Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

MMK: a zene erejével segítenek az ESZI-nek

2020. augusztus 10. (hétfő) 17:42 - Öcaline

Mikus Edvárd jótékonysági koncertjével kezdődik az a sorozat, amelyben a Munkásművelődési Központ a társadalmi felelősségvállalásból mutat példát: bár csak szeptemberben tervezték a kezdést, az első alkalom augusztus 14-én lesz – a 18 órakor kezdődő rendezvény bevétele az Egyesített Szociális Intézmény és Árpád-házi Szent Erzsébet Idősek Otthonait támogatja. Koncertkínálat a hajtás után.

Különleges pop koncerttel készül a Munkásművelődési Központ: Mikus Edvárd műsorát hallhatják majd az érdeklődők az intézmény szabadtéri színpadán. Az énekes a Futó Gábor és Mészáros Krisztina alkotta Duo Soulmatesszel lép majd fel, amely a Fun Company zenekar akusztikus formációja. Velük  ad majd közös műsort, amely során saját dalaik mellett ismert szerzemények feldolgozásait is eljátsszák majd. 

Azt támogatják, aki kevésbé vannak szem előtt

Mikus Edvárd az esemény kapcsán a DSTV-nek adott interjúban elmondta: mivel jótékonysági rendezvényről van szó, arra törekedtek, hogy olyan szervezetnek juttassanak támogatást, amelynek dolgozói a veszélyhelyzet időszakában kiemelkedően teljesítettek, azonban talán kevésbé részesültek az anyagi ellentételezésben. Ezért esett a választásuk az ESZI-re. 
A rendezvény egyik kiemelt támogatója Pintér Tamás, Dunaújváros polgármestere, de a helyi vállalkozók közül a Dekanter Borbár is hozzájárul majd az est fényéhez, hiszen egy- egy pohár pezsgő várja majd a borbárnak köszönhetően a kilátogatókat.

Karitatív eseménylánc

Kováts Rózsa elmondta: szeptember 7-én, Szőcs Henrik zongoraművész estje indította volna a jótékonysági koncert sorozatukat, amellyel a kórház dolgozóit támogatják majd – ám amikor Mikus Edvárd megkereste, természetesen azonnal igent mondott, így jóval hamarabb, már augusztus 14-én, pénteken elkezdődik majd a karitatív eseményeknek a láncolata. 
Ebbe illeszkedik majd a Bartók színművészeinek, Gasparik Gábornak és feleségének, Polgár Lillának a közös műsora szeptember közepén, illetve körülbelül egy hónappal később. Emellett szeptember végén egy József Attila-est következik majd Gubik Ágnes előadásában. Ezek a műsorok különböző közcélú szervezetek megsegítését, munkájuk elismerését szolgálják. Októberben pedig egy "Gyermekek a gyermekekért" elnevezésű koncertet is szerveznek egy Dunaújvárosban élő kisgyermek megsegítésére. 
Kováts Rózsa érdeklődésünkre hangsúlyozta: a saját maguk adta lehetőségekkel kívánják elismerni az egészségügyi és a szociális szférában dolgozók munkáját, így számukra ingyenesen teszik lehetővé a kultúra elérését – ezzel kívánják megköszönni az elmúlt időszakban és valamennyi munkanapjukon végzett áldozatos, odaadó teljesítményüket!

Cs. L.
(Fotó: Végh Zoltán)

 

A rovat további hírei: Kultúra

DSTV: CsupaCsoda mesehét az MMK-ban

DSTV: CsupaCsoda mesehét az MMK-ban

2020. szeptember 23. (szerda)

A magyar népmese napjához kapcsolódva egész hetes programot szervez a Munkásművelődési Központ szeptember 28. és október 2. között. Az intézmény rendezvényei a CsupaCsoda Birodalom népmese ponton zajlanak majd; az eseményeken előzetes regisztráció után vehetnek részt a gyerekek. Hangkép.

Ezernél is több online rendezvényt tartanak a Frankfurti Könyvvásáron

Ezernél is több online rendezvényt tartanak a Frankfurti Könyvvásáron

2020. szeptember 21. (hétfő)

Ezernél is több online rendezvénnyel és csaknem háromezer kiállítóval várják a látogatókat idén a Frankfurti Könyvvásáron, amely a koronavírus-világjárvány miatt átköltözött a digitális térbe.

ICA-D: Meixner Józsefné apoteózisa – könyvbemutató

ICA-D: Meixner Józsefné apoteózisa – könyvbemutató

2020. szeptember 21. (hétfő)

Böszörményi Márton első könyve, a Meixner Józsefné apoteózisa című prózakötet bemutatójának ad otthont a Kortárs Művészeti Intézet (ICA-D) kedden délután. Testhorror a hajtás után.

Tematikus sétákat rendeztek a Fiumei úti sírkertben

Tematikus sétákat rendeztek a Fiumei úti sírkertben

2020. szeptember 20. (vasárnap)

Ötödik alkalommal csatlakozott a Nemzeti Örökség Intézete (NÖRI) a Kulturális Örökség Napjai országos programsorozathoz. A szombati tematikus sétákra mintegy kétszázan látogattak el a Fiumei úti sírkertbe.

Szeptemberben rendezik a Muzsikál az erdő a Körösök völgyében programsorozatot

Szeptemberben rendezik a Muzsikál az erdő a Körösök völgyében programsorozatot

2020. szeptember 20. (vasárnap)

Szakvezetéses erdei sétákkal, klasszikus és népzenei koncertekkel is várja az érdeklődőket a Muzsikál az erdő a Körösök völgyében elnevezésű rendezvény Gyula térségében szeptember 25. és 27. között.

DSTV: szoborállítás a zeneiskolánál

DSTV: szoborállítás a zeneiskolánál

2020. szeptember 19. (szombat)

Zajlanak a Sándor Frigyes Zeneiskola melletti parkba tervezett szoborcsoport előkészületi munkálatai. A kompozícióban a Vasmű úti fák közül három is helyet kap majd, emellett pedig egy lakatokkal díszített emlékművel idézik majd fel az intézmény diákjai az itt töltött időt. A DVG. Zrt. munkatársai az ehhez szükséges térrendezési, valamint betonozási és egyéb munkálatokat végzik, hogy október 1-jére, a tervezett átadásra minden készen álljon. Hangkép.

Átadták a Junior Prima díjakat

Átadták a Junior Prima díjakat

2020. szeptember 19. (szombat)

Tíz alkotó és művész vehette át a Junior Prima Díjat Népművészet és közművelődés kategóriában pénteken Budapesten - közölte a díjat támogató Docler csoport az MTI-vel.