Éremeső az év első bajnoki versenyén

spigott - 2020. július 27. 13:00

Kiválóan szerepeltek a Dragon Steel SE sárkányhajósai a Sukorón megrendezett 4. Outrigger Sárkányhajó Magyar Bajnokságon.

Képforrása: sarkanyhajozas.hu (archív felvétel)

A koronavírus okozta veszélyhelyzet rányomta bélyegét a sárkányhajó sportágra is. Azon túl, hogy elmaradnak a világversenyek, a hazai versenyek is jelentős késéssel kerültek megrendezésre, így 2020-ban csak július 25-én, Sukorón gyűltek össze a sárkányhajósok az idei első versenyre, a 4. Outrigger Sárkányhajó Magyar Bajnokság és Rangsoroló, EB-VB Válogatóra. A Dragon Steel SE sárkányhajósai 16 versenyzővel, 9 kategóriában neveztek a Magyar Bajnokságra, s a nap végére összesen tíz éremmel, két arany-, négy ezüst- és négy bronzéremmel gazdagodtak.
Érthetően elégedetten értékelte a szakosztály eredményeit Tóth Edit, a Dragon Steel SE elnöke.

"Aggodalommal figyeltük az időjárás előrejelzést, de a kora reggeli esőt követően fokozatosan kisütött a nap, estig kedvező maradt az idő, s ugyan az eső elmaradt, az éremeső nem kerülte el versenyzőinket. A programot a 150 méteres rangsoroló futamokkal kezdtük, majd ezt követték a korosztályos 150 méteres döntők. Öröm volt látni, hogy egy-egy hatos döntőben három versenyző is a Dragon Steel SE színeit viselte, az U18-as férfi és a Senior B női döntő is ilyen volt. 150 méteren döntő győzelmet harcolt ki U18 férfi kategóriában Pahocsa Kristóf és Senior A nőiben Tóth Edit. Ezüstérmet szerzett az U24 férfi kategóriában Bencs Botond, Senior B nőiben Guld Lívia és Senior C férfiben Varga Béla, továbbá bronzérmet szerzett Wágner Luca U18-as versenyzőnk U24-es korosztályban, aki 13 évesen utasította maga mögé az U24-es korosztályú lányokat.

Kép forrása: Dragon Steel SE

Az egyfordulós, üldözéses 1500 méteres futamok további kihívásokat hoztak. A tűző nap, a szél, a fáradtság mellett, az elszánt ellenfelekkel kellett megküzdenünk, de végül minden sporttársunk tisztességgel helyt állt. Ennek eredményeként itt is begyűjtöttük a minket megillető érmeket. Ezüstérmet harcolt ki Senior A nőiben Tóth Edit, harmadik helyen végzett U24 férfiben Bencs Botond, Senior C férfiben Varga Béla, valamint Wágner Luca is az U24-es korosztályban. Nagyon büszkék lehetünk sportolóinkra, két új versenyzőink is meglepően jó eredményeket ért el és mindenki keményen küzdött a versenyszámokban. Öröm volt a magyar sporttársainkat is újra látni, összecsapni a pályán egymással. Az Outrigger Magyar Bajnokság egy rendkívül sikeres, jó hangulatú verseny volt, több mint 120 sportolóval és nagyon remélem, hogy az idén még több hasonló versenyt sikerül a Magyar Sárkányhajó Szövetségnek megrendeznie" – fogalmazott a Dragon Steel SE elnöke, Tóth Edit.

A Dragon Steel SE csapata az Outrigger Magyar Bajnokságon: Bencs Botond, Dózsa Bálint, Fischer Péter, Gál-Berey Tünde, Gálné S. Éva, Guld Lívia, Illés Zsolt, Koszi Ferenc, Kótai Ferenc, Pahocsa Kristóf, dr. Rubics László, Szabó Csilla, Tiringer Márk, Tóth Edit, Varga Béla, Wágner Luca.

A rovat további hírei: Sport

Húzóembereket keres a kapitány

Húzóembereket keres a kapitány

2021. jún. 13.

Japán ellen kezdi meg szereplését a Világliga Szuperdöntőjében az öt dunaújvárosi játékossal felálló magyar női vízilabda válogatott.

Remek eredmények hazai pályán

Remek eredmények hazai pályán

2021. jún. 13.

Összesen kilenc dobogós helyezéssel zárták a Danubius KSE tollaslabdázói a sportcsarnokban megrendezett országos felnőtt ranglista versenyt szombaton.

Kovács-ezüst a világkupán

Kovács-ezüst a világkupán

2021. jún. 12.

Második helyen végzett az eszéki világkupa felemáskorlát döntőjében a DKSE kiváló tornásza, Kovács Zsófia.

Bajnok a Kemi-Ker!

Bajnok a Kemi-Ker!

2021. jún. 12.

Az Akrasz-Bau elleni kétgólos sikerrel szerezte meg a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus osztályának első helyét a Kemi-Ker Kft. gárdája.

Gerendán és talajon sem jött össze a döntő

Gerendán és talajon sem jött össze a döntő

2021. jún. 12.

Makovits Mirtill és Kovács Zsófia számára sem alakult jól a tornászok eszéki világkupájának második napja a selejtezőben.

Fényes éremben reménykednek a fiatalok

Fényes éremben reménykednek a fiatalok

2021. jún. 11.

Jó esélyekkel vág neki az Országos Mini Bajnokság dunaújvárosi döntőjének a DSE Röplabda Akadémia U13-as együttese.

Már itthon készül a válogatott

Már itthon készül a válogatott

2021. jún. 11.

Az amerikai edzőtábort követően itthon készül tovább női vízilabda válogatottunk, ám nem sokáig: vasárnap már Görögországba, a Világliga Szuperdöntőjére utazik a csapat – soraiban öt dunaújvárosi játékossal.