogy egy-egy hatos döntőben három versenyző is a Dragon Steel SE színeit viselte, az U18-as férfi és a Senior B női döntő is ilyen volt. 150 méteren döntő győzelmet harcolt ki U18 férfi kategóriában Pahocsa Kristóf és Senior A nőiben Tóth Edit. Ezüstérmet szerzett az U24 férfi kategóriában Bencs Botond, Senior B nőiben Guld Lívia és Senior C férfiben Varga Béla, továbbá bronzérmet szerzett Wágner Luca U18-as versenyzőnk U24-es korosztályban, aki 13 évesen utasította maga mögé az U24-es korosztályú lányokat.

Kép forrása: Dragon Steel SE

Az egyfordulós, üldözéses 1500 méteres futamok további kihívásokat hoztak. A tűző nap, a szél, a fáradtság mellett, az elszánt ellenfelekkel kellett megküzdenünk, de végül minden sporttársunk tisztességgel helyt állt. Ennek eredményeként itt is begyűjtöttük a minket megillető érmeket. Ezüstérmet harcolt ki Senior A nőiben Tóth Edit, harmadik helyen végzett U24 férfiben Bencs Botond, Senior C férfiben Varga Béla, valamint Wágner Luca is az U24-es korosztályban. Nagyon büszkék lehetünk sportolóinkra, két új versenyzőink is meglepően jó eredményeket ért el és mindenki keményen küzdött a versenyszámokban. Öröm volt a magyar sporttársainkat is újra látni, összecsapni a pályán egymással. Az Outrigger Magyar Bajnokság egy rendkívül sikeres, jó hangulatú verseny volt, több mint 120 sportolóval és nagyon remélem, hogy az idén még több hasonló versenyt sikerül a Magyar Sárkányhajó Szövetségnek megrendeznie" – fogalmazott a Dragon Steel SE elnöke, Tóth Edit.

A Dragon Steel SE csapata az Outrigger Magyar Bajnokságon: Bencs Botond, Dózsa Bálint, Fischer Péter, Gál-Berey Tünde, Gálné S. Éva, Guld Lívia, Illés Zsolt, Koszi Ferenc, Kótai Ferenc, Pahocsa Kristóf, dr. Rubics László, Szabó Csilla, Tiringer Márk, Tóth Edit, Varga Béla, Wágner Luca.

A rovat további hírei: Sport

Vereség az évzárón

Vereség az évzárón

2022. dec. 04.

A lehetőségeivel jobban sáfárkodó Paks II. kétgólos, 3-1-es győzelmet aratott a Dunaújvárosi FC labdarúgói ellen az év utolsó bajnokiján.

Biztosan hozták a kötelezőt

Biztosan hozták a kötelezőt

2022. dec. 04.

Csak az első szettben tudta megnehezíteni a DKSE röplabdázóinak dolgát a TFSE csapata a két gárda szombat esti bajnokiján.

Továbbra is hibátlan a DFVE

Továbbra is hibátlan a DFVE

2022. dec. 03.

Remek védekezésének köszönhetően a BVSC otthonából is három ponttal távozhatott a DFVE felnőtt női vízilabda csapata a két gárda szombati bajnokiján.

Fontos pontokra hajtanak a röpisek

Fontos pontokra hajtanak a röpisek

2022. dec. 03.

A TFSE elleni hazai összecsapással folytatja az NB I Liga küzdelmeit a DKSE felnőtt röplabda csapata a sportcsarnokban ma este fél hattól.

Fájdalmas pontvesztés

Fájdalmas pontvesztés

2022. dec. 03.

Némi meglepetésre csak 18-18-as döntetlent ért el a NEKA elleni rácalmási bajnokin a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese.

Önmagukat is legyőzték a sportnapon

Önmagukat is legyőzték a sportnapon

2022. dec. 02.

Több mint negyven speciális igényű sportoló részvételével rendezték meg a Magyar Speciális Olimpiai Szövetség regionális sportnapját a Rudas iskolában.

Mindenképpen nyerni akarnak

Mindenképpen nyerni akarnak

2022. dec. 02.

Rácalmáson, a NEKA elleni találkozóval folytatja a bajnokság küzdelmeit a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt csapata.