Első sikerére hajt a DPASE

spigott - 2020. augusztus 12. 7:30

Két, eddig pont nélkül álló csapat méri össze egymással erejét ma este fél hattól az NB III Közép Csoportjának dabasi összecsapásán.

Nem pont úgy kezdődött a Dunaújváros PASE labdarúgói számára az NB III idei szezonja, ahogy azt a csapat vezetői és játékosai remélték, mert előbb Szekszárdon kapott ki 2-1-re Lőrincz Emil alakulata, majd hazai környezetben szenvedett 1-0-s vereséget az ESMTK gárdájától, így két fordulót követően szerzett pont nélkül szerénykedik a tabella tizenhatodik helyén. Éppen ezért is vár fontos találkozó ma este fél hattól együttesünkre, mely a bajnokság harmadik fordulójában a Dabas-Gyón vendégeként lép pályára. A mieink mai vetélytársa hasonló cipőben jár, ugyanis előbb a Monortól, majd az FC Dabastól szenvedett 2-0-s vereséget, vagyis két olyan csapat találkozik ma egymással, melyekre egyaránt ráférne már egy kis sikerélmény.

Nem vár tehát könnyű mérkőzése a DPASE gárdájára, melynek elsősorban támadásban, a támadások befejezésében kell feljavulnia az előző két fordulóhoz képest. Legutóbb, az ESMTK elleni meccs első félidejében meglehetősen pontatlanul játszottak labdarúgóink, ugyanakkor a második félidőben több ajtó-ablak ziccert is ki tudtak alakítani, ám a befejezéseknél sajnos rendre becsúszott valami hiba, s ezért végül súlyos árat kellett fizetnie a csapatnak. A cél tehát nem lehet más ma este, mint a javítás és a győzelem megszerzése, amihez azonban fegyelmezett és hatékony játékra lesz szükség az együttes tagjaitól.

A rovat további hírei: Sport

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

2024. ápr. 22.

Csak a harmadik szettben tudta megszorítani az alsóházi tabellát vezető Miskolc gárdáját a DKSE felnőtt röplabda csapata az Extraliga hazai szezonzáróján.

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

2024. ápr. 21.

Félidőnként két-két gólt kapva szenvedett vereséget a több élvonalbeli játékossal megerősített Fehérvár FC II. vendégeként a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Hozta a kötelezőt a DFVE

Hozta a kötelezőt a DFVE

2024. ápr. 21.

Minden negyedet megnyerve aratott sima, 12-5-ös sikert az alapszakasz utolsó találkozóján a DFVE női vízilabda csapata a Szeged otthonában szombaton este.