Ismét taroltak a dunaújvárosi kenusok

spigott - 2020. augusztus 26. 16:25

Hajdu Jonatán négy aranyéremnek örülhetett a szolnoki magyar bajnokság utolsó versenynapján, melyen Kiss Balázs a kenu egyesek 1000 méteres számában nem talált legyőzőre.

A dunaújvárosi kenu négyes nagy fölénnyel nyerte döntőjét!

Harmadik napjával folytatódott és fejeződött is be egyben Szolnokon a kajak-kenusok magyar bajnoksága, s ahogy hétfőn és kedden, úgy szerdán is jó esélyekkel várták a Dunaferr SE versenyzői a délelőtti és délutáni 200 méteres döntőket. A dunaújvárosi kenusok közül Hajdu Jonatán már délelőtt tízkor kenuba térdelt az egyesek döntőjében, melyet annak rendje és módja szerint meg is nyert Korisánszky Dávid (Honvéd) és Fekete Ádám (UTE) előtt, míg Kovács Máté András a nyolcadik helyen fejezte be a futamot. Fél tizenkettőkor kezdődött a kenu kettesek 200 méteres fináléja, melyben Hajdu Jonatán és Fekete Ádám nyert, megelőzve a Takács Áron-Szőke Attila (Győr, UTE), illetve a Kiss Balázs-Kovács Máté András (Dunaferr SE) összetételű hajót.

A női kenu kettesek 200 méteres döntőjében Balla Virág és Devecseriné Takács Kincső (Győr) diadalmaskodott, míg Kulcsár Dorina a bajai Bonyai Reginával párban a hatodik helyen végzett. A kenu négyeseknél esélyt sem adott ellenfeleinek a Dunaferr csapata, ugyanis a Hajdu Jonatán, Slihoczki Ádám, Pető Ákos Zsolt, Kovács Máté András összetételű egység közel egy másodperccel előzte meg a második és harmadik helyezett hajót, így alig múlt el dél, mikor már három aranyéremnek örülhettek a dunaújvárosi kenusok.

Hajdu Jonatán (elől) hat aranyéremmel zárta a bajnokságot! (Képek forrása: MKKSZ)

Kicsivel három óra után összejött a negyedik is, méghozzá Kiss Balázsnak köszönhetően, aki olimpiai számban, a kenu egyesek 1000 méteres fináléjában nyert hatalmas csatában az óbudai Adolf Balázs és a DVTK-s Bodonyi András előtt. A magyar bajnokság utolsó érmeit a vegyes kenu kettesek 200 méteres számában nyerték a dunaújvárosiak. Hajdu Jonatán a szegedi Molnár Csengével szerzett aranyérmet, egy másodperccel megelőzve az újpesti Lakatos Zsanett, Fekete Ádám kettőst, míg Vajda Attila a bajai Bonyai Reginával párban végzett a harmadik helyen. Ebben a számban is volt egy tisztán dunaújvárosi páros: Slihoczki Ádám és Kulcsár Dorina a hatodik helyen értek célba.

A rovat további hírei: Sport

Négy dunaújvárosi az Eb-csapatban

Négy dunaújvárosi az Eb-csapatban

2024. ápr. 26.

A felnőtteknél és a junioroknál is két-két dunaújvárosi tornásznak szoríthatunk a Riminiban sorra kerülő női Európa-bajnokságon.

Elmarad a futsalosok mai bajnokija

Elmarad a futsalosok mai bajnokija

2024. ápr. 26.

Nem tudnak elutazni Rácalmásra a sereghajtó érdiek, így elmarad a Dunaújváros Futsal csapatának ma este hét órára tervezett bajnoki találkozója.

Nehéz meccs vár a Kohászra

Nehéz meccs vár a Kohászra

2024. ápr. 26.

A dobogóra hajtó Mosonmagyaróvár otthonában folytatja a bajnokságot a Dunaújvárosi Kohász kézilabda Akadémia felnőtt csapata pénteken este hat órától.

DSTV: eredményes lövészek

DSTV: eredményes lövészek

2024. ápr. 25.

Nagyjából fél évvel ezelőtt forgattunk utoljára a Főnix Lövész SE alakulatánál – azóta is sikert sikerre halmoztak, és nagyon sok versenyen vettek részt a tagok. Ráadásul azóta újra birtokba vehették a lőteret is, amely jelentős segítség az egyesület számára – örömteli hírekről számolt be Vinczellér Imre. Hangkép.

Jól hajráztak az akadémisták

Jól hajráztak az akadémisták

2024. ápr. 25.

A Szolnok és a Miskolc ellen sem veszítettek szettet a DSE Röplabda Akadémia fiataljai a bajnoki középszakasz utolsó előtti fordulójában.

Hátrányban a DFVE

Hátrányban a DFVE

2024. ápr. 25.

Védekezésben nem ment női vízilabdázóinknak a Ferencváros ellen, így a zöld-fehérek kerültek előnybe a bajnoki döntőért vívott párharc első felvonásán a fővárosban.

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.