Rendőrség: városunkba is eljutott a BikeSafe

2020. július 31. (péntek) 9:55 - Öcaline

Kerékpár-regisztrációval várták az érdeklődőket a bűnmegelőzési szakemberek a dunaújvárosi kapitányságon: a bázis két napon át adott otthont a BikeSafe akciójának – összegzés és tipptár a hajtás után.

A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársai BikeSafe regisztrációval várták a kerékpárok gazdáit  a kapitányság parkolójában szerdán és csütörtökön – a két nap alatt a tikkasztó hőség ellenére több mint 30 kerékpárt vettek nyilvántartásba, tudatta honlapunkkal a megyei főkapitányság kommunikációs szolgálatának összegzése.

Sikeres vagyonvédelem

A regisztráció alkalmával a bicikliket BIKESAFE – Regisztrált kerékpár feliratú matricával látják el, majd egy fotót, és minden szükséges információt rögzítenek a kerékpárról, ami egy biztonságos, a rendőrség számára is hozzáférhető adatbázisba kerül. A kerékpárok nyilvántartásba vétele lehetővé teszi, hogy lopás esetén a jármű mielőbb visszakerüljön tulajdonosához.
A régóta sikeres vagyonvédelmi program célja, hogy a kétkerekűsök számára lehetőséget biztosítson értékeik megóvására. A kerékpárok azonban csak akkor vannak biztonságban, ha a tulajdonosaik is mindent megtesznek annak érdekében, hogy a tolvajok ne tudják azokat megszerezni, figyelmeztet a híradáshoz mellékelt rendőrségi összegzés.

Tipptár: így ne legyen áldozat!

A megyei főkapitányság kommunikációs szolgálata a téma kapcsán az alábbi tanácsokkal látta el a bringásokat.

Mindig legyen lezárva a bicikli, még akkor is, ha csak néhány pillanatra hagyja magára a járművét!
A kerékpáron – ha lehetőség van rá – ne hagyjon értékeket, mert azokat könnyűszerrel megszerezhetik a tolvajok!
Mindig olyan zárat és hozzá tartozó láncot, hevedert válasszon, amely magas biztonsági szintű!
Ha megfelelő a védelem és helyesen, több ponton is rögzít a lakat, akkor is törekedni kell arra, hogy jól látható, forgalmas helyen hagyja a kerékpárt!

Amennyiben minden elővigyázatosság ellenére ellopják a kerékpárját, azonnal értesítse a rendőrséget a 112-es segélyhívón!

(Fotó: FMRFK)
 

A rovat további hírei: Sziréna

Augusztusban is tesztelheti tűzvédelmi ismereteit

Augusztusban is tesztelheti tűzvédelmi ismereteit

2020. augusztus 06. (csütörtök)

Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság havonta új tűzvédelmi tesztet állít össze, augusztusban immár a második érhető el a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság honlapján.

Bukott az unokázós csaló – Szupernagyi visszavágott!

Bukott az unokázós csaló – Szupernagyi visszavágott!

2020. augusztus 05. (szerda)

Tökéletesen betalált a rendőrség tájékoztató kampánya – egy idős nyugdíjas kelepcébe csalta az unokázós csalókat, a futárt rendőrök várták. Minden ízében gyönyörű, lássuk a részleteket!

Bűncselekmény és baleset: árokban landolt a lopott busz! (webgalériával!)

Bűncselekmény és baleset: árokban landolt a lopott busz! (webgalériával!)

2020. augusztus 04. (kedd)

Nem mindennapi eset történt térségünkben: ismeretlen tettes előbb elkötötte a kulcsi csuklós buszt ma hajnalban, majd a Rácalmást Kulccsal összekötő úton az árokba hajtott vele. A lopás tényét a Volánbusz Zrt., a balesetét a rendőrség erősítette meg. Veszélyes vidék, mindig mondom. Frissítés: a rendőrök kora délután elcsípték a lopással és a baleset okozásával gyanúsítható férfit!

Baleset a Dózsa György úton – egy személy sérült

Baleset a Dózsa György úton – egy személy sérült

2020. augusztus 04. (kedd)

Személyi sérüléssel járó balesethez kértek rendőri segítséget a Dózsa György úton hétfőn délelőtt. Forgalmi okból történt fékezés vezetett az ütközéshez, értesült a DO.

Ókori kincseket foglaltak le a spanyol hatóságok egy feltételezett fosztogatónál

Ókori kincseket foglaltak le a spanyol hatóságok egy feltételezett fosztogatónál

2020. augusztus 04. (kedd)

Nagyszámú ókori kincset, köztük egy valószínűleg az i. e. 1200-ból való föníciai arany ékszert foglaltak le a spanyol hatóságok egy feltételezett fosztogatónál, aki fémdetektorral bukkant a leletekre.

Fiatal lányok futtatóit fogták el a rendőrök Budapesten

Fiatal lányok futtatóit fogták el a rendőrök Budapesten

2020. augusztus 03. (hétfő)

Gyermekprostitúció kihasználása és más bűncselekmények miatt öt embert vettek őrizetbe a rendőrök Budapest belvárosában - közölte a rendőrség vasárnap a honlapján.

Szirénapróbák augusztus 3-án

Szirénapróbák augusztus 3-án

2020. augusztus 02. (vasárnap)

Paks harminc kilométeres körzetében, valamint Ercsiben, Ráckeresztúron és Dunaújvárosban lesz hallható szirénapróba augusztus 3-án, hétfőn.