Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Szent Pantaleon misztériuma: szereplőket keresnek!

Öcaline - 2020. július 23. 10:21

A Szent Pantaleon Görögkeleti Templom augusztus végén esedékes felszentelése alkalmából mutatják be a Szent Pantaleon misztériumjátékot – az előadáshoz szereplőket keresnek. Felhívás.

Szereplőket keresnek a Szent Pantaleon misztériumjátékhoz, adta hírül a Dunaújváros Alapítóinak Egyesülete. A tervek szerint augusztus 30-án, vasárnap délután szentelik fel városunkban a Szent Pantaleon Görögkeleti Templomot; az ünnepi eseménysorozat keretében tervezik bemutatni a Szent Pantaleon misztériumjátékot. Ehhez keresnek színészi képességekkel, színpadi/előadói tapasztalattal rendelkező jelentkezőket, akik vállalkoznának arra, hogy a nekik megfelelő kosztümös szerepet előadják. 
A jelentkezők meghallgatása július 27-én, hétfőn délután 17 órakor kezdődik a Ruszin Nemzetiségi Önkormányzat irodájában Római körút 38/B. cím alatt. A további részletekről a 25/742-755-ös telefonszámon érdeklődhetnek, akik szeretnének szerepet vállalni a misztériumjáték színre vitelében.

(Forrás és fotó: Dunaújváros Alapítóinak Egyesülete – facebook)

A rovat további hírei: Kultúra

Rácalmási Passió – idén immár nyolcadszorra

Rácalmási Passió – idén immár nyolcadszorra

2021. jún. 11.

Új megközelítés és újszerű nézőpont, 60 szereplő, szép és ihletett élményt ígérő élő előadás – a Rácalmási Passiót a Jankovich Kúria mellett mutatják be vasárnap délután.

DSTV: június műtárgya a múzeumban

DSTV: június műtárgya a múzeumban

2021. jún. 11.

Avar kori tojásokra esett a választás az Intercisa Múzeum "Hónap műtárgya" sorozatában, derül ki a DSTV összegzéséből. A különleges leletegyüttest Buza Andrea régész-muzeológus mutatja be. Hangkép.

ICA-D: Móder Rezső – "Lebegő ellenállások"

ICA-D: Móder Rezső – "Lebegő ellenállások"

2021. jún. 09.

A Kortárs Művészeti Intézet (ICA-D) nagyszabású retrospektív kiállítást rendez Móder Rezső Munkácsy-díjas képzőművész munkáiból. A tárlat pénteken este nyílik, és nemcsak izgalmas keresztmetszetet ad a művész életművéből, de Dunaújváros fennállásának hetvenéves jubileumára is reflektál. Legyenek, legyünk sokan!

Könyvtár: ösvényfestés és nyári menetrend

Könyvtár: ösvényfestés és nyári menetrend

2021. jún. 09.

Végre pótolják az áprilisban elmaradt szülinapi közösségi programot a Cimbora Klubban, emellett a nyári nyitva tartás menetrendjéről is tájékoztatta a betű barátait a József Attila Könyvtár.

Bartók: a pedagógusoknak szólt a taps!

Bartók: a pedagógusoknak szólt a taps!

2021. jún. 07.

Ünnepi online összeállítással köszöntötte a pedagógusokat a Bartók Kamaraszínház: a színes irodalmi válogatás a pedagógusnapon, azaz vasárnap este debütált – mutatom máris!

Metal Factory: zúzós, húzós kínálat

Metal Factory: zúzós, húzós kínálat

2021. jún. 04.

Az alaphíreket már megírtuk a közelmúltban, idén a Rockmaraton helyén és idején – a Szalki-szigeten július 5-10. között – a Meal Factory elnevezésű programsorozatra várják a metal, hc, punk és rock híveit. Azóta befutott a teljes kínálat is, mutatom!

DSTV: táborba csalogat az MMK

DSTV: táborba csalogat az MMK

2021. jún. 04.

Újra lesz nyári tábor az MMK-ban, derül ki a DSTV összegzéséből. A tervek szerint négy különböző témájú egyhetes táborral várják az intézmény munkatársai a kikapcsolódásra vágyó fiatalokat június 21-től július 16-ig. Hangkép.