Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Kaptár: megtörték a csendet – irány a való világ!

Öcaline - 2020. július 3. 9:33

Az első megmozdulások szépen le is gurultak, a folytatás is ígéretesen alakul: a pincében rendezendő koncertekre még várni kell, de a Kaptár Garden színpada minden hétvégén benépesül – ha lassan is, de biztosan beröccen a bulizóna gépezete városunkban.

Szabadtéri megmozdulásokra fókuszálva startolt újra a Kaptár Music Pub: a magát „a város legszabadabb szórakozóhelye”-ként definiáló bázis egyelőre csak a hét végén várja a vendégeket – de akkor a lehető legnagyobb fordulatszámon. 

Ígéretes nyitány

Fontos változás, hogy egyelőre nem lesznek koncertek a pinceklubban, a zenei attrakciók helyszíne a most kialakított Kaptár Garden mini színpada, de a hangulatra az első kísérletek szó szerint is kedvező visszhangja alapján a jövőben sem lehet panasz.

Két remek megmozdulással kezdtek ugyanis, a hónapok óta tartó csendet múlt pénteken a Diabolus In Musica (vagyis ORDOG akusztik projektje) remek ívű koncertje törte meg, majd szombaton este Dávid Roland akusztikus estjének tapsolhatott a közönség. A szombati kínálatot Dj Sogi spontán Kaptár Garden bulija tette teljessé.

Nincs megállás!

Természetesen a folytatásban is a muzsikáé lesz a főszerep – lássuk sorjában! Az első bulira nem kell sokat várni: ma este 21 órától Dj Sogi celebrál karaoke-partit a Kaptár Garden színpadán – az aranytorkú résztvevők már most készülhetnek!

A folytatás sem lesz gyenge: július 10-én, pénteken este Ordash akusztik – a koncerthez kiadott flyer szerint a vendégek egy zenés, bolygóközi utazásra izmozhatnak; a legjobb David Bowie, Bob Marley, Depeche Mode és persze dalai dávid dalok csendülnek fel Farkas Csaba (alias Ordash) tolmácsolásában. Ingyen sör, örök élet, remek dalok – ezek közül egy biztosan lesz az este folyamán!
És akinek még ez is kevés, az július 11-én, azaz jövő szombaton este a fővárosi funkrock alakulat, a Sexnuggets koncertjének tapsolhat.

A banda természetesen a Kaptár Garden színpadán lép közönség elé, és nemcsak a Kaptár, de a zenekar életében is fontos állomásnak ígérkezik a buli – a vírusveszély kezdete óta ez lesz a csapat első élő fellépése!

Irány a való világ – bulira fel!

(Fotók: Kaptár)

 

A rovat további hírei: Kultúra

DSTV: a nagy vásár emléke a múzeumban

DSTV: a nagy vásár emléke a múzeumban

2024. már. 17.

Érdekes várostörténeti emléket idézett fel az Intercisa Múzeum a közelmúltban, derül ki a DSTV összegzéséből. Az 1955-ös nagy tavaszi vásár tétje nem volt kevesebb, mint a település létjogosultságának hangsúlyozása, presztízsértékének növelése. Hangkép.

DSTV: Vibók Ildikó volt a gyermekkönyvtár vendége

DSTV: Vibók Ildikó volt a gyermekkönyvtár vendége

2024. már. 16.

Remek író-olvasó találkozónak adott otthont a József Attila Könyvtár gyermekkönyvtára, derül ki a DSTV összegzéséből. Az intézményben Vibók Ildikóval találkozhattak a látogatók – az író szakmáját tekintve biológus, rengeteg állatról gondoskodnak otthon a férjével. Hangkép.
 

Triptichon – Esterházy János élete és öröksége a könyvtárban

Triptichon – Esterházy János élete és öröksége a könyvtárban

2024. már. 11.

Különleges történelmi (és dokumentumfilmes) csemegével találkozhatnak az érdeklődők a József Attila Könyvtárban: a felvidéki mártír politikus, Esterházy János életművével foglalkozó filmet szerdán délután vetítik, majd beszélgetésre várják az érdeklődőket.

DSTV: adonyi egyesület a múzeumban

DSTV: adonyi egyesület a múzeumban

2024. már. 11.

Településtörténeti szempontból is valódi kincseket rejt az Intercisa Múzeum, derül ki a DSTV összeállításából. Az intézmény gyűjtőterületéhez tartozó Adonyból a Vetus Salina Kulturális Egyesület tagjai ismerkedhettek az adonyi leletekkel a napokban. Hangkép.
 

70 éves a Móricz – komoly jubileumi együttműködésre, minifesztiválra is készülnek

70 éves a Móricz – komoly jubileumi együttműködésre, minifesztiválra is készülnek

2024. már. 10.

Nem mindennapi együttműködésre készül a Móricz Zsigmond Általános Iskola, valamint a Kortárs Művészeti Intézet (ICA-D): a Móricz jubileumi évének egyik meghatározó eseménysora lesz az a minifesztivál, amelynek az ICA-D ad otthont május derekán.

DSTV: Barkóci Rosti Pál és Pentelei Molnár János emléke a könyvtárban

DSTV: Barkóci Rosti Pál és Pentelei Molnár János emléke a könyvtárban

2024. már. 10.

Különleges kollekcióról tudósít a DSTV összeállítása. A József Attila Könyvtárban olvasópontot alakítottak ki, amely településünk történetének két jeles személyisége, Barkóci Rosti Pál és Pentelei Molnár János életét és életművét mutatja be. Hangkép.

Szabad Szemmel az ICA-D-ben: fél év a mérlegen

Szabad Szemmel az ICA-D-ben: fél év a mérlegen

2024. már. 09.

Új helyen, de a régi lendülettel folytatódott a KineDok új évada kínálatának bemutatása – az alábbiakban némi kitekintéssel az elmúlt fél év mérlege következik, meg egy fontos tényező kiemelése.