Magyarországon is lehetnek zárt kapus versenyek

doszerk - 2020. augusztus 14. 8:30

Felegyi Gábor, a Nemzetközi Asztalitenisz Szövetség (ITTF) versenyigazgatója szerint Magyarországon is lehetnek zárt kapus nemzetközi versenyek az év hátralévő részében.

MTI-fotó: Koszticsák Szilárd felvétele

A júliusban kinevezett szakember annak kapcsán nyilatkozott csütörtökön az M1 aktuális csatornának, hogy az európai szövetség (ETTU) szerdán a járványhelyzet miatt elhalasztotta a szeptember 15-20-ra kiírt varsói Eb-t. "Nem a legegyszerűbb feladat most átvenni a versenyigazgatói posztot egy olimpiai sportágban, ugyanakkor izgalmas is, hiszen ilyen időszakban szárnyalhat a kreativitás, hogy miként lehet versenyeket rendezni" - jelentette ki Felegyi Gábor. "Az ETTU nehéz, de helyes döntést hozott, mert nem javul az európai vírushelyzet, és az Európai Unió álláspontja nem változott a kívülről beutazók felé. Így például nem egyszerű bejutni Lengyelországba Oroszországból, Fehéroroszországból vagy Ukrajnából."

A versenyigazgató elmondta, az NBA 180 millió dollárt költött a floridai "buborékra", a küzdősportos UFC sem kevés pénzért alkotta meg a Fight Cityt. Az asztaliteniszben is működhet hasonló konstrukció, tárgyalnak Németországgal és Kínával, hogy egy "buborékban" versenyeket tudjanak rendezni. "Hogy mi kell ennek a biztonságához, az szó szerint az egymillió dolláros kérdés. De más sportágak tapasztalatai azt mutatják, hogy teljesen biztonságos környezet nem létezik" - vélekedett. "A mai ITTF menedzsment-ülésen felvetettem, hogy Magyarország is képes lehet versenyeket rendezni buborék vagy más rendszerben. Egy topjátékosokat felvonultató, 4-5 hetes verseny buborékban való megrendezéséhez, hosszabb csarnokbérléshez azonban komoly kormányzati támogatásra lenne szükség" - tette hozzá.

(MTI)

A rovat további hírei: Sport

Egy ponton múlt az akadémisták döntőbe jutása

Egy ponton múlt az akadémisták döntőbe jutása

2024. máj. 06.

Hiába hajrázott remekül, s aratott két szép győzelmet, lemaradt a korosztályos bajnokság országos döntőjéről a DSE Röplabda Akadémia U20-as együttese.

Szezonzáró előtt a futsalosok

Szezonzáró előtt a futsalosok

2024. máj. 06.

A Mad Dogs elleni biatorbágyi találkozóval zárja az NB II-es pontvadászat küzdelmeit a Dunaújváros Futsal felnőtt együttese ma este nyolc órától.

Élni tudott emberelőnyével a Kaposvár

Élni tudott emberelőnyével a Kaposvár

2024. máj. 06.

Korai kiállítás után egy balszerencsés öngól okozta a Dunaújváros FC labdarúgóinak vesztét a tabellán ötödik Kaposvár vendégeként.

Egri előny a bronzcsatában

Egri előny a bronzcsatában

2024. máj. 05.

Támadásban nem ment a DFVE női vízilabdázóinak a bronzpárharc első felvonásán, így a vendég egriek megérdemelt győzelemmel vették el a mieink pályaelőnyét.

Hiába hajrázott nagyot a Kohász

Hiába hajrázott nagyot a Kohász

2024. máj. 05.

Fordulatos, gólokban gazdag mérkőzésen szenvedett kétgólos vereséget a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese az MTK ellen a sportcsarnokban szombaton este.

DSTV: új edzői stáb az Acélbikáknál

DSTV: új edzői stáb az Acélbikáknál

2024. máj. 04.

A következő szezonnak már új edzői stábbal vág neki a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongcsapata. A DAB vezetőedzője Somogyi Balázs lesz a 2024/2025-ös szezonban, s a fiatal szakembert stábunk is kifaggatta terveiről, reményeiről. Hangkép.

Bravúr kell a pontszerzéshez

Bravúr kell a pontszerzéshez

2024. máj. 04.

A tabellán ötödik Kaposvár elleni mérkőzéssel folytatja az NB III-as pontvadászatot a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap délután öt órától.