Szép maratoni eredmények

spigott - 2020. július 27. 8:05

Egy arany- és egy bronzéremmel zárták a Dunaferr SE Kajak-Kenu és Sárkányhajó Szakosztályának versenyzői a ráckevei maratoni tesztversenyt.

Kép forrása: MKKSZ

Ráckevén rendezték meg szombaton a 7 Sziget Maraton elnevezésű maratoni tesztversenyt, melyen tizenhat egyesület negyvenegy kajak-kenusa vett részt, s természetesen köztük voltak a Dunaferr SE Kajak-Kenu és Sárkányhajó Szakosztályának versenyzői is, akik mezőny legnépesebb különítményével, összesen nyolc fővel vágtak neki a megméretésnek. A dunaújvárosiak ezúttal is letették a névjegyüket, ugyanis a felnőtt kajak egyesek 22 kilométeres távján Máthé Krisztián diadalmaskodott, óriási csatában megelőzve Aranyosi Gábort (Építők), valamint a győri Boros Adriánt. A hölgyek versengésében Katona Liliért szoríthattak a sportág dunaújvárosi kedvelői, s a Dunaferr SE versenyzője nem is okozott csalódást, mert a győztes Kiszli Vandától (Atomerőmű SE) egy másodperccel lemaradva végül a harmadik helyen végzett. A férfi kenu egyesek versengésében Horváth Benedek térdelt hajóba a mieink közül, s Laczó Dániel (Szeged), Horváth Márton (UTE), valamint Zsidai Máté (KSI) mögött a negyedik helyen fejezte be a huszonkét kilométeres távot.

A Dunaferr SE dobogós versenyzői így értékelték a mögöttük hagyott tesztversenyt:

Máthé Krisztián: - Nagyon jól sikerült a rajt, és ezt kihasználva 1-1,5 km-ig vezettem is elől, míg a többiek leharcolják egymással a helyeket. Majd elkezdtünk váltogatni, az elején két ifi korú kajakos is jött velünk. De hamar kialakult egy 6-os boly velem, Boros Adriánnal, Aranyosi Gáborral, Petri Tamással, Solti Lászlóval, meg az egyik fiatallal. Folyamatosan nagy iramot mentünk, igyekezve minél kisebb csoportot kialakítani. A hosszú evezés közben elkapott az eső is minket, a szél sem segített nagyon, hogy jó időjárási körülmények fogadjanak bennünket. A forduló után, 1-2 robbantás után, Solti Lacinak felakadt valami, vagy szimplán elfáradt és amiatt esett le rólunk, de csatlakozott hozzá az ifi fiú is, így ezután tényleg edzés jellegű volt a versenyünk. Négyen elváltogattuk a táv hátralevő részét, habár lefele már nem éreztem magam nagyon erősnek, ez meg is látszódott, hogy az én iramom volt a leglassabb, elfáradtam. A végén nekem kedvezett a váltás, a cél előtt kicsit kevesebb, mint 1 km-el én kerültem előre, és ebből kiindulva igyekeztem is megtartani a pozícióm. Számítottam, hogy az utolsó métereken jönni fognak a többiek is, de meg tudtam tartani az 1-2m-es előnyöm, és sikerült megverni a többieket. A szoros csatában követett Aranyosi Gábor, utána Boros Adrián és legvégül a negyedik helyen Petri Tamás érkezett be a célba. Örültem, hogy vége volt, nagyon elfáradtam. A héten nem is tudtam olyan edzésmunkát elvégezni, amit szerettem volna, illetve versenyek hiányában egyikünk sem volt nagy formában, de ezekhez képest is jó edzésversenyt csináltunk. Kíváncsi lettem volna, ha lett volna futószakasz és 30km lett volna, akkor mi lett volna a sorrend, de abban biztos vagyok, hogy akkor is 4-ünk között dőlt volna el.

