Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Kaptár: megtörték a csendet – irány a való világ!

2020. július 3. (péntek) 9:33 - Öcaline

Az első megmozdulások szépen le is gurultak, a folytatás is ígéretesen alakul: a pincében rendezendő koncertekre még várni kell, de a Kaptár Garden színpada minden hétvégén benépesül – ha lassan is, de biztosan beröccen a bulizóna gépezete városunkban.

Szabadtéri megmozdulásokra fókuszálva startolt újra a Kaptár Music Pub: a magát „a város legszabadabb szórakozóhelye”-ként definiáló bázis egyelőre csak a hét végén várja a vendégeket – de akkor a lehető legnagyobb fordulatszámon. 

Ígéretes nyitány

Fontos változás, hogy egyelőre nem lesznek koncertek a pinceklubban, a zenei attrakciók helyszíne a most kialakított Kaptár Garden mini színpada, de a hangulatra az első kísérletek szó szerint is kedvező visszhangja alapján a jövőben sem lehet panasz.

Két remek megmozdulással kezdtek ugyanis, a hónapok óta tartó csendet múlt pénteken a Diabolus In Musica (vagyis ORDOG akusztik projektje) remek ívű koncertje törte meg, majd szombaton este Dávid Roland akusztikus estjének tapsolhatott a közönség. A szombati kínálatot Dj Sogi spontán Kaptár Garden bulija tette teljessé.

Nincs megállás!

Természetesen a folytatásban is a muzsikáé lesz a főszerep – lássuk sorjában! Az első bulira nem kell sokat várni: ma este 21 órától Dj Sogi celebrál karaoke-partit a Kaptár Garden színpadán – az aranytorkú résztvevők már most készülhetnek!

A folytatás sem lesz gyenge: július 10-én, pénteken este Ordash akusztik – a koncerthez kiadott flyer szerint a vendégek egy zenés, bolygóközi utazásra izmozhatnak; a legjobb David Bowie, Bob Marley, Depeche Mode és persze dalai dávid dalok csendülnek fel Farkas Csaba (alias Ordash) tolmácsolásában. Ingyen sör, örök élet, remek dalok – ezek közül egy biztosan lesz az este folyamán!
És akinek még ez is kevés, az július 11-én, azaz jövő szombaton este a fővárosi funkrock alakulat, a Sexnuggets koncertjének tapsolhat.

A banda természetesen a Kaptár Garden színpadán lép közönség elé, és nemcsak a Kaptár, de a zenekar életében is fontos állomásnak ígérkezik a buli – a vírusveszély kezdete óta ez lesz a csapat első élő fellépése!

Irány a való világ – bulira fel!

(Fotók: Kaptár)

 

A rovat további hírei: Kultúra

Meghalt Reigl Judit festőművész

Meghalt Reigl Judit festőművész

2020. augusztus 08. (szombat)

Kilencvenhét éves korában pénteken elhunyt Reigl Judit Franciaországban élő Kossuth-díjas festőművész, az európai absztrakt expresszionizmus jelentős képviselője.

Megnyitották a balatonfüredi borheteket

Megnyitották a balatonfüredi borheteket

2020. augusztus 08. (szombat)

Megnyitották a balatonfüredi borheteket, a rendezvényen a borászok támogatását célzó 1,8 milliárd forintos támogatási csomagot jelentett be Nagy István agrárminiszter.

Szokatlan Hamlet-bemutatóra készül a debreceni Csokonai Színház

Szokatlan Hamlet-bemutatóra készül a debreceni Csokonai Színház

2020. augusztus 07. (péntek)

Szokatlan hamlet-bemutatóra készül a debreceni Csokonai Színház: sétáló- és vitrinszínházi formában viszik színre a darabot.

DSTV: közösségi szolgálat a kőtári ásatáson

DSTV: közösségi szolgálat a kőtári ásatáson

2020. augusztus 06. (csütörtök)

Több középiskolás diák is az Intercisa Múzeumban teljesítette az érettségi előtti kötelező közösségi szolgálatot az elmúlt hetekben. A tanulók egyebek mellett részt vettek a kőtárban végzett ásatásokban is – a DSTV riportja szerint jó esély van az együttműködés folytatására!

Éjszakai randevú a hangszerek királynőjével

Éjszakai randevú a hangszerek királynőjével

2020. augusztus 06. (csütörtök)

Abaligettől Zircig az ország közel 40 településén nyílnak meg a templomok az Orgonák éjszakája országos programsorozata keretében szombaton.

Ősbemutatóra készül a Bartók (webgalériával!)

Ősbemutatóra készül a Bartók (webgalériával!)

2020. augusztus 05. (szerda)

A Sándor Mátyás című regényt viszi színpadra a Bartók Kamaraszínház társulata. A darab különlegessége, hogy Jules Verne művét musical formájában dolgozta fel a dunaújvárosi teátrum. 

DSTV: mesés kínálat a könyvtárban

DSTV: mesés kínálat a könyvtárban

2020. augusztus 04. (kedd)

"Minden napra egy mese" - akár ezzel a címmel is hirdethetné gazdag kínálatát a József Attila Könyvtár Gyermekkönyvtára a jövő olvasóinak. DSTV-riport, nem csak gyerekeknek!