Dunaújváros Hetilap

Még lehet nevezni a "Virágos Dunaújvárosért 2020" versenyre

Öcaline - 2020. július 27. 15:33

Idén már huszonegyedik alkalommal hirdették meg a Virágos Dunaújvárosért elnevezésű versenyt, amelyre nyolc kategóriában várják a nevezéseket – figyelem fontos: már csak csütörtökig!

Keresik a legszebben virágosított erkélyeket, ablakokat, lakosság által gondozott előkerteket, virágládákat, üzlet, intézmény és családi házas előkerteket, homlokzatokat. A nevezéseket a város hivatalos oldaláról letölthető nevezési lapon kell benyújtani, a pályázatokat elektronikus úton, a viragositas@gmail.com címre várják. A jelentkezési határidő július 30. – azaz most csütörtökig várják a nevezéseket!

A "Virágos Dunaújvárosért 2020"- versenyre az alábbi kategóriákban lehet nevezni:

A legszebb közterületi lakossági előkert
A legszebb lakosság által virágosított ablak és/vagy franciaerkély
A legszebb lakosság által virágosított erkély
A legszebb lakosság által virágosított közterületi virágláda
A legszebb virágosított intézményudvar és/vagy homlokzat
A legszebb családi házas előkert
A legszebb virágosított üzlet/vállalkozás előkert és/vagy homlokzat
A legszebb lakossági balkonkert/erkély fűszerkert

A különböző kategóriákban az első 3 helyezettet díjazzák. Több színvonalas virágosított helyszín esetén különdíjakat adnak ki. A nevezéshez csatolni kell legalább egy fényképet a virágosított részről (elektronikusan is beküldhető, maximum 10 db fénykép). 
Egy virágosított helyszínre csak egy pályázat nyújtható be! Az azonos helyszínre beérkezett több pályázatot egyként kezeljük.

A megméretés nevezési lapja a város hivatalos honlapján érhető el – az alábbi címre kattintva letölthető!

Virágos Dunaújvárosért 2020 nevezési lap – .doc (katt) >>

A helyezéssel és a díjazással kapcsolatosan utólagos reklamációt nem fogadnak el – az esetleges észrevételeket elégedettségi felmérőlapon jelezhetik, amelyet minden pályázónak a rendelkezésére bocsátanak. A megméretés ünnepélyes eredményhirdetését a tervek szerint októberben rendezik.

Virágozzon minden virág – a virágos Dunaújvárosért!

(Forrás és fotó: dunaujvaros.hu)

 

A rovat további hírei: Közélet

Nyári körkép: sorra nyitnak a "helyek" Dunaújvárosban

Nyári körkép: sorra nyitnak a "helyek" Dunaújvárosban

2021. jún. 13.

A tervek szerint rengeteg program és kikapcsolódási lehetőség vár nyáron az érdeklődőkre Dunaújvárosban. Sorra nyitnak a közösségi terek, helyek – igaz, a belépés szabályai még szigorúak.

DSTV: újra nyitva az Adománykuckó

DSTV: újra nyitva az Adománykuckó

2021. jún. 13.

Ismét megnyitotta kapuját az Adománykuckó a Római városrészben, derül ki a DSTV összegzéséből. A segítő csapat tagjai számos programmal várják majd a lakókat – több vállalkozó és magánember csatlakozásával. Hangkép.

Három gyűjtőponton lesz lomtalanítás szombaton

Három gyűjtőponton lesz lomtalanítás szombaton

2021. jún. 11.

A Kertváros, a Bagolyvár és a Barsi Dénes utca kerül sorra – ráadásul az utóbbi két gyűjtőponton elektromos hulladék konténere is várja a használaton kívüli holmikat!

Szúnyoggyérítés – lakossági teendőkkel

Szúnyoggyérítés – lakossági teendőkkel

2021. jún. 10.

Az alaphírt már megírtuk, ezúttal a város hivatalos oldalán megjelent összegzés ajánlásait vesszük sorra  a ma este kezdődő szúnyoggyérítés  kapcsán. Vízgyülem a hajtás után.

"Gyógyuljon új környezetben!" – három városrészben

"Gyógyuljon új környezetben!" – három városrészben

2021. jún. 09.

Orvosi rendelők infrastrukturális fejlesztésére és felújítására nyert összesen 196,74 millió forint európai uniós támogatást a város önkormányzata. Közlemény.

DSTV: jeles napi visszanéző

DSTV: jeles napi visszanéző

2021. jún. 09.

Pedagógus életpályákat mutat be a DSTV ünnepnapi összeállítása. Tanári pályafutás, pedagógusi szerepvállalás, hivatástudat és jó értelemben vett megszállottság – a jelen különleges kihívásainak tükrében. Hangkép.
 

Gyászol a "Jószoli" – elhunyt Nics Éva

Gyászol a "Jószoli" – elhunyt Nics Éva

2021. jún. 08.

A Jószolgálati Otthon Közalapítvány kuratóriumi elnöke 70 évesen távozott az élők sorából – pótolhatatlan űrt hagyva maga után a fogyatékkal élők helyi ellátása terén. Nekrológ.