Napos idő várható

doszerk - 2020. július 15. 10:00

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint a legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán általában 25 és 29 fok között alakul.

Időjárási helyzet Európában:

Európa keleti területeinek időjárását ciklonok és egy hozzájuk kapcsolódó, hosszan elnyúló frontrendszer alakítja. Ebben a térségben több a felhő, a frontrendszer mentén többfelé fordul elő eső, záporeső, annak előterében pedig záporok, zivatarok, melyeket néhol felhőszakadás is kísér. Ugyanakkor a kontinens nyugati partvidékén és Skandináviában egy, az Északi-tenger felett örvénylő ciklon hidegfrontja okoz többfelé esőt, záport, mely csak lassan halad a kontinens belseje felé. Európa középső és déli részének időjárását anticiklon alakítja, napos, száraz idő a jellemző. Kedd estig a Kárpát-medence időjárását döntően anticiklon határozza meg.

Várható időjárás az ország területén szerda estig:
Éjszaka a gomolyfelhők nagy része feloszlik, és általában derült vagy gyengén felhős időre készülhetünk. Szerdán a fátyolfelhők és a nappali gomolyfelhő-képződés mellett többórás napsütésre számíthatunk. Csapadék az ország nagy részén nem várható, egy-egy zápor, esetleg zivatar legfeljebb szerdán késő délutántól sodródhat be a nyugati határszélre. Általában gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás, de szerda napközben a Kisalföld térségében megélénkülhet a déli szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 7 és 13 fok között alakul, de a vízpartokon, illetve a belvárosi részeken ennél magasabb értékek is előfordulhatnak.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán általában 25 és 29 fok között alakul.

Forrás: mti.hu

Fotó: illusztráció, pixabay.com

A rovat további hírei: Mozaik

Mindent a villanybojler vízkövesedéséről

Mindent a villanybojler vízkövesedéséről

2024. jún. 25.

A villanybojler fűtőszála több okból is vízkövesedhet, főként a víz keménységének következtében, mely területenként változik, viszont előbb vagy utóbb mindenhol tüneteket produkálhat. (X)

Semmi különleges, csak zseniális képek jelentek meg utcáinkon

Semmi különleges, csak zseniális képek jelentek meg utcáinkon

2024. jún. 25.

A város több pontján is találkozhatunk villamos trafóházakkal, amik nem szépek, sőt inkább kissé csúnyák. Voltak. Ezidáig. 

A rakomány rögzítése a biztonság egyik alappillére

A rakomány rögzítése a biztonság egyik alappillére

2024. jún. 25.

A rakomány rögzítésének célja, hogy stabilan tartsa a szállítás során a rakományt azért, hogy ne sérüljön meg, és ne is okozzon kárt másban. Ehhez különböző eszközöket és anyagokat használnak. (X)

DSTV: mozgalmas időszak

DSTV: mozgalmas időszak

2024. jún. 25.

Élményekkel kezdődött a nyár a BIROK Szabó Magda Tagintézményében, derül ki a DSTV összegzéséből. Izgalmas programok sora, köztük a közösségi összefogással megvalósult játszótér átadása színesítette a kínálatot. Hangkép.

Hőség és égiháborúk – egész héten

Hőség és égiháborúk – egész héten

2024. jún. 24.

Sok-sok napsütés, záporokkal, heves zivatarokkal tarkítva – nyárias, de meteorológiai szempontból igencsak mozgalmas időszakot ígér a DO szakértője. A legdurvább égiháború szerdán lehet – felhőszakadással, jégesővel.

Hideghívással az értékesítési célokért

Hideghívással az értékesítési célokért

2024. jún. 24.

Könnyebb olyan cégvezetőt találni, aki csalódott a hideghívásban, mint olyat, akit meggyőzött. Utóbbiak minden bizonnyal ki is aknázták a lehetőségeket, új piacokat nyitottak és bővítették ügyfélkörüket. Utánajártunk, miért lehetnek eltérőek a tapasztalatok. (X)

Mire jó az impulzusrelé?

Mire jó az impulzusrelé?

2024. jún. 23.

Az impulzusrelé egy laikusok által kevésbé ismert elektromos eszköz, annak ellenére, hogy nagyon sokan használják, tudtukon kívül is. Fő funkciója, hogy az áramkört bizonyos időre bekapcsolja impulzusok segítségével, azaz tulajdonképpen egy kapcsolófajtaként tekinthetünk rá, ami ideiglenesen bekapcsol egy gépet vagy egy elektromos rendszert, majd egy adott idő elteltével visszaállítja a korábbi állapotába (adott esetben kikapcsolja). (X)