Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Gyermekkönyvtár: teljes üzemmód augusztusban is!

2020. július 29. (szerda) 18:08 - Öcaline

Gazdag kínálattal várja a legfiatalabb olvasókat a József Attila Könyvtár Gyermekkönyvtára – az intézmény augusztusban is teljes nyitvatartással és szórakoztató nyári programokkal csalogatja a gyerekeket. 

Folytatódnak a népszerű sorozatok a gyermekkönyvtárban augusztusban is, tudatta honlapunkkal Tóth Éva intézményvezető. Töretlen népszerűségnek örvend a Mesekedd – keddenként, vagyis augusztus 4-én, 11-én és 18-án 15 órától 18 óráig kerül sor a vetítésekre.  A mesevideókat Orsi és Marcsi néni olvasta fel a karantén idején. A mesékhez feladatok tartoznak, a feladatlapok helyes kitöltéséért könyvjutalom jár!
Szintén nagyon népszerű programelem a könyvtári kínálatban szerdánként (augusztus 5., 12. 19., 26.) a Mesés tárlatvezetés című program –  10 órától a legkisebbeknek a Bogyó és Babóca bábkiállítást mutatják be, természetesen ezúttal is meseolvasással.
Mindezek mellett két csütörtökön – augusztus 6. 13. – még egy mesedélután is kényezteti a betűk fiatal barátait: 16 órától 6-án Marcsi néni mesél, 13-án papírszínházi bemutató lesz, valamint mind a két alkalommal 13-tól 17 óráig kreatív foglalkozásra is várják a kicsiket.
A rendszeres programelemek mellett egy különleges attrakcióval is készül a gyermekkönyvtár – a Robotika a könyvtárban című bemutatóra augusztus 14-én pénteken 13-tól 17 óráig várják a vendégeket. A kínálatról még jövünk a részletekkel, egyelőre legyen elég annyi, hogy a József Attila Könyvtár és a Merlin Ház együttműködésével megvalósuló délutánra a robotika, a programozás, a játékfejlesztés és a 3D-s nyomtatás iránt érdeklődő gyerekeket/fiatalokat várnak!

(Archív fotó: Végh Zoltán)
 

A rovat további hírei: Kultúra

DSTV: mesés kínálat a könyvtárban

DSTV: mesés kínálat a könyvtárban

2020. augusztus 04. (kedd)

"Minden napra egy mese" - akár ezzel a címmel is hirdethetné gazdag kínálatát a József Attila Könyvtár Gyermekkönyvtára a jövő olvasóinak. DSTV-riport, nem csak gyerekeknek! 

Gyermekszínházi előadások az MMK-ban

Gyermekszínházi előadások az MMK-ban

2020. augusztus 03. (hétfő)

Ezen a héten interaktív bábelőadásra várják a gyermekeket a Munkásművelődési Központba.

Nyári programok a gyermekkönyvtárban

Nyári programok a gyermekkönyvtárban

2020. augusztus 03. (hétfő)

MeseKedd, Bogyó és Babóca "tárlatvezetés" szerdánként, Mesedélután és Papírszínházi előadás kézműves foglalkozással egybekötve csütörtökönként!

Szentendrei Teátrum: augusztusi nagyüzem

Szentendrei Teátrum: augusztusi nagyüzem

2020. augusztus 02. (vasárnap)

Újra megnyitja kapuját Szentendre nagymúltú nyári szabadtéri programsorozata, a Szentendrei Teátrum – a kulturális kínálatban egyebek mellett ősbemutatók, koncertek és felolvasószínházi premierek is szerepelnek jövő péntektől.

Óvintézkedéseket vezettek be a Fővárosi Nagycirkuszban

Óvintézkedéseket vezettek be a Fővárosi Nagycirkuszban

2020. augusztus 01. (szombat)

Óvintézkedéseket vezetett be a Fővárosi Nagycirkusz a nézők biztonsága érdekében a pandémiás helyzet miatt.

Meghalt Allan Parker filmrendező

Meghalt Allan Parker filmrendező

2020. augusztus 01. (szombat)

Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek, mint az Evita, a Fame vagy a Bugsy Malone - adta hírül a BBC News honlapja.

Minisorozattal indítja új évadát a Zeneakadémia augusztus közepén

Minisorozattal indítja új évadát a Zeneakadémia augusztus közepén

2020. július 31. (péntek)

Minisorozattal indítja új évadát a Zeneakadémia augusztus közepén: a Nemzeti Filharmonikus Zenekarral közös koncerteken Balázs János szólójával hallható Rahmanyinov összes zongoraversenye és a virtuóz Paganini-variációk augusztus 18-án és 19-én a Nagyteremben. A vendégkarmester a kanadai Charles Olivieri-Munroe.