Munkában a Dunaferr futsalosai

2020. július 24. (péntek) 8:30 - spigott

Sok feladat vár még a 2020/2021-es szezon augusztus végi rajtjáig a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapatára.

Ahogy szinte minden csapatsportágban úgy a futsalosoknál is újraindult az élet, s ugyan a 2019/2020-as bajnokság végeredmény hirdetése nélkül fejeződött be, a 20/21-es szezonnak a jelenlegi állás szerint nekivághatnak a különböző bajnokságok résztvevői. A Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata is megkezdte felkészülését az új szezon küzdelmeire, s bár az első pár nap még az ismerkedésé volt, a héten már igen komoly edzéseket tartott tanítványainak Frank Tamás vezetőedző, aki amellett, hogy beszámolt a felkészülés eddigi történéseiről, már a közeljövő feladatairól is szót ejtett.

"Látszik a hosszú kihagyás, az első edzéseken azonnal észrevehető volt, úgyhogy elég sok munka vár ránk ahhoz, hogy újra olyan állapotban legyenek a játékosok, mint a bajnokság befejezésekor. Az első hét azonban inkább rávezető jellegű volt, ez a hét azért már a komolyabb munkáról szól, de olyan sok időnk nincs, hogy újra formába lendüljünk, mert augusztus 28-ával megkezdődik a következő szezon. Próbálom a játékosokat azért elvinni a határaikig, de arra is vigyázunk, hogy ne legyen sérülés."

Mint azt együttesünk szakvezetője elárulta, egyelőre a fizikai munkát helyezik előtérbe, ám ahogy végleges lesz a keret, nekivágnak a komolyabb taktikai feladatoknak is.

"Még folyamatban vannak az igazolásaink, próbálunk játékosokkal erősíteni, szóval nem lesz egyszerű összerakni a csapatot, de a meglévő játékosokat addig lehet fizikálisan erősíteni, s mikor kialakul a végleges keret, akkor fogunk majd a taktikával is foglalkozni. Nincs sok időnk azonban erre, mert ugyan a jövő héten még nem lesz edzőmérkőzésünk, viszont az utána való héten ezek is megkezdődnek, összesen hét felkészülési találkozón lépünk majd pályára, s ezeken azért már ki kellene alakulnia annak a képnek, amit szeretnék már a pályán is viszontlátni. Ebben persze alkalmazkodnom kell a játékoskerethez, annak végleges kinézetéhez, de ahogy látom most, egy fiatal csapat van kialakulóban. Németh Péter és Szeghy Szabolcs számítanak a legtapasztaltabb játékosoknak, rajtuk kívül azonban csak huszonöt éves és fiatalabb játékosaink lesznek, remélem, hogy azt a stílust, amit ilyen játékosokkal játszani kell, azt meg fogjuk oldani, egy agresszív, futós csapat lesz az biztos, s bízom abban, hogy tudunk azért a futsal szépségeiből is bemutatni egy-két dolgot."

Végh Zoltán felvételei!

Frank Tamás kiélezett bajnoki küzdelemre számít az új szezonban, ám azt még nem határozta meg a csapat vezetése, hogy milyen eredményt vár el az együttestől.

"Ahogy látom, nem nagyon gyengültek a csapatok, a felsőház megmaradt körülbelül ugyanolyan erősségűnek, amilyen az előző szezonban volt, s az alsóházban is erősödtek a csapatok, a debreceniekhez visszajöttek a légiósok, a Kecskemét is igazolt a meglévők mellé kettőt, s a Csömör átalakulásával az Újpest is érdekes lehet, tehát minimum olyan kiélezett, ha nem kiélezettebb lesz a szezon, mint tavaly. A célokat ezzel együtt sem határoztuk még meg, erről akkor beszélünk a vezetőséggel, mikor kialakul a végleges keretünk, de szeretnénk magasra tenni a lécet."

A rovat további hírei: Sport

Tornával segítenek a kézilabdázók!

Tornával segítenek a kézilabdázók!

2020. augusztus 14. (péntek)

Négy NB I-es csapat részvételével rendezi meg Rácalmáson augusztus 21-én és 22-én az I. BioTechUSA Jótékonysági Női Kézilabda Kupát a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia.

Magyarországon is lehetnek zárt kapus versenyek

Magyarországon is lehetnek zárt kapus versenyek

2020. augusztus 14. (péntek)

Felegyi Gábor, a Nemzetközi Asztalitenisz Szövetség (ITTF) versenyigazgatója szerint Magyarországon is lehetnek zárt kapus nemzetközi versenyek az év hátralévő részében.

Sokba került a rövidzárlat

Sokba került a rövidzárlat

2020. augusztus 14. (péntek)

Nagy előnyt adott a Kecskemétnek, így hiába hajrázott nagyot, végül vereséggel zárta csütörtöki edzőmeccsét a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata.

Edzőtáboroztak a birkózók

Edzőtáboroztak a birkózók

2020. augusztus 13. (csütörtök)

A kőkemény munka mellett a kikapcsolódásra is jutott ideje a birkózóknak a Dunaferr SE és a Gurics György BDSE közös mezőfalvi edzőtáborában.

Csak a női kupák folytatódnak

Csak a női kupák folytatódnak

2020. augusztus 13. (csütörtök)

Miután a Ferencváros férfi vízilabda csapatának négy játékosa is pozitív koronavírus tesztet produkált, felfüggesztette a férfiak kupaküzdelmeit a Magyar Vízilabda Szövetség.

Mocsai Lajos a MEFS új elnöke

Mocsai Lajos a MEFS új elnöke

2020. augusztus 13. (csütörtök)

Mocsai Lajost választották négy évre a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) elnökévé.

Elhalasztották a varsói asztalitenisz Eb-t

Elhalasztották a varsói asztalitenisz Eb-t

2020. augusztus 13. (csütörtök)

A koronavírus-járvány miatt határozatlan időre elhalasztották a szeptember 15-20-ra kiírt varsói asztalitenisz Európa-bajnokságot.