Focival ünnepeltek

spigott - 2020. augusztus 21. 12:56

A G.M – B.W.S. gárdája nyerte az első alkalommal megrendezett Augusztális Foci Kupát a DLSZ Arénában.

Hagyományteremtő szándékkal rendezte meg a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség augusztus 20-án az Augusztális Kupát, melyre tíz együttes nevezését fogadták el a szervezők. Mint azt Dénes Nikolett főszervező a torna előtt elmondta, mindenképpen sporttal szerettek volna ünnepelni augusztus 20-án Dunaújvárosban, s mivel az amatőr labdarúgók is nagy örömmel fogadták a kezdeményezést, így pillanatok alatt be is telt a tíz hely.

A versenykiírás szerint két ötcsapatos csoportban vágtak neki a résztvevők a DLSZ Arénában megrendezett sorozatnak, s már ebben a szakaszban igen komoly csatákat, s összesen ötvennyolc gólt láthattak azok, akik a helyszínen tekintették meg a viadalt. A csoportküzdelmek végén, legjobb nyolc között már egyenes kieséses rendszerben mérték össze egymással erejüket a csapatok, s a legjobb négy közé végül a dunaújvárosi futsalosok utánpótlás csapata, a Széchenyi Pékség, a DUFK és a G.M – B.W.S gárdája került, míg az elődöntők után fiatal dunaújvárosi futsalosok, illetve a G.M – B.W.S együttesei örülhettek a fináléba jutásnak.

Képek forrása: DLSZ (Ihász Martin felvételei)

A helyosztókon először a bronzmeccset rendezték meg, melyen a DUFK gárdája sima, 6-2-es sikert aratott a Széchenyi Pékség ellen, míg a döntőben a G.M - B.W.S. együttese gólt sem kapva diadalmaskodott a futsalos fiatalok ellen, megszerezve ezzel az I. Augusztális Foci Kupa aranyérmét. A több mint száz játékos részvételével megrendezett torna végén a legjobb kapusnak járó díjat Kovács Ádám (G.M – B.W.S.), a legjobb játékosét Kiss Csaba (G.M – B.W.S) vehette át, míg a gólkirálynak járó különdíjat Fekete Tamás harcolta ki magának öt szerzett találattal.

Az I. Augusztális Foci Kupa dobogósai: 1. G.M – B.W.S., 2. Dunaújváros futsal utánpótlás, 3. DUFK

Különdíjasok:

Gólkirály: Fekete Tamás (DUFK) 5 gól
Legjobb játékos: Kiss Csaba (G.M.-B.W.S.)
Legjobb Kapus: Kovács Ádám (G.M.-B.W.S.)
DLSZ + díj: Facskó József (Dunaújváros Futsal UP)
Miklós István díj: Kürti István (DUFK)

A torna részletes eredménysora a DLSZ honlapján

A rovat további hírei: Sport

Eb-indulást ért a bajnoki arany

Eb-indulást ért a bajnoki arany

2024. ápr. 30.

Minden ellenfelét magabiztosan legyőzve szerzett aranyérmet az abonyi U17-es bajnokságon Pupp Viktória, a DKSE tehetséges birkózója.

Torna Eb: edzettek a lányok Riminiben

Torna Eb: edzettek a lányok Riminiben

2024. ápr. 30.

Túl van első, átmozgató edzésén a Székely Zója, Mayer Gréta, Makai Lilla, Szilágyi Nikolett, Péter Sára összeállítású magyar tornász válogatott.

Értékes döntetlen a felnőttek között

Értékes döntetlen a felnőttek között

2024. ápr. 29.

Fordulatos csatában ért el 25-25-ös döntetlent a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U21-es csapata a Tököl vendégeként az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Nyolc között az ifik

Nyolc között az ifik

2024. ápr. 29.

A Polo SC ellen aratott magabiztos, tizenegy gólos győzelemmel jutott be a rájátszásba a DFVE ifjúsági leány vízilabda csapata.

Megérdemelt DFC-siker

Megérdemelt DFC-siker

2024. ápr. 29.

Két súlyos sérülés és egy kiállítás ellenére is kétgólos győzelemnek örülhetett a Mohács elleni hazai bajnokin a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Óriásit hajráztak a DKKA fiataljai

Óriásit hajráztak a DKKA fiataljai

2024. ápr. 28.

A második félidőben huszonkét gólt szerezve győzte le a Kozármisleny együttesét a DKKA U19-es csapata a korosztályos bajnokság legutóbbi fordulójában.

Bronzéremért játszhat a DFVE

Bronzéremért játszhat a DFVE

2024. ápr. 27.

Az első meccshez képest óriásit javult, hatalmasat küzdött, de ötméteresek után elveszítette a bajnoki elődöntő második mérkőzését a DFVE női vízilabda csapata a Fradi ellen.