Már a bajnokságra figyelnek!

2020. július 21. (kedd) 17:44 - spigott

Jól szerepelt Hajdu Jonatán és Fekete Ádám párosa a kajak-kenusok Szolnokon megrendezett edzésversenyén.

Ahogy az elmúlt hónapokban, úgy július 21-én is Szolnok adott otthont a legjobb magyar kajak-kenusok edzésversenyének, ahol ezúttal a párosok mérték össze egymással erejüket az U17-18-as, valamint a felnőtt korosztályban. A viadalon természetesen ismét ott voltak a Dunaferr SE kajak-kenusai is, akik összesen hat fővel vettek részt megméretésen: Slihoczki Ádám a szegedi Kocsis Ádámmal, Hajdu Jonatán az újpesti Fekete Ádámmal, Kiss Balázs a szegedi Zombori Dominikkal párban vágott neki a kenu kettesek 1000 méteres számának, melyben egy tisztán dunaújvárosi egység, Bucsi Bence és Kovács Máté András kettőse is rajthoz állt. Rajtuk kívül még Boldis Csenge mérette meg magát az ifjúsági kajak kettesek 500 méteres számában, ahol a KSI-s Rugási Csillával együtt ült hajóba az erős mezőnyben.

Kiss Balázsék előbb a harmadik, majd a negyedik helyen végeztek! (Kép: DO-archív)

A dunaújvárosiak közül ezúttal Hajdu Jonatánéknak sikerült a jobban a viadal, mert az edzésverseny első futamában nagyon megszorongatták az eddig négyből négy versenyt megnyerő Adolf-Fejes párost. Jonatánék kilencszáz méteren keresztül tisztán vezettek, a hajrát viszont jobban bírta vetélytársuk, így Hajduék végül a második helyen értek célba, míg Kiss Balázs és Zombori Dominik a harmadik helyen végzett. A második futamban Jonatánék nem indultak, mert a Dunaferr versenyzőjének meghúzódott a válla, itt Slihoczki Ádámék végeztek a harmadik helyen, megelőzve a negyedik Kiss Balázsékat és a hetedik helyen végző Bucsi-Kovács párost.

Összességében elégedett volt a látottakkal Molnár Gergely, a Dunaferr SE kajak-kenusainak edzője, aki már arról is szót ejtett, hogy mit hozhat a közeljövő a dunaújvárosi versenyzők számára.
"Nyilván az ember szeretne mindig minél jobban szerepelni, most körülbelül azt az időeredményt hozták a versenyzőink, amit az edzéseken is teljesíteni tudtak. Az eddigi futamok alapján az a meglátásom, hogy a közeljövőben mindenkinek arra kellene ráfeküdnie, ami neki jobban megy. Joniéknak most jobban ment a páros, nekik talán azt kellene erőltetni, Balázsnak az egyest, de ezt az augusztusi magyar bajnokságig még eldöntjük."

Hajdu Jonatán és Fekete Ádám jó pályát mentek! (Kép: MKKSZ-archív)

Hajdu Jonatán edzője, az olimpiai bajnok Vajda Attila is elégedett volt a páros keddi teljesítményével, ám mint azt elmondta, sok munka kell még ahhoz, hogy a bajnokságon le tudják győzni a távon jelenleg egyeduralkodó Adolf-Fejes kettőst.

"Úgy gondolom, hogy Jonatánék egész jól megoldották a feladatukat, bár győzni nem tudtak, mert a végén lefiniselték őket, de sokáig partiban voltunk. Végül kicsivel több mint egy másodpercet kaptunk, de első próbálkozásra ennek a párosnak ez nem volt olyan rossz. A második pályára sajnos már nem tudtak odaállni a fiúk, mert Joni vállfájdalomra panaszkodott, szóval ezt elengedték, hogy ne legyen ebből később probléma, pedig megnéztem volna, hogy miként sikerül a második futamuk. Csenge egy új párral ment ma, számukra a gyakorlás volt a lényeg, az első futamban még ismerkedtek egymással, a másodikban viszont levetkőzték a kezdeti rutintalanságukat, s a negyedik helyen végeztek. Ők azonban nem az ötszázra készülnek, hanem inkább az ezer méteres távra, ám azok a hibák, amelyeknek ki kellett jönniük, most ki is jöttek, szóval látjuk azt, hogy mik azok, amikre a közeljövőben koncentrálniuk kell. Ami Jonatánékat illeti, úgy gondolom, hogy nekik inkább a párosra kell koncentrálniuk, az egyest most kevésbé gondolom hangsúlyosnak. A páros felkészítésében Fekete Ádám edzője, Martinkó Gábor játszik főszerepet, bár látogatom én is az edzéseiket, most az ő sok évtizedes rutinjára és szakértelmére vannak bízva a fiúk. Lehet, kell is még javulni az augusztusi országos bajnokságig, mert az Adolf-Fejes páros most elég meggyőző, remélem addig sikerül megtalálni azt az edzésmódszert, amivel javulnak annyit a fiúk, hogy legyőzzék őket augusztusban" – árulta el Vajda Attila.

Erre a javulásra már csak azért is szükség lenne, mert mint azt Hüttner Csaba szövetségi kapitány az edzésverseny után elmondta, ha az Adolf-Fejes egység az augusztusi felnőtt országos bajnokságon is nyerni tud, akkor ők újabb válogató nélkül indulhatnak a májusi kvótaszerző viadalon.

A rovat további hírei: Sport

Hibátlan szezonnyitó

Hibátlan szezonnyitó

2020. szeptember 29. (kedd)

Szettet sem veszített első három bajnoki mérkőzésén a DSE Röplabda Akadémia U19-es együttese.

Nem lehet olimpiai kvótákat szerezni a kontinensviadalokon

Nem lehet olimpiai kvótákat szerezni a kontinensviadalokon

2020. szeptember 29. (kedd)

Nem lehet majd olimpiai kvótákat szerezni a decemberre halasztott férfi és női torna Európa-bajnokságokon, melyeket egyformán Bakuban rendeznek majd meg a tervek szerint.

Döntetlenek napja az élvonalban

Döntetlenek napja az élvonalban

2020. szeptember 29. (kedd)

Senki sem örülhetett győzelemnek a városi kispályás labdarúgó bajnokság Acerbis osztályának hétfői rangadóin.

Keretet hirdetett a szövetségi kapitány

Keretet hirdetett a szövetségi kapitány

2020. szeptember 29. (kedd)

Kijelölte a magyar labdarúgó válogatott keretét a soron következő októberi mérkőzésekre Marco Rossi szövetségi kapitány.

Hazai mezőnnyel terveznek!

Hazai mezőnnyel terveznek!

2020. szeptember 29. (kedd)

Idén csak magyar csapatok részvételével rendezik meg Európa egyik legnagyobb utánpótlás jégkorong tornáját Dunaújvárosban.

Tokió 2020 - Március 25-én rajtol a váltófutás az olimpiai lánggal

Tokió 2020 - Március 25-én rajtol a váltófutás az olimpiai lánggal

2020. szeptember 28. (hétfő)

Az olimpiai fáklyafutás rajtjára a jövő évi tokiói nyári játékok előtt március 25-én kerül sor Fukusima prefektúrában - tudatta honlapján a japán szervezőbizottság hétfőn.

Vereséggel kezdtek a Gorillák

Vereséggel kezdtek a Gorillák

2020. szeptember 28. (hétfő)

Hiába volt három és fél negyeden át esélye a győzelemre is, végül kikapott idei első bajnoki mérkőzésén a DAK Acél Dunaújváros Gorillaz amerikai futball csapata.