Kép forrása: MKKSZ

Katona Lili: - A hét közepéig kicsit fáradtnak éreztem magam, nem is mentek olyan jól az edzések, mint ahogy akartam, viszont ez az edzés verseny pozitívan zárta a hetemet. Bíztam benne, hogy a rajtot meg tudom nyerni és utána is ott maradok valakinek vízen. Ez szerencsére sikerült is és az első egy kilométert vezettem utána már láttam, hogy csak öten maradtunk, így elkezdtünk váltogatni. Tófalvi Viki volt mindig a másod vízen, sokszor le is esett, de mindig visszaküzdötte magát. Majd a fordulótól kezdve már négyen mentünk Kiszli Vandával, Csay Renivel és a Czéllai Zsófival. Tényleg úgy fogtam fel, mint egy edzést, ezért nem is izgultam túl a dolgot, viszont annyit sajnálok, hogy az én tempóm volt a leglassabb és nagyon nem is bírtam volna jobbat diktálni, mert a hullámos víztől megint megfájdult a vállam. Ezen kell, még fejlődjek, hogy ha elől megyek, akkor én is tudjak jó iramot diktálni. A végére pedig már nagyon elfáradtam és nekem kellett volna utoljára elől menni, de már nagyon rosszul esett, így Vanda vállalta be, én pedig bölcsővízre kerültem, majd a Zsófi oldal vizét választva sikerült a 3. helyen végeznem a szoros finisben, ahová szinte egyszerre érkeztünk. Nagyon jó volt végre, hogy kaptam egy kicsi visszaigazolást, arról, hogy jó úton haladok vagy sem, mert elég nehéz ezt megítélni versenyek nélkül.

A Dunaferr SE kajak-kenusainak eredményei

K1 Férfi Felnőtt 22 km
1. Máthé Krisztán (01:36:07)
15. Perger Máté (01:47:07)
19. Decsi Márk (01:49:58)
20. Furtai Ferenc (01:53:40)
21. Éberhardt Richárd (01:57:20)
23. Bencs Botond (02:00:00)

K1 Női Felnőtt 22 km
3. Katona Lili (01:44:25)

C1 Férfi Felnőtt 22 km
4. Horváth Benedek (01:56:34)

A rovat további hírei: Sport

Húzóembereket keres a kapitány

Húzóembereket keres a kapitány

2021. jún. 13.

Japán ellen kezdi meg szereplését a Világliga Szuperdöntőjében az öt dunaújvárosi játékossal felálló magyar női vízilabda válogatott.

Remek eredmények hazai pályán

Remek eredmények hazai pályán

2021. jún. 13.

Összesen kilenc dobogós helyezéssel zárták a Danubius KSE tollaslabdázói a sportcsarnokban megrendezett országos felnőtt ranglista versenyt szombaton.

Kovács-ezüst a világkupán

Kovács-ezüst a világkupán

2021. jún. 12.

Második helyen végzett az eszéki világkupa felemáskorlát döntőjében a DKSE kiváló tornásza, Kovács Zsófia.

Bajnok a Kemi-Ker!

Bajnok a Kemi-Ker!

2021. jún. 12.

Az Akrasz-Bau elleni kétgólos sikerrel szerezte meg a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus osztályának első helyét a Kemi-Ker Kft. gárdája.

Gerendán és talajon sem jött össze a döntő

Gerendán és talajon sem jött össze a döntő

2021. jún. 12.

Makovits Mirtill és Kovács Zsófia számára sem alakult jól a tornászok eszéki világkupájának második napja a selejtezőben.

Fényes éremben reménykednek a fiatalok

Fényes éremben reménykednek a fiatalok

2021. jún. 11.

Jó esélyekkel vág neki az Országos Mini Bajnokság dunaújvárosi döntőjének a DSE Röplabda Akadémia U13-as együttese.

Már itthon készül a válogatott

Már itthon készül a válogatott

2021. jún. 11.

Az amerikai edzőtábort követően itthon készül tovább női vízilabda válogatottunk, ám nem sokáig: vasárnap már Görögországba, a Világliga Szuperdöntőjére utazik a csapat – soraiban öt dunaújvárosi játékossal.