Csak a végéért kár

spigott - 2020. augusztus 21. 20:58

Két harmadon keresztül remekül tartotta magát, ám egy egyperces rövidzárlat miatt végül négygólos vereséget szenvedett a Ferencvárostól a DAB jégkorong csapata.

Az Erste Liga egyik legerősebb csapata, a Ferencváros elleni fővárosi találkozóval folytatta felkészülési mérkőzéseinek sorozatát ma este fél héttől a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata, mely első alkalommal vágott neki teljes kerettel aktuális összecsapásának. A nyáron tovább erősített zöld-fehérek kezdték jobban az összecsapást, s már a negyedik percben megszerezték a vezetést Kulmala szemfüles góljával, ám sokáig nem örülhettek, mert a Bikák Németh Péter távoli lövésével a 9. percben egalizáltak, majd mindössze húz másodperccel később Szappanos is bekotort egy kipattanót, s máris a nálunk volt az előny (1-2). Az első felvonás második fele is remek iramot hozott, akadtak helyzetek mindkét oldalon, s bár Hughsonnak több dolga akadt, a DAB kapusa rendre megoldotta feladatát.

A szünet után Tóth Adrián emberelőnyös góljával hamar egalizált a házigazda, mely nem sokkal később Hegyi takarásból elengedett lövésével már a vezetést is újra magához ragadta (3-2). A gyorsan bekapott két gól sem szegte azonban kedvét a Bikáknak, teljesen egyenrangú ellenfelei voltak az Erste Liga címvédőjének, s ha egy kicsit jobban koncentrálnak a kapu előtt, akár egyenlíthettek is volna.

Képek: DO-archív

Ami nem jött össze az egyik oldalon, az sajnos sikerült a másodikon, mert a harmadik felvonás ötödik percében egy távoli lövés átcsorgott az addig remekül védő Hughsonon, így Németh Attilának már nem okozott gondot az üres kapuba továbbítani a pakkot (4-2). A kissé potya ízű találattól meg is bomlott a mieink védelme, s alig egy perc alatt előbb Karmeniemi, majd sági is betalált, így a 47. percben már 6-2-re vezetett a Fradi. Jött is az Acélbikák időkérése, mely után rendezte sorait együttesünk, ám hiába alakított ki több ajtó-ablak ziccert, ezekkel már nem tudott élni, így végül négygólos vereséggel zárta idei harmadik felkészülési találkozóját.

FTC-Telekom – DAB 6-2 (1-2, 2-0, 3-0)

Gólszerzők: Kulmala, Tóth A., Hegyi, Németh A., Karmeniemi, Sági, illetve: Németh P., Szappanos.

FTC-Telekom: Nagy K. (Arany) – Sarcia, Kärmeniemi, Tóth A., Nagy G., Németh A. – Tóth Gergely, Hegyi Á., Sági, Kulmala, Somogyi – Imre P. Boros, Tóth Renátó, Hajós, Tóth Richárd – Bán, Gáspár, Galántai, Roczanov, Tóth Gergő, Kemény. Vezetőedző: Fodor Szabolcs.

DAB: Hughson (Pinczés B.) – Nilsson, Kovács, Azari, Pihlqvist, Török – Dósa, Jakabfy, Szappanov, Mazurek, Dansereau – Mestyán, Hruby, Németh, Pozsár, Gebei – Türmer, Barna, Szeredi, Subotic. Vezetőedző: Dave Leger.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: eredményes lövészek

DSTV: eredményes lövészek

2024. ápr. 25.

Nagyjából fél évvel ezelőtt forgattunk utoljára a Főnix Lövész SE alakulatánál – azóta is sikert sikerre halmoztak, és nagyon sok versenyen vettek részt a tagok. Ráadásul azóta újra birtokba vehették a lőteret is, amely jelentős segítség az egyesület számára – örömteli hírekről számolt be Vinczellér Imre. Hangkép.

Jól hajráztak az akadémisták

Jól hajráztak az akadémisták

2024. ápr. 25.

A Szolnok és a Miskolc ellen sem veszítettek szettet a DSE Röplabda Akadémia fiataljai a bajnoki középszakasz utolsó előtti fordulójában.

Hátrányban a DFVE

Hátrányban a DFVE

2024. ápr. 25.

Védekezésben nem ment női vízilabdázóinknak a Ferencváros ellen, így a zöld-fehérek kerültek előnybe a bajnoki döntőért vívott párharc első felvonásán a fővárosban.

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.