Tornával emlékeztek a focisták

2020. július 12. (vasárnap) 8:50 - spigott

A Kemi-Ker Kft. gárdája nyerte az első alkalommal megrendezett Acerbis Nyári Kupa küzdelmeit a DLSZ Arénában.

Kép forrása: DLSZ

Első alkalommal rendezték meg szombaton az Acerbis Nyári Kupa elnevezésű kispályás labdarúgó tornát, mely a játék mellett a megemlékezésről is szólt, ugyanis ezen a viadalon hajtottak főt a szervezők és a résztvevők a tragikusan fiatalon elhunyt Bakos Zsolt emléke előtt. A DLSZ Arénában megrendezett tornára tíz együttes adta le nevezését, s a megméretés első szakaszában két csoportban küzdöttek meg egymással a továbbjutást jelentő első négy hely megszerzéséért.

Az A-jelű ötöst a Fast Fox gárdája nyerte a Multisteel Hungary, a Bakos Zsolt Emlékcsapat és a Premier csapatai előtt, míg a "B" csoportban a Kemi-Ker Kft. végzett az élen, megelőzve a Ködi Generál Kft., a Baraqza, valamint a Dunaújvárosi Baráti Kör együtteseit. Az egyenes kieséses szakasz első körében a csoportok első négy helyezettje keresztjáték formájában döntött a továbbjutásról, s a Multisteel Hungary – Baraqza összecsapáson kívül rendre az előrébb végzett együttesek biztosították helyüket az elődöntőben.

A fináléba jutásról döntő összecsapásokon előbb a Ködi Generál aratott 2-0-s sikert a Fast Fox ellen, míg a Kemi-Ker a Baraqza elleni 2-1-es győzelemmel biztosította helyét a döntőben. A bronzmeccsen a Baraqza 2-0-s győzelemmel szerezte meg a harmadik helyet, a döntőben viszont csak egy gól döntött, s mivel ezt a Kemi-Ker szerezte, így az első alkalommal megrendezett Acerbis Nyári Kupán Csányi Dávidék örülhettek a végső győzelemnek.

Ahogy azt a DLSZ rendezvényein már megszokhattuk, a legjobb csapatok mellett a különböző egyéni kategóriákban kiemelkedően teljesítő játékosokat is díjazták az eredményhirdetésen. A legjobb játékosnak Csehi Tamást (Ködi Generál), a legjobb kapusnak Cseresnyés Alexet (Kemi-Ker) választották, míg a gólkirálynak járó díjat Csányi Dávid (Kemi-Ker) vehette át a viadal végén.

Képek forrása: DLSZ (Ihász Martin felvételei)

Az I. Acerbis Nyári kupa dobogósai: 1. Kemi-Ker Kft., 2. Ködi Generál Kft., 3. Baraqza.

Egyéni díjak

Legjobb játékos: Csehi Tamás (Ködi Generál Kft.)
Legjobb kapus: Cseresnyés Alex (Kemi-Ker Kft.)
Gólkirály: Csányi Dávid (Kemi-Ker Kft.)
DLSZ+ díj: Baraqza
Miklós István díj: Oroszi Krisztián (Ködi Generál Kft.)
Bakos Zsolt díj: Bakos Dominik (Premier)

Részletes eredménysor a DLSZ honlapján

A rovat további hírei: Sport

Itthon javíthat a DPASE

Itthon javíthat a DPASE

2020. augusztus 08. (szombat)

Az ESMTK elleni hazai találkozóval folytatja a bajnoki küzdelmeket vasárnap este fél hattól a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata.

Újra medencébe ugranak a legendás olimpiai bajnok vízilabdázók

Újra medencébe ugranak a legendás olimpiai bajnok vízilabdázók

2020. augusztus 07. (péntek)

A férfi vízilabda Magyar Kupa jövő heti helyosztói kísérő eseményeként rendezik a Waterpolo Masters Summer Cup elnevezésű kupát, melynek keretében újra medencébe ugrik az olimpiai bajnok legendákból álló Millennium Masters gálacsapat.

Gólzáporos siker Érden

Gólzáporos siker Érden

2020. augusztus 07. (péntek)

Kisebb hullámvölgyekkel együtt is sima, nyolcgólos győzelmet aratott érdi felkészülési mérkőzésén a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt csapata.

Bertók Róbert az új kapitány, Erdei lemondott

Bertók Róbert az új kapitány, Erdei lemondott

2020. augusztus 07. (péntek)

A Magyar Ökölvívó Szakszövetség (MÖSZ) elnöksége Bertók Róbertet nevezte ki a válogatott szövetségi kapitányának.

Magyarországon is lehetnek európai kupaselejtezők

Magyarországon is lehetnek európai kupaselejtezők

2020. augusztus 07. (péntek)

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) felajánlotta segítségét az európai szövetségnek (UEFA) azért, hogy a koronavírus-járvány ideje alatt is zökkenőmentesen tudják lebonyolítani a nemzetközi kupasorozatok selejtezőit.

Könnyed siker az edzőmeccsen

Könnyed siker az edzőmeccsen

2020. augusztus 07. (péntek)

A Tolna elleni hazai mérkőzéssel zárta le fizikai felkészülését a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata.

A vártnál simább győzelem

A vártnál simább győzelem

2020. augusztus 06. (csütörtök)

Csak az első negyedben tudta tartani a lépést a III. ker. TVE gárdája a dunaújvárosi vízilabdázókkal a két gárda ma délutáni kupamérkőzésén.