Nagy lépés előre!

spigott - 2020. július 21. 8:32

A Dunaújvárosi Sárkányok két tehetséges kosárlabdázója is az ország egyik legjobb utánpótlás bázisán bontogathatja tovább szárnyait.

A koronavírus-járvány a sportvilágot, a különböző szakosztályok életét is alapjában változtatta meg a közelmúltban, s ez alól nem voltak kivételek a Dunaújvárosi Sárkányok kosárlabdázói sem, árulta el érdeklődésünkre Boda Gábor, az egyesület vezetőedzője.

Vírushatások

"Természetesen minket is érintett a vírushelyzet, mert március 11-én megszüntettük az edzéseinket, s éppen a közelmúltban kaptam levelet a technikai vezetőnktől, hogy ez az időszak körülbelül 1.1 millió forint veszteséget okozott, szóval anyagilag is megviselt minket, illetve kiesett ez a három hónap edzés is. Májusban, mikor lazítottak a korlátozásokon, elkezdtük az edzéseket önkéntes jelleggel, de nem volt egyszerű, mert a tornatermek sem voltak úgy nyitva, mint a vírus előtt, de azért az összes csapatunk tudott gyakorolni, s bár a visszatérésnél voltak azért hiányosságok, nem volt annyira vészes, hogy két-három hét edzéssel ne tudtuk volna visszahozni. Szerencsére az életünk most kezd visszarázódni már a normális kerékvágásba, július 11-én egy balatoni táborba mentünk, s augusztusban is lesz egy napközis táborunk. Az MKOSZ még nem döntött arról pontosan, hogy mikor kezdődik majd az új szezon, ha nem indul be újra a vírus, akkor valószínűleg októberben, ahogy szokott, ezt még nem látjuk, de mi úgy számolunk, hogy akkor kezdjük el a felkészülést, amikor az iskola is kezdődik."

Idén is gyarapodtak!

A 2011-ben alapított egyesület létszáma évről évre gyarapszik ám a klub vezetése nemcsak erre igyekszik odafigyelni, hanem az edzési, versenyzési körülmények javítására is.

"Az idei szezonban bővült az egyesületünk, mert indítottunk Rácalmáson is egy csapatot, s gyarapodott a szakmai stábunk is, mert beszállt Tóth Géza, aki régi kosárlabda edző itt a városban, s indított egy csoportot vasváris gyerekekkel. Remélem, hogy legalább ennyi csapattal tudunk kezdeni az új szezonban is sőt, tervezem azt is, hogy az U11-es korosztályban indítunk még egy csapatot, szóval ebből a szempontból még bővülni is fogunk, de körülbelül ugyanannyi pénzből fogunk gazdálkodni, mint ebben az idényben. Emellett megpályáztuk a Széchenyi és a Gárdonyi iskola tornatermének parketta felújítását, s a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége (MKOSZ) jóvá is hagyta a pályázatunkat, így július végén, augusztus elején elkezdődhet a felújítás, ami azt jelenti, hogy most több évig megint jó állapotban lesz mindkét terem."

Óriási siker!

A közelmúltban igen komoly szakmai elismerés is érte a klubot, illetve annak pár játékosát, ugyanis a Sárkányok két játékosa is az ország egyik legjobb utánpótlás bázisán, a székesfehérvári Alba Fehérvárnál folytathatja pályafutását.

Kiss Benedek, Boda Gábor és Főfai-Kovács Kristóf! Képek forrása: Dunaújvárosi Sárkányok

"Nagyon örültünk annak, hogy az Albával sikerült együttműködési megállapodást kötnünk, és szorosabb kapcsolat lesz a két klub között. Egyből meg is hívtak a tornáikra az U9-es, illetve az U16-os korosztályban, s a szakemberek fel is figyeltek három tehetséges fiúra a csapatunkban. Közülük ketten, Kiss Benedek és Főfai-Kovács Kristóf az Alba Fehérvárhoz igazoltak, míg Horváth Zoltán maradt nálunk, hiszen Dunaújvárosban tanul tovább. Kristóf 2005-ös, Beni 2006-os, mindketten 9-10 évesen kezdtek el kosarazni, s mindketten azért jutottak el idáig, mert a hozzáállásuk példaértékű, keményen dolgoztak minden edzésen. Ez komoly szakmai elismerés számunkra, mert sikerült kinevelni a körülményeink között olyan játékosokat, akik most átigazolnak egy nagy egyesületbe, s egyből az "A" csapatba kerülnek sőt, Beni bekerült az Alba kiemelt tehetség programjába is, ami óriási szó. Horváth Zoltán most lett 15 éves, de már 195 centi, ő is egy ügyes fiú, de most úgy döntöttek a szüleivel, hogy a Széchenyiben fog tanulni, de ez nem jelenti azt, hogy ne léphetne ő is feljebb. Nálunk megkapja jövőre is az öt edzést, s igyekszem külön gyakorlásokat is tartani neki, ha igényli. A gimnázium után újra megnyílhat neki is az ajtó, s 18 évesen újra eldöntheti, hogy szeretne-e előrébb lépni." – fogalmazott a Dunaújvárosi Sárkányok kosárlabdázóinak első embere.

A rovat további hírei: Sport

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

2024. ápr. 22.

Csak a harmadik szettben tudta megszorítani az alsóházi tabellát vezető Miskolc gárdáját a DKSE felnőtt röplabda csapata az Extraliga hazai szezonzáróján.

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

2024. ápr. 21.

Félidőnként két-két gólt kapva szenvedett vereséget a több élvonalbeli játékossal megerősített Fehérvár FC II. vendégeként a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Hozta a kötelezőt a DFVE

Hozta a kötelezőt a DFVE

2024. ápr. 21.

Minden negyedet megnyerve aratott sima, 12-5-ös sikert az alapszakasz utolsó találkozóján a DFVE női vízilabda csapata a Szeged otthonában szombaton este